Du kan bla til neste sideBla med piltastene

Største norske siden Flagstad? Vilde Frang har gått gradene og spiller i dag med verdensledende orkestre Europa rundt.

Framifrå Frang

TILBAKE TIL BARRATT DUE EN DAG? Meget mulig, tenker Vilde Frang om det røde huset i Lyder Sagens gate, der hun lærte av brødrene Kraggerud. FOTO: MARCO BORGGREVE marcoborggreve

Fiolinisten snakker om alt fra oppveksten på Barratt Due, via strenge Mutter og selvsikre Berlinfilharmonien, til den nåværende favoritten – Enescu.

Vilde Frang har for bare noen dager siden kommet med en ny plate, lansert internasjonalt på storselskapet Warner. Men Frang er jo langt mer enn de 58 minuttene man finner der. Hun var vært en del av norske musikkelskeres bevissthet helt siden hun debuterte med KORK som tiåring, og kom for alvor inn i de tusen hjem da hun spilte Mendelssohns Fiolinkonsert med Berlinfilharmonien og Sir Simon Rattle i en kringkastet konsert fra Røros i 2016. En konsert som ble omtalt på disse sidene med overskriften «Triumf», og noen måneder senere mottok hun Kritikerprisen for nettopp Røros-opptredenen. Likevel har det ennå ikke helt gått opp for meg hvor stor Frang er internasjonalt sett. Naturlig nok er det vel fordi jeg bor i Norge, og hun har verden som sin scene. Selv sier hun at: