Onsdag 19. september 2018
Opptur for Atlético i fyrstedømmet
Europaligamester Atlético Madrid har fått en dårlig sesongstart i La Liga, men innledet mesterligaen med tre poeng da Monaco ble slått 2-1.
Publisert: 19 September 00:16
Europaligamester Atlético Madrid har fått en dårlig sesongstart i La Liga, men innledet mesterligaen med tre poeng da Monaco ble slått 2-1.
Diego Costa og José María Giménez scoret målene da den spanske klubben vendte til seier etter at hjemmelaget tok ledelsen mot spillets gang. Det var første steg på veien mot det som kan bli mesterligafinale i egen arena i mai.
Samuel Grandsir kjempet ballen i mål til Monaco-ledelse i det 18. minutt. Det gjorde han i møljespill etter sterkt forarbeid av Radamel Falcao.
Costa utlignet etter en vakker flikk fra Antoine Griezmann etter en halv time, mens uruguayaneren Giménez ble matchvinner da han nikket inn et hjørnespark på overtid i første omgang.
– De scoret et merkelig mål, og det er ikke lett å komme tilbake i slike kamper. Vi viste stor karakterstyrke ved å reise oss og vinne, sa Atlético-spiller Rodri ifølge uefa.com.
Bare 80 Atlético-tilhengere var blant de 10.500 tilskuerne i fyrstedømmet. Klubben har skuffet stort i sesongstarten og har bare fem poeng etter de fire første serierundene.

Jaget scoringTrener Diego Simeone sonet tirsdag den siste av fire kampers forvisning fra trenerbenken, og assistenten German Burgos ledet laget fra sidelinjen.
Monaco tapte alle sine tre hjemmekamper i mesterligaen forrige sesong og måtte tåle enda et tap på eget gress, selv om laget gjorde et godt forsøk på å berge poeng i 2. omgang.
Falcao jaget utrettelig scoring mot gamleklubben og var nær å få straffespark halvveis i annen omgang. Rett etter skjøt han rett utenfor.
Kamil Glik nikket rett utenfor i sluttminuttene, men det var en fortjent borteseier.

Endelig vant DortmundBortejubel var det også i gruppens andre kamp da Christian Pulisic ga Borussia Dortmund 1-0-seier over Brugge med sin scoring fem minutter før full tid i Belgia.
Det gjorde amerikaneren på sin 20-årsdag, og ikke uten en betydelig dose flaks. Pulisic blokkerte et klareringsforsøk fra Brugge-forsvarer Matej Mitrovic, og ballen gikk i en bue over keeper og falt ned i mål.
Dermed vant Borussia Dortmund omsider en mesterligakamp igjen. Laget var uten seier i 10 europacupkamper siden våren 2017. Forrige sesong var laget uten seier i gruppespillet.
Mario Götze, matchvinner i VM-finalen i 2014, fikk en sjelden start for Dortmund, men overbeviste ikke og ble byttet ut etter en time.
(©NTB)
Lørdag 15. desember 2018
• Den norske offentligheten deler seg i synet på den franske protestbevegelsen som har fått navnet «de gule vestene». Er de voldelige opportunister som ødelegger for en flott president, eller småfolk som uttrykker legitim bekymring når nye...
Lørdag 15. desember 2018
Mens netthandel på bøker har tatt av i Sverige, foretrekker nordmenn fremdeles å handle bøker over disk.
Lørdag 15. desember 2018
ÅTVARAR: Mette Nord seier ho ikkje veit kor LO landar i EØS-spørsmålet i 2021, og vil sjølv ikkje garantera for avtalen.
Lørdag 15. desember 2018
VINNERSAK?: Kan en «Green New Deal» bli for Demokratene det «Make America Great Again» var for Donald Trump?
Lørdag 15. desember 2018
Livsvilje: I blandingen av liv og verk trer Anne Karin Elstad fram i Hilde Hagerups biografi.
Fredag 14. desember 2018
160 millioner kroner har det kostet å totalrenovere «Hestmanden». Nå må museumsskipet legge til kai fordi Kulturdepartementet ikke vil gi fem millioner kroner i økt støtte.
Fredag 14. desember 2018
LOV: Nav-kontorene mener innføringen av lovpålagt aktivitetsplikt hjelper ungdommen, men andelen unge på sosialhjelp er like høy som før loven kom.
Fredag 14. desember 2018
• Onsdag stemte folkevalgte i den svenske Riksdagen gjennom et nytt budsjettet for 2019. Med knapt flertall var det budsjettet fra de borgerlige partiene Moderaterna og Kristdemokraterna som vant, mot forslaget fra dagens rødgrønne...
Fredag 14. desember 2018
TRØBBEL: De fleste land vil ikke heve sine klimaambisjoner. Forhandlingene under klimatoppmøtet i Polen er i ferd med å gå seg fast.
Torsdag 13. desember 2018
Mange var sikre på at Amazon ville etablere seg i Sverige denne høsten. Men satsingen lar vente på seg.