Fredag 14. september 2018
Paco Alcácer hjalp Borussia Dortmund til topps
Paco Alcácer scoret i debuten da Borussia Dortmund slo Eintracht Frankfurt 3-1 fredag og inntok tabelltoppen i 1. Bundesliga fotball.
Publisert: 14 September 23:15
Paco Alcácer scoret i debuten da Borussia Dortmund slo Eintracht Frankfurt 3-1 fredag og inntok tabelltoppen i 1. Bundesliga fotball.
Den spanske landslagsspissen ble hentet fra Barcelona rett før overgangsvinduet stengte og fastsatte resultatet i sin første kamp. Også Abdou Diallo og Marius Wolf scoret sitt første mål for Dortmund, som er oppe i sju poeng.
Unge Jadon Sancho imponerte også da han kom inn og la opp til både 2-1 og 3-1.
Bayern München, Wolfsburg og Hertha Berlin har alle full poengpott før sine kamper lørdag, og de har sjansen til å skyve Dortmund ned fra toppen.
Lucien Favres lag imponerte ikke veldig fredag, men gjorde nok til å ta alle poengene foran 81.000 tilskuere.
– Jeg er tilfreds, men vi trenger mer tid for å kunne kontrollere kampene på en bedre måte. Vi må også være bedre når vi kommer under press. Vi må være mer tålmodige, sa Favre til Eurosport.
Diallo scoret ledermålet etter et hjørnespark i det 36. minutt. Sebastien Haller utlignet midtveis i annen omgang, men Wolf scoret 2-1-målet mot sin tidligere klubb i det 72. minutt før Alcácer på vakkert vis satte punktum to minutter før full tid.
– Resultatet er skuffende. Vi har fått to uheldige tap, men vi har vist at vi kan spille fotball, sa Frankfurt-keeper Kevin Trapp.
Favre lot Alcácer starte på benken, mens han ga den danske tenåringen Jacob Bruun Larsen en sjanse fra start. Utover i 2. omgang satte han inn Sancho, Alcácer og Axel Witsel.

(©NTB)
Tirsdag 13. november 2018
• I går skrev avisa Vårt Land om alkoholservering på styresamlinger i de statlige helseforetakene. På tre styresamlinger i Helse Nord drakk de frammøtte alkohol for nesten 60.000 kroner, viser tall avisa har hentet inn. Det er ikke ny...
Tirsdag 13. november 2018
25.000 abonnenter kan miste papir­avisa dersom regjeringen går for et kompromissforslag som mediebransjen selv har spilt inn.
Tirsdag 13. november 2018
ADVART: Allerede for ti år siden visste forskerne at klimaendringene ville gi flere og større skogbranner. Nå har det begynt å skje.
Tirsdag 13. november 2018
VISJON: Torgeir Knag Fylkesnes vil styrke SVs nærings- og distriktsprofil. – Mitt største ønske for SV er at vi skal bli mer ambisiøse og mindre flinke, sier han.
Mandag 12. november 2018
• Før helga meldte utenriksminister Ine Eriksen Søreide at Norge ikke vil inngå nye avtaler om eksport av forsvarsmateriell til Saudi-Arabia. I en e-post til NTB skrev hun at «[g]runnen for dette tiltaket er en helhetsvurdering av den siste...
Mandag 12. november 2018
Litteraturprofessor Marianne Egeland mener det er vanskelig å se hvem som fører ordet i høstens kjendis­bøker.
Mandag 12. november 2018
IKKE RØR! Stjørdal kommune har for mange barnehager, men på tross av støtte fra et enstemmig bystyre får de ikke lov å kutte antall plasser hos private. Nå drøfter Stortinget lovendring.
Mandag 12. november 2018
PÅ MARSJ: Migrantkaravanen fra Honduras fortsetter mot nord. Mange velger å bli i Mexico framfor et usikkert møte med den amerikanske grensa.
Lørdag 10. november 2018
• I den svært EU-positive boka «Vi som elsker Europa» legger forfatteren Stein Inge Jørgensen stor vekt på at EU nå har fått en tyngre sosial profil. Han viser til at det i EU-traktatens artikkel 3 står at EU skal jobbe for sosialt...
Lørdag 10. november 2018
SANKSJONER: EU vil gi Italia bøter om ikke regjeringen strammer inn statsbudsjettet. – Italia står overfor et fryktelig dilemma, sier professor emeritus Steinar Stjernø.