Tirsdag 18. september 2018
Full Tottenham-kollaps i Milano
Tottenham var på vei mot seier i Milano, men rotet bort alt i dramatiske sluttminutter da Inter slo brutalt tilbake og sikret 2-1-seier på hjemmebane.
Publisert: 18 September 21:58
Tottenham var på vei mot seier i Milano, men rotet bort alt i dramatiske sluttminutter da Inter slo brutalt tilbake og sikret 2-1-seier på hjemmebane.
– Jeg er veldig fornøyd med prestasjonen. Vi dominerte nesten hele kampen, men resultatet er helt forferdelig, sa Tottenham-manager Mauricio Pochettino etter klubbens tredje strake tap.
En forsmak på at det ikke var Tottenhams dag kom ti minutter før pause. Harry Kane kom alene med Inters målvakt Samir Handanovic, men klarte merkelig nok aldri å avslutte og rotet bort en gedigen sjanse.

Jublet som JohansenI en ikke altfor velspilt kamp sendte danske Christian Eriksen gjestene fra London foran åtte minutter etter pause. Scoringen var av den litt merkelige sorten der Handanovic reddet Eriksens første avslutning, men ikke maktet å stoppe en lur retur der dansken løftet ballen i bue over målvakten.
Lenge så Inter ut til å gå på et åpningstap i CL-comebacket, men ut av ingenting våknet Milano-klubben etter Mauro Icardis mektige volleytreff fra 17 meter. Icardi, som ikke hadde kommet til en eneste avslutning tidligere i kampen, hamret inn en flott pasning fra Kwadwo Asamoah. Jubelscenene til Icardi minnet forresten om Stefan Johansens øregest mot Kypros nylig.
Så valgte Tottenham-manager Mauricio Pochettino å ta ut Harry Kane. Få forsto noe av det byttet. Dødballstyrken til Kane var tydelig savnet da Inter sikret seieren på en cornersituasjon som vil plage Tottenham-forsvaret lenge.

Trives ikke i ItaliaStefan de Vrij headet videre hjørnesparket fra Antonio Candreva, slik at Matías Vecino kunne stange inn 2-1 til ellevill hjemmejubel. TV-bildene viste en lamslått Pochettino på sidelinjen.
– Det at vi klarte å snu resultatet til egen fordel helt mot slutten gjør denne seieren enda bedre, sa Inter-trener Luciano Spalletti.
Trolig må Inter og Tottenham gjøre opp om annenplassen i gruppe B. Der har Barcelona som ventet koblet grepet etter 4-0-seier mot PSV Eindhoven med hattrick av Lionel Messi i den andre kampen tirsdag.
Inter og Tottenham møttes for femte gang. Og som i de fire første møtene endte det med hjemmeseier. Tottenham har for øvrig elendig statistikk i Italia. Kun én seier er det blitt på ti forsøk.
Kampen var Inters første i mesterligaen på seks år. De siste minuttene på Giuseppe Meazza vil bli husket lenge av fansen.
(©NTB)
Onsdag 19. desember 2018
Nasjonalmuseet gikk glipp av inntil 90 millioner kroner til kunstnerisk utsmykking. Finansdepartementet satte foten ned for samarbeid mellom museet og Kunst i offentlige rom.
Onsdag 19. desember 2018
KRAV: Sterke ­krefter i KrF jobber for at partiet skal kreve utviklingsministeren og et nytt ut­viklingsdepartement i ny regjering.
Onsdag 19. desember 2018
• Regjeringen, LO og NHO presenterte i går en ny avtale om inkluderende arbeidsliv, som skal gjelde de neste fire årene. Den nye avtalen er utvidet og skal gjelde hele arbeidslivet. Målet med avtalen er å kutte sykefraværet med ti prosent.
Onsdag 19. desember 2018
JULESTRID: Kan Donald Trumps lyssky forretningsimperium og valgkampanje tåle lyset fra USAs elite-aktorer?
Tirsdag 18. desember 2018
Svenske og danske historikere er ikke overrasket over temperaturen i Michelet-debatten. – Det handler om den klassiske friksjonen mellom journalister og historikere, sier Lars M. Andersson.
Tirsdag 18. desember 2018
• Ville du synes det var ubehagelig dersom du hadde en sønn eller datter som ville gifte seg med en innvandrer? Statistisk sentralbyrå (SSB) har stilt et representativt utvalg nordmenn dette og andre spørsmål om holdninger til innvandring i...
Tirsdag 18. desember 2018
UTÅLMODIGE: De er lettet over enighet i Polen, men Klassekampens klima­panel er også skuffet over resultatet.
Tirsdag 18. desember 2018
TILBAKE: Arbeiderpartiet i Troms og Finnmark går inn i fylkessammenslåingen med planene klare for en rask omgjøring.
Mandag 17. desember 2018
FRAMTIDSFRYKT: Nordmenn flest uroar seg mest for klimaendringar og svekka velferdsstat, ifølge eit notat frå tankesmia Agenda.
Mandag 17. desember 2018
HJEM IGJEN: Etter FNs klimatoppmøte i Katowice er det nå opp til hvert enkelt land å heve ambisjonene om utslippskutt.