Fredag 14. september 2018
Tennis: Coric stjal showet da Kroatia festet grepet
Borna Coric fikk publikum til å gi seg over da han leverte en perfekt lobb slått mellom beina, og Kroatia sikret 2-0-ledelse i Davis Cup-semifinalen mot USA.
Publisert: 14 September 20:15
Borna Coric fikk publikum til å gi seg over da han leverte en perfekt lobb slått mellom beina, og Kroatia sikret 2-0-ledelse i Davis Cup-semifinalen mot USA.
Det var tidlig i 3. sett av kampen mot Steve Johnson i Zadar at Coric så sitt snitt til å briljere. Han løp opp en amerikansk lobb og slo ballen mellom sine egne bein. Ballen seilte i en bue over 188 centimeter høye Johnson og falt ned noen centimeter på rett side av linjen.
Etter å hja vunnet 6-4, 7-6 (7-4), 6-3 sa 21-årige Coric at han aldri før har vært i nærheten av å få til et slikt slag.
– Normalt ville jeg prøvd å slå ballen bak ryggen min, men jeg følte bare at jeg kunne greie det. Det var ikke et avgjørende poeng, så jeg forsøkte. Jeg prøver ikke på slikt under trening engang, så det var mer flaks enn øvelse, sa Coric ærlig.
– Jeg prøvde på en lobb, men jeg trodde jeg kom til å misse grovt.
Rett før hadde det kroatiske stortalentet avgjort tiebreak i 2. sett med en følsom stoppball.
– Han viste noen finesser i dag, sa Johnson.
Marin Cilic fulgte opp med seier i strake sett mot Davis Cup-debutanten Frances Tiafoe, og Kroatia har ett bein i finalen.
Det har også Frankrike, som leder 2-0 over Spania etter fredagens singlekamper i Lille. Debutanten Benoit Paire feide Pablo Carreño-Busta av banen i strake sett i den første kampen, før Lucas Pouille nedkjempet Roberto Bautista-Agut i en femsettsthriller.
Både Kroatia og Frankrike har sjansen til å kvittere ut finalebillett i lørdagens doublekamper, og om det ikke lykkes har de hver to matchballer til i søndagens singlekamer.
Blir det hjemmeseirer i semifinalene, vil landene som møttes i sommerens VM-finale i fotball også gjøre opp om Davis Cup-tittelen i november.
(©NTB)
Onsdag 14. november 2018
VIND I SEGLA: Produksjonen av kraft frå vindturbinar vert meir enn firedobla innan 2020. Nasjonal ramme for vindkraft skal opne for endå meir, men ikkje på Smøla.
Onsdag 14. november 2018
Er 10.000 kroner i statsstøtte per avisabonnement for mye? Nei, sier sjefredaktøren i Helgelendingen, og får støtte fra KrF og Senterpartiet på Stortinget.
Onsdag 14. november 2018
ØST OG VEST: Ledere fra ulike deler av Libya møttes i Italia, men strides ennå om hvem som skal ha ansvar for landets væpnede styrker.
Onsdag 14. november 2018
• Under markeringen for avslutningen av første verdenskrig i Paris søndag gikk Frankrikes president Emmanuel Macron til kraftig angrep på nasjonalisme. I talen han holdt for de frammøtte, omtalte han nasjonalisme som et svik og «en...
Tirsdag 13. november 2018
VISJON: Torgeir Knag Fylkesnes vil styrke SVs nærings- og distriktsprofil. – Mitt største ønske for SV er at vi skal bli mer ambisiøse og mindre flinke, sier han.
Tirsdag 13. november 2018
• I går skrev avisa Vårt Land om alkoholservering på styresamlinger i de statlige helseforetakene. På tre styresamlinger i Helse Nord drakk de frammøtte alkohol for nesten 60.000 kroner, viser tall avisa har hentet inn. Det er ikke ny...
Tirsdag 13. november 2018
25.000 abonnenter kan miste papir­avisa dersom regjeringen går for et kompromissforslag som mediebransjen selv har spilt inn.
Tirsdag 13. november 2018
ADVART: Allerede for ti år siden visste forskerne at klimaendringene ville gi flere og større skogbranner. Nå har det begynt å skje.
Mandag 12. november 2018
• Før helga meldte utenriksminister Ine Eriksen Søreide at Norge ikke vil inngå nye avtaler om eksport av forsvarsmateriell til Saudi-Arabia. I en e-post til NTB skrev hun at «[g]runnen for dette tiltaket er en helhetsvurdering av den siste...
Mandag 12. november 2018
Litteraturprofessor Marianne Egeland mener det er vanskelig å se hvem som fører ordet i høstens kjendis­bøker.