Onsdag 22. august 2018
Facebook har avdekket ny påvirkningskampanje
Facebook har tatt ned 652 kontoer, sider og grupper som skal ha forsøkt å villede og feilinformere folk flere steder i verden.
Publisert: 22 August 04:21
Facebook har tatt ned 652 kontoer, sider og grupper som skal ha forsøkt å villede og feilinformere folk flere steder i verden.
Facebook sier de falske kontoene og gruppene var en del av to politiske kampanjer som forsøkte å så feilinformasjon, ifølge New York Times.
Innholdet flere steder stammet opprinnelig fra både Iran og Russland, ifølge selskapet. I motsetning til tidligere påvirkningskampanjer, som hovedsakelig retter seg mot amerikanere, var disse falske kontoene og gruppene også rettet mot folk i Latin-Amerika, Storbritannia og Midtøsten.
Facebook har lovet å slå ned på denne typen misbruk av den sosiale plattformen. Forrige måned kunngjorde selskapet at de hadde avdekket og fjernet 32 slike falske sider og kontoer.
De nyeste kampanjene kan se ut til å ha de samme målene som tidligere – å spre feilinformasjon som kan skape forvirring blant folk og endre deres politiske syn, ifølge avisen.
– Vi menere disse sidene, gruppene og kontoene var en del av to kampanjer. En fra Iran med bånd til statlige medier. Den andre kom fra flere personer som amerikanske myndigheter og andre har koblet til Russland, sier Facebook-sjef Mark Zuckerberg.
Den nye avsløringen understreker hvordan Facebook fortsatt brukes aktivt som en bærer av falsk informasjon. Etter presidentvalget i 2016 bekreftet selskapet at plattformen hadde blitt brukt til å spre splittende budskap til velgerne rundt temaer som rase, miljø og våpenkontroll.
(©NTB)
Onsdag 21. november 2018
• Kan sykepleiere streike? Det spørsmålet ble presserende i går etter at regjeringen grep inn med tvungen lønnsnemnd i konflikten mellom Norsk Sykepleierforbund og NHO Service og Handel. Sykepleierne hadde allerede streiket i noen uker ved...
Onsdag 21. november 2018
Bærum Kulturhus trekker invitasjonen til den metoo-anklagede koreo­grafen Jan Fabre. Aktører i dansefeltet er kritiske til begrunnelsen.
Onsdag 21. november 2018
KONTROLL: Frankrike og Tyskland vil ha et felles EU-forsvar, men er uenige om hvem som skal ha styringa.
Onsdag 21. november 2018
KAN SNU: Få vil stå opp for EØS i LO. Lederne i Handel og Kontor og Arbeidsmandsforbundet åpner for at deres forbund også kan snu.
Tirsdag 20. november 2018
Spartacus-sjef Per Nordanger mener vi har hatt en overproduksjon av sakprosa de siste årene, og at flere forlag kan bli nødt til å kutte titler.
Tirsdag 20. november 2018
SAMLING I BÅNN: Venstresida i Latin-Amerika samles for å finne ut hvordan de kan stanse høyresida og diktaturhyllere som Jair Bolsonaro.
Tirsdag 20. november 2018
VRAKET: Rogaland KrF vil ha Kjell Ingolf Ropstad som ny KrF-leder – ikke Olaug Bollestad. Flere fylker peker på Hans Olav Syversen etter rå maktkamp.
Tirsdag 20. november 2018
• I går lanserte Klassekampen i samarbeid med Nationen og Landslaget for lokalaviser en kampanje for å bevare norsk mediemangfold. Til nå har mer enn 80 norske avisredaktører signert et opprop, hvor vi krever at avisa skal fram, også i...
Mandag 19. november 2018
Ved å øke sine egeninntekter har de statseide teatrene kompensert for kutt i offentlig støtte. Men de kunstneriske ambisjonene vil snart bli skadelidende, hevder teatersjefer.
Mandag 19. november 2018
FINAL SAY: Verken tilhengere eller motstandere av brexit liker avtalen til Theresa May. People’s vote-leder mener en ny folkeavstemning er Mays eneste utvei.