Onsdag 19. september 2018
Ajax-back med praktscoring i mesterligaseier
Venstreback Nicolás Tagliafico vartet opp to mål da Ajax vant 3-0 over AEK i mesterligaen. Det siste var av den virkelig vakre sorten.
Publisert: 19 September 21:09
Venstreback Nicolás Tagliafico vartet opp to mål da Ajax vant 3-0 over AEK i mesterligaen. Det siste var av den virkelig vakre sorten.
Argentinske Tagliafico har ikke for vane å score for Ajax, men onsdag kveld sørget han nærmest egenhendig for tre poeng mot AEK i åpningskampen i Champions League.
Etter en sjansefattig første omgang på Johan Cruyff Arena i Amsterdam, løsnet det umiddelbart etter pause da forsvarsspiller Tagliafico sendte vertene i ledelsen etter 46 minutter.
Innbytter Donny van de Beek økte ledelsen etter 77 minutter da han dunket inn 2-0 på hel volley etter innlegg fra kaptein Dusan Tadic.
Sekunder før 90 minutter var spilt, var Tagliafico på et av mange løp på venstrekanten. Der mange ventet seg et innlegg, lobbet 26-åringen overraskende over en sjanseløs Vasilis Barkas i AEK-buret.
– Dette er kanskje rundens mål, utbrøt Viasats kommentator Arnstein Friling.
Ajax hadde god kontroll gjennom hele kampen og slo enkelt det greske mesterlaget.
Norske Dennis Johnsen var ikke med i kamptroppen til Ajax.
Ajax ligger på 2.-plass i nederlandsk æresdivisjon, to poeng bak PSV Eindhoven. Ajax har endt på sølvplass i ligaen de siste fire årene, etter at klubben sist ble mester i 2014.

(©NTB)
Tirsdag 18. desember 2018
Svenske og danske historikere er ikke overrasket over temperaturen i Michelet-debatten. – Det handler om den klassiske friksjonen mellom journalister og historikere, sier Lars M. Andersson.
Tirsdag 18. desember 2018
• Ville du synes det var ubehagelig dersom du hadde en sønn eller datter som ville gifte seg med en innvandrer? Statistisk sentralbyrå (SSB) har stilt et representativt utvalg nordmenn dette og andre spørsmål om holdninger til innvandring i...
Tirsdag 18. desember 2018
UTÅLMODIGE: De er lettet over enighet i Polen, men Klassekampens klima­panel er også skuffet over resultatet.
Tirsdag 18. desember 2018
TILBAKE: Arbeiderpartiet i Troms og Finnmark går inn i fylkessammenslåingen med planene klare for en rask omgjøring.
Mandag 17. desember 2018
FRAMTIDSFRYKT: Nordmenn flest uroar seg mest for klimaendringar og svekka velferdsstat, ifølge eit notat frå tankesmia Agenda.
Mandag 17. desember 2018
HJEM IGJEN: Etter FNs klimatoppmøte i Katowice er det nå opp til hvert enkelt land å heve ambisjonene om utslippskutt.
Mandag 17. desember 2018
Endringer i åndsverkloven gjør at flere kunstner­grupper må dele på samme vederlagspott. – Våre medlemmer vil sitte igjen med mindre, sier Jørgen Karlstrøm i Komponistforeningen.
Mandag 17. desember 2018
• Fredag vedtok Kongen i statsråd at Siv Jensen er inhabil i saker som angår Johan H. Andresen. Årsaken er at Andresen leier ut en hytte på Grimsøya i Oslofjorden til Frp-lederen – trolig til langt under markedspris. Siden leieforholdet ble...
Lørdag 15. desember 2018
• Den norske offentligheten deler seg i synet på den franske protestbevegelsen som har fått navnet «de gule vestene». Er de voldelige opportunister som ødelegger for en flott president, eller småfolk som uttrykker legitim bekymring når nye...
Lørdag 15. desember 2018
Mens netthandel på bøker har tatt av i Sverige, foretrekker nordmenn fremdeles å handle bøker over disk.