Onsdag 22. august 2018
Kraftig jordskjelv rammet kysten ved Vanuatu
Et kraftig jordskjelv målt til 6,7 ble onsdag morgen registrert i stillehavsnasjonen Vanuatu, ifølge USGS.
Publisert: 22 August 02:27
Et kraftig jordskjelv målt til 6,7 ble onsdag morgen registrert i stillehavsnasjonen Vanuatu, ifølge USGS.
Jordskjelvet inntraff rundt 7,8 mil øst for byen Lakatoro, med episenteret like utenfor øya Ambrym. Dybden på skjelvet var 30 kilometer, ifølge det amerikanske jordskjelvsenteret USGS.
– Skjelvene ble nok kjent i hele Vanuatu, men det er vanskelig å si om det vil resultere i skader. Det er rimelig grunt, men alt avhenger av bygningene, jordtype og så videre, sier seismolog Eddie Leaks i det statlige forskningsorganet Geoscience Australia til AFP.
På deres nettside har de satt den potensielle fareradiusen til 63 kilometer fra episenteret. Den nærmeste byen Lakatori ligger 78 kilometer unna, mens hovedstaden Port Vila ligger 187 kilometer fra episenteret.
Det er ikke meldt om skader i Vanuatu, som har et innbyggertall på 280.000 personer fordelt på landets 65 bebodde øyer.
Det skal ikke være fare for tsunami verken i Vanuatu, på Hawaii eller New Zealand.
(©NTB)
Onsdag 21. november 2018
• Kan sykepleiere streike? Det spørsmålet ble presserende i går etter at regjeringen grep inn med tvungen lønnsnemnd i konflikten mellom Norsk Sykepleierforbund og NHO Service og Handel. Sykepleierne hadde allerede streiket i noen uker ved...
Onsdag 21. november 2018
Bærum Kulturhus trekker invitasjonen til den metoo-anklagede koreo­grafen Jan Fabre. Aktører i dansefeltet er kritiske til begrunnelsen.
Onsdag 21. november 2018
KONTROLL: Frankrike og Tyskland vil ha et felles EU-forsvar, men er uenige om hvem som skal ha styringa.
Onsdag 21. november 2018
KAN SNU: Få vil stå opp for EØS i LO. Lederne i Handel og Kontor og Arbeidsmandsforbundet åpner for at deres forbund også kan snu.
Tirsdag 20. november 2018
Spartacus-sjef Per Nordanger mener vi har hatt en overproduksjon av sakprosa de siste årene, og at flere forlag kan bli nødt til å kutte titler.
Tirsdag 20. november 2018
SAMLING I BÅNN: Venstresida i Latin-Amerika samles for å finne ut hvordan de kan stanse høyresida og diktaturhyllere som Jair Bolsonaro.
Tirsdag 20. november 2018
VRAKET: Rogaland KrF vil ha Kjell Ingolf Ropstad som ny KrF-leder – ikke Olaug Bollestad. Flere fylker peker på Hans Olav Syversen etter rå maktkamp.
Tirsdag 20. november 2018
• I går lanserte Klassekampen i samarbeid med Nationen og Landslaget for lokalaviser en kampanje for å bevare norsk mediemangfold. Til nå har mer enn 80 norske avisredaktører signert et opprop, hvor vi krever at avisa skal fram, også i...
Mandag 19. november 2018
Ved å øke sine egeninntekter har de statseide teatrene kompensert for kutt i offentlig støtte. Men de kunstneriske ambisjonene vil snart bli skadelidende, hevder teatersjefer.
Mandag 19. november 2018
FINAL SAY: Verken tilhengere eller motstandere av brexit liker avtalen til Theresa May. People’s vote-leder mener en ny folkeavstemning er Mays eneste utvei.