Onsdag 19. september 2018
Perfekt mesterligastart for Linnes og Galatasaray
Martin Linnes og hans Galatasaray fikk en drømmestart på mesterligaen da Lokomotiv Moskva ble slått 3-0 hjemme på Ali Sami Yen stadion.
Publisert: 19 September 00:13
Martin Linnes og hans Galatasaray fikk en drømmestart på mesterligaen da Lokomotiv Moskva ble slått 3-0 hjemme på Ali Sami Yen stadion.
Garry Rodrigues, Eren Derdiyok og innbytter Selçuk Inan (straffe) scoret målene for et Galatasaray-lag som spilte de siste minuttene med ti mann etter at Badou Ndiaye fikk sitt annet gule kort og ble utvist.
Linnes spilte hele kampen som høyreback da Galatasaray tok en tidlig ledelse i sin mesterligagruppe. Det endte nemlig 1-1 mellom Schalke og Porto i Tyskland.
– Vi har savnet å være på denne scenen, og vi tok oss godt ut i kveld. Jeg håper vi fortsetter som dette så vi kan spille i turneringen også etter nyttår, sa Galatasaray-trener Fatih Terim etter klubbens første mesterligakamp siden 2015.
Ansporet av sitt entusiastiske publikum gikk Galatasaray rett i strupen på gjestene fra Russland og dominerte kampen voldsomt den første halvtimen. Det ble virvlet fram flere sjanser umiddelbart, og før det var spilt 10 minutter satte Garry Rodrigues fyr på tribunene med ledermålet.
Spissen fra Kapp Verde fikk en pasning fra Emre Akbaba ved venstre hjørne av 16-meteren og gikk innover på banen forbi flere passive motspillere. Til sist fyrte Rodrigues løs med høyrefoten, og ballen føk via keeper Guilherme inn i krysset.

KontretLokomotiv gikk ut svært defensivt med fem mann bak, men slet med å stå imot hjemmelagets offensiv. Etter hvert våget bortelaget litt mer, og fram mot pause kom laget mer med i kampen.
Etter pause var det Lokomotiv som eide ballen og tilsynelatende styrte spillet, men Linnes og hans kamerater i Galatasaray-forsvaret slapp dem ikke til store muligheter. I stedet kontret hjemmelaget med kraft og tyngde.
Halvveis i omgangen doblet Eren Derdiyok ledelsen med et smart frispark forbi en dårlig oppsatt mur.

Smart scoringAkbaba var involvert igjen, da han ble felt av Manuel Fernandes og fikk frispark. En Galatasaray-spiller som sto i muren flyttet på seg i siste øyeblikk, og Derdiyok tredde ballen der han hadde stått og inn i keepers nærmeste hjørne.
Lokomotiv prøvde fortvilet å ta seg inn i kampen, men blottet seg for kontringer, og Guilherme fikk det travelt med å stoppe hjemmelagets forsøk på å score et tredje mål. Rodrigues var veldig nær da han kom gjennom på et utspill fra keeper Fernando Muslera, men Guilherme slo ballen så vidt utenfor.
På overtid var det ingen bønn. Et balltap sendte to Galatasaray-spillere gjennom, og Akbaba ble felt av Guilherme. Selçuk Inan fastsatte resultatet på straffesparket.
I Gelsenkirchen tok Schalke ledelsen ved Breen Embolo, men Otávio utlignet for Porto på straffespark et kvarter før slutt. Det var gjestenes annen straffe for kvelden. I det 13. minutt reddet Ralf Fährmann skuddet fra Alex Telles.
(©NTB)
Lørdag 15. desember 2018
• Den norske offentligheten deler seg i synet på den franske protestbevegelsen som har fått navnet «de gule vestene». Er de voldelige opportunister som ødelegger for en flott president, eller småfolk som uttrykker legitim bekymring når nye...
Lørdag 15. desember 2018
Mens netthandel på bøker har tatt av i Sverige, foretrekker nordmenn fremdeles å handle bøker over disk.
Lørdag 15. desember 2018
ÅTVARAR: Mette Nord seier ho ikkje veit kor LO landar i EØS-spørsmålet i 2021, og vil sjølv ikkje garantera for avtalen.
Lørdag 15. desember 2018
VINNERSAK?: Kan en «Green New Deal» bli for Demokratene det «Make America Great Again» var for Donald Trump?
Lørdag 15. desember 2018
Livsvilje: I blandingen av liv og verk trer Anne Karin Elstad fram i Hilde Hagerups biografi.
Fredag 14. desember 2018
160 millioner kroner har det kostet å totalrenovere «Hestmanden». Nå må museumsskipet legge til kai fordi Kulturdepartementet ikke vil gi fem millioner kroner i økt støtte.
Fredag 14. desember 2018
LOV: Nav-kontorene mener innføringen av lovpålagt aktivitetsplikt hjelper ungdommen, men andelen unge på sosialhjelp er like høy som før loven kom.
Fredag 14. desember 2018
• Onsdag stemte folkevalgte i den svenske Riksdagen gjennom et nytt budsjettet for 2019. Med knapt flertall var det budsjettet fra de borgerlige partiene Moderaterna og Kristdemokraterna som vant, mot forslaget fra dagens rødgrønne...
Fredag 14. desember 2018
TRØBBEL: De fleste land vil ikke heve sine klimaambisjoner. Forhandlingene under klimatoppmøtet i Polen er i ferd med å gå seg fast.
Torsdag 13. desember 2018
Mange var sikre på at Amazon ville etablere seg i Sverige denne høsten. Men satsingen lar vente på seg.