Onsdag 12. september 2018
Larvik med nok en seier over erkerival Byåsen
Rivalene Byåsen og Larvik seriedebuterte begge da de møttes i eliteserien onsdag. Det var som vanlig Larvik som trakk det lengste strået og vant 28-21.
Publisert: 12 September 22:18
Rivalene Byåsen og Larvik seriedebuterte begge da de møttes i eliteserien onsdag. Det var som vanlig Larvik som trakk det lengste strået og vant 28-21.
Mari Molid med flere sesonger i Byåsen ble Larviks toppscorer med åtte mål.
– Det ble en skikkelig kamp. Vi har tenkt lenge på denne kampen og hadde veldig lyst til å vinne. Vi visste at vi må kjempe i hver eneste kamp, for det er ikke gitt at vi vinner lenger, sa Molid til TV 2.
Ida Alstad var tilbake for Byåsen etter fødsel og var sitt lags beste og nyttigste spiller med seks mål.

Etterlengtet comebackTittelforsvarer Vipers Kristiansand hadde ingen problemer med å ta seg av Gjerpen med en solid 34-22-seier borte i Skien. Linn Jørum Sulland scoret seks mål. Vipers fører an med to seirer på like mange kamper, det samme som Storhamar.
Tertnes åpnet med 27-22 borte mot Molde i en kamp der 20-årige Kjerstin Boge Solås, som vant EM-gull med Norge i 2016, gjorde comeback etter nesten halvannet år ute med skade.
Julie Lygren var Tertnes' toppscorer med åtte mål.

Videre i cupenStorhamar nyttet onsdagen til å ta seg til åttedelsfinale i cupen med 31-26 over Aker. Dermed er alle eliteserielagene for kvinner unntatt Skrim Kongsberg (tapte for Haslum) videre.
I cupen for menn var Bækkelaget, Falk Horten, Haslum, Kolstad, Nærbø og ØIF Arendal blant lagene som tok seg videre onsdag. De fleste av dem vant komfortabelt, men Falk halte i land 27-26 over St. Hallvard.
Dermed er alle eliteserielagene unntatt FyllingenBergen (tapte for Viking forrige uke) klare for åttedelsfinalene, som i begge klasser trekkes torsdag.
(©NTB)
Onsdag 14. november 2018
VIND I SEGLA: Produksjonen av kraft frå vindturbinar vert meir enn firedobla innan 2020. Nasjonal ramme for vindkraft skal opne for endå meir, men ikkje på Smøla.
Onsdag 14. november 2018
Er 10.000 kroner i statsstøtte per avisabonnement for mye? Nei, sier sjefredaktøren i Helgelendingen, og får støtte fra KrF og Senterpartiet på Stortinget.
Onsdag 14. november 2018
ØST OG VEST: Ledere fra ulike deler av Libya møttes i Italia, men strides ennå om hvem som skal ha ansvar for landets væpnede styrker.
Onsdag 14. november 2018
• Under markeringen for avslutningen av første verdenskrig i Paris søndag gikk Frankrikes president Emmanuel Macron til kraftig angrep på nasjonalisme. I talen han holdt for de frammøtte, omtalte han nasjonalisme som et svik og «en...
Tirsdag 13. november 2018
VISJON: Torgeir Knag Fylkesnes vil styrke SVs nærings- og distriktsprofil. – Mitt største ønske for SV er at vi skal bli mer ambisiøse og mindre flinke, sier han.
Tirsdag 13. november 2018
• I går skrev avisa Vårt Land om alkoholservering på styresamlinger i de statlige helseforetakene. På tre styresamlinger i Helse Nord drakk de frammøtte alkohol for nesten 60.000 kroner, viser tall avisa har hentet inn. Det er ikke ny...
Tirsdag 13. november 2018
25.000 abonnenter kan miste papir­avisa dersom regjeringen går for et kompromissforslag som mediebransjen selv har spilt inn.
Tirsdag 13. november 2018
ADVART: Allerede for ti år siden visste forskerne at klimaendringene ville gi flere og større skogbranner. Nå har det begynt å skje.
Mandag 12. november 2018
• Før helga meldte utenriksminister Ine Eriksen Søreide at Norge ikke vil inngå nye avtaler om eksport av forsvarsmateriell til Saudi-Arabia. I en e-post til NTB skrev hun at «[g]runnen for dette tiltaket er en helhetsvurdering av den siste...
Mandag 12. november 2018
Litteraturprofessor Marianne Egeland mener det er vanskelig å se hvem som fører ordet i høstens kjendis­bøker.