Tirsdag 18. september 2018
Barnier mener «sannhetens øyeblikk» nærmer seg
EUs brexitsjef Michel Barnier mener oktober vil bli sannhetens øyeblikk i forhandlingene med Storbritannia.
Publisert: 18 September 21:33
EUs brexitsjef Michel Barnier mener oktober vil bli sannhetens øyeblikk i forhandlingene med Storbritannia.
EUs president Donald Tusk har nå bestemt seg for å foreslå et ekstraordinært toppmøte i november for å avslutte forhandlingene om en skilsmisseavtale med Storbritannia.
Sjefforhandler Michel Barnier framhever på sin side EUs ordinære toppmøte den 18. oktober som det avgjørende øyeblikket – slik det opprinnelig var planlagt at det skulle bli.
– EU-toppmøtet i oktober blir sannhetens øyeblikk. Det er da vi får se om avtalen vi håper på, er innenfor rekkevidde, sier Barnier.
Forslaget om et ekstra toppmøte i november ble diskutert på et ministermøte i Brussel tirsdag kveld. Der kom det fram at flere medlemsland er skeptiske til ideen fordi de frykter at utsettelsen skal føre til redusert press i forhandlingene, slik at det blir vanskeligere å nå enighet.
– Men for meg og for forhandlingsdelegasjonen min er det fortsatt oktober som er det avgjørende øyeblikket, sier Barnier.
(©NTB)
Fredag 14. desember 2018
160 millioner kroner har det kostet å totalrenovere «Hestmanden». Nå må museumsskipet legge til kai fordi Kulturdepartementet ikke vil gi fem millioner kroner i økt støtte.
Fredag 14. desember 2018
LOV: Nav-kontorene mener innføringen av lovpålagt aktivitetsplikt hjelper ungdommen, men andelen unge på sosialhjelp er like høy som før loven kom.
Fredag 14. desember 2018
• Onsdag stemte folkevalgte i den svenske Riksdagen gjennom et nytt budsjettet for 2019. Med knapt flertall var det budsjettet fra de borgerlige partiene Moderaterna og Kristdemokraterna som vant, mot forslaget fra dagens rødgrønne...
Fredag 14. desember 2018
TRØBBEL: De fleste land vil ikke heve sine klimaambisjoner. Forhandlingene under klimatoppmøtet i Polen er i ferd med å gå seg fast.
Torsdag 13. desember 2018
Mange var sikre på at Amazon ville etablere seg i Sverige denne høsten. Men satsingen lar vente på seg.
Torsdag 13. desember 2018
EU-BRÅK: Frankrikes president er på kollisjonskurs med EUs budsjettregler. Det vil ­Italias høyre­regjering utnytte.
Torsdag 13. desember 2018
• I Oslo Høyres alternative budsjett for hovedstaden foreslår partiet å spare inn 48 millioner på renovasjon allerede fra 2019, skriver Dagsavisen. Det viser at Høyre besitter frekkhetens nådegave. Det var deres byråd som i sin tid ga...
Torsdag 13. desember 2018
NYTT: I 2017 døde flere rusbrukere av heroin-medisinen metadon, enn heroin, viser nye tall fra Folkehelseinstituttet.
Onsdag 12. desember 2018
VOLDTEKT: Høyres justispolitiske talsperson Peter Frølich mener minstestraffen for voldtekt er for høy. Han vil løfte diskusjonen inn i regjeringsforhandlingene med KrF, Frp og Venstre.
Onsdag 12. desember 2018
MOT MAY: I den britiske opposisjonens rekker vokser kravet om mistillit mot regjeringen og omkamp om brexit. Opposisjonsleder Jeremy Corbyn nøler.