Onsdag 12. september 2018
København vil ha megaevent til byen
De neste fire årene vil København sette av nesten 60 millioner kroner for å få store begivenheter til hovedstaden.
Publisert: 12 September 09:04
De neste fire årene vil København sette av nesten 60 millioner kroner for å få store begivenheter til hovedstaden.
Aller helst ønsker byråd for arbeid og integrering, Cecilia Lonning-Skovgaard, at pengene går til å få et Formel 1-løp til den danske hovedstaden.
– Helt opplagt. Vi gikk inn i forhandlingene med et ønske om en egen bevilgning til Formel 1. Det fikk vi ikke gjennomslag for. Så nå skal pengene settes av til store eventer, sier hun til dansk TV 2 Sport.
Ifølge TV-kanalen vil København sette av 12,5 millioner kroner til denne potten, mens beløpet de neste tre årene vil stige til 15 millioner.
Lonning-Skovgaard mener pengene bør brukes til å dekke Københavns kostnader i forbindelse med et Grand Prix-løp i Formel 1.
En initiativgruppe med tidligere kunnskapsminister Helge Sander i spissen leverte nylig et forslag til København og å arrangere Formel 1 i hovedstaden enten i 2020, 2021 eller 2022.
(©NTB)
Onsdag 14. november 2018
VIND I SEGLA: Produksjonen av kraft frå vindturbinar vert meir enn firedobla innan 2020. Nasjonal ramme for vindkraft skal opne for endå meir, men ikkje på Smøla.
Onsdag 14. november 2018
Er 10.000 kroner i statsstøtte per avisabonnement for mye? Nei, sier sjefredaktøren i Helgelendingen, og får støtte fra KrF og Senterpartiet på Stortinget.
Onsdag 14. november 2018
ØST OG VEST: Ledere fra ulike deler av Libya møttes i Italia, men strides ennå om hvem som skal ha ansvar for landets væpnede styrker.
Onsdag 14. november 2018
• Under markeringen for avslutningen av første verdenskrig i Paris søndag gikk Frankrikes president Emmanuel Macron til kraftig angrep på nasjonalisme. I talen han holdt for de frammøtte, omtalte han nasjonalisme som et svik og «en...
Tirsdag 13. november 2018
VISJON: Torgeir Knag Fylkesnes vil styrke SVs nærings- og distriktsprofil. – Mitt største ønske for SV er at vi skal bli mer ambisiøse og mindre flinke, sier han.
Tirsdag 13. november 2018
• I går skrev avisa Vårt Land om alkoholservering på styresamlinger i de statlige helseforetakene. På tre styresamlinger i Helse Nord drakk de frammøtte alkohol for nesten 60.000 kroner, viser tall avisa har hentet inn. Det er ikke ny...
Tirsdag 13. november 2018
25.000 abonnenter kan miste papir­avisa dersom regjeringen går for et kompromissforslag som mediebransjen selv har spilt inn.
Tirsdag 13. november 2018
ADVART: Allerede for ti år siden visste forskerne at klimaendringene ville gi flere og større skogbranner. Nå har det begynt å skje.
Mandag 12. november 2018
• Før helga meldte utenriksminister Ine Eriksen Søreide at Norge ikke vil inngå nye avtaler om eksport av forsvarsmateriell til Saudi-Arabia. I en e-post til NTB skrev hun at «[g]runnen for dette tiltaket er en helhetsvurdering av den siste...
Mandag 12. november 2018
Litteraturprofessor Marianne Egeland mener det er vanskelig å se hvem som fører ordet i høstens kjendis­bøker.