Onsdag 12. september 2018
FN: 1 million syrere drevet på flukt i år
Over 1 million syrere er drevet på flukt fra krigshandlinger i år og lever nå som internt fordrevne sammen med 5,5 millioner andre syrere.
Publisert: 12 September 12:37
Over 1 million syrere er drevet på flukt fra krigshandlinger i år og lever nå som internt fordrevne sammen med 5,5 millioner andre syrere.
Ifølge FNs granskingskommisjon for Syria ble flere syrere drevet på flukt i første halvår i år, enn i noen tilsvarende periode tidligere i den sju år lange krigen i landet.
Mange av Syrias 6,5 millioner internflyktninger har ikke skikkelig tak over hodet og de mangler også tilgang på mat, rent drikkevann og medisiner, slår FN-granskerne fast.
– Det er helt utilgivelig at ingen av partene i denne konflikten lever opp til sine forpliktelser overfor sivile som blir drevet på flukt, sier granskingskommisjonens leder Paulo Pinheiro.
Ifølge kommisjonen har det funnet sted krigsforbrytelser under alle de store slagene i Syria i år, og både syriske regjeringsstyrker og opprørerne, også kurdiske og mer moderate opprørsgrupper, står bak.
FN-granskerne frykter også følgene av et nytt stort slag, denne gangen om den siste opprørskontrollerte provinsen in landet, Idlib. Der lever det omtrent 3 millioner mennesker, halvparten av dem internflyktninger.
Syriske regjeringsstyrker støttet av Russland truer med å ta kontroll over provinsen. Den ytterliggående islamistgruppa Hayat Tahrir al-Sham (HTS), som har sterke bånd til al-Qaida, kontrollerer i dag rundt 60 prosent av provinsen.
(©NTB)
Mandag 19. november 2018
Ved å øke sine egeninntekter har de statseide teatrene kompensert for kutt i offentlig støtte. Men de kunstneriske ambisjonene vil snart bli skadelidende, hevder teatersjefer.
Mandag 19. november 2018
FINAL SAY: Verken tilhengere eller motstandere av brexit liker avtalen til Theresa May. People’s vote-leder mener en ny folkeavstemning er Mays eneste utvei.
Mandag 19. november 2018
HÅRDA BUD: Frisør­bransjen sliter med å rekruttere tillits­valgte. Elisabeth Landstad ble sagt opp kort tid etter konflikt med sjefen.
Mandag 19. november 2018
• Klassekampen skriver i dag om vilkårene for fagorganisering i frisørbransjen. Tillitsvalgt Elisabeth Landstad ble sagt opp kort tid etter en konflikt på jobben. Hun mener oppsigelsen var en straff for jobben hun gjorde som tillitsvalgt.
Lørdag 17. november 2018
VERRE: Theresa May mener hun har oppnådd en bedre avtale med EU enn det Norge har. Men brexit-avtalen ville vært grunnlovsstridig i Norge, fastslår Nupi-direktør Ulf Sverdrup.
Lørdag 17. november 2018
Astrid Søgnens avgang som direktør for Utdanningsetaten i Oslo kan innvarsle et skolepolitisk regimeskifte. Søgnen har gjennom et par tiår vært den fremste premissleverandør på det utdanningspolitiske feltet.
Lørdag 17. november 2018
• Samtidig som forslaget til brexit-avtale river og sliter i britene, blåser det opp til ny strid om EØS-avtalen i fagbevegelsen her hjemme. I går signerte lederne i Fellesforbundet og Norsk Transportarbeiderforbund en avtale om...
Lørdag 17. november 2018
ANBUD: NSB var best på organisasjon og ledelse, mens SJ var best på kundetilfredsstillelse. Go-Ahead var kun best på pris i anbudskonkurransen om å få drifte Sørlandsbanen.
Lørdag 17. november 2018
Statlige teatre har økt sine egeninntekter, selv om de får mindre i offentlige tilskudd. Høyre jubler, mens SV mener tallene i rapporten gir et misvisende bilde.
Lørdag 17. november 2018
Å vite: Michelets bok er en undersøkelse formulert som en dom.