Onsdag 12. september 2018
John Edvin Lie løslates – fortsatt siktet for likskjending
John Edvin Lie (55), som var siktet for drap i den såkalte Maridalen-saken tidligere i sommer, blir løslatt fra varetekt onsdag.
Publisert: 12 September 15:57
John Edvin Lie (55), som var siktet for drap i den såkalte Maridalen-saken tidligere i sommer, blir løslatt fra varetekt onsdag.
Det forteller politiadvokat Pål-Fredrik Hjort Kraby til Nettavisen.
– Siktede blir løslatt i ettermiddag. Vi vurderer at det ikke lenger er bevisforspillelsesfare. I det ligger det at det ikke er vitner han kan påvirke uten at de har vært avhørt, sier Kraby.
Lie, tidligere Johnny Olsen, ble siktet for drap og likskjending i forbindelse med at en 39 år gammel mann ble funnet forbrent og død ved en teltplass i Maridalen 18. juli i år.
– Politiet mener den fornærmede ikke er blitt drept. Derfor er den delen av siktelsen frafalt. Men vi opprettholder siktelsen på likskjending, som har en strafferamme på to år, sier Kraby.
Lie er tidligere dømt til 18 års fengsel for Hadelands-drapene i 1981. Etter at han slapp ut, har han bodd i skogen i flere år, og politiet har tidigere sagt at Lie bodde like ved der den avdøde 39-åringen ble funnet.
55-åringen har sittet i varetekt siden 19. juli, men har hele nektet for å ha kjennskap til avdøde, eller for å ha noe som helst med Maridalen-saken å gjøre. Han har forklart at han «var på feil sted til feil tid».
(©NTB)
Onsdag 21. november 2018
• Kan sykepleiere streike? Det spørsmålet ble presserende i går etter at regjeringen grep inn med tvungen lønnsnemnd i konflikten mellom Norsk Sykepleierforbund og NHO Service og Handel. Sykepleierne hadde allerede streiket i noen uker ved...
Onsdag 21. november 2018
Bærum Kulturhus trekker invitasjonen til den metoo-anklagede koreo­grafen Jan Fabre. Aktører i dansefeltet er kritiske til begrunnelsen.
Onsdag 21. november 2018
KONTROLL: Frankrike og Tyskland vil ha et felles EU-forsvar, men er uenige om hvem som skal ha styringa.
Onsdag 21. november 2018
KAN SNU: Få vil stå opp for EØS i LO. Lederne i Handel og Kontor og Arbeidsmandsforbundet åpner for at deres forbund også kan snu.
Tirsdag 20. november 2018
Spartacus-sjef Per Nordanger mener vi har hatt en overproduksjon av sakprosa de siste årene, og at flere forlag kan bli nødt til å kutte titler.
Tirsdag 20. november 2018
SAMLING I BÅNN: Venstresida i Latin-Amerika samles for å finne ut hvordan de kan stanse høyresida og diktaturhyllere som Jair Bolsonaro.
Tirsdag 20. november 2018
VRAKET: Rogaland KrF vil ha Kjell Ingolf Ropstad som ny KrF-leder – ikke Olaug Bollestad. Flere fylker peker på Hans Olav Syversen etter rå maktkamp.
Tirsdag 20. november 2018
• I går lanserte Klassekampen i samarbeid med Nationen og Landslaget for lokalaviser en kampanje for å bevare norsk mediemangfold. Til nå har mer enn 80 norske avisredaktører signert et opprop, hvor vi krever at avisa skal fram, også i...
Mandag 19. november 2018
Ved å øke sine egeninntekter har de statseide teatrene kompensert for kutt i offentlig støtte. Men de kunstneriske ambisjonene vil snart bli skadelidende, hevder teatersjefer.
Mandag 19. november 2018
FINAL SAY: Verken tilhengere eller motstandere av brexit liker avtalen til Theresa May. People’s vote-leder mener en ny folkeavstemning er Mays eneste utvei.