Onsdag 22. august 2018
HRW: Fem aktivister risikerer dødsstraff i Saudi-Arabia
Fem menneskerettighetsaktivister risikerer dødsstraff i Saudi-Arabia, ifølge Human Rights Watch.
Publisert: 22 August 03:44
Fem menneskerettighetsaktivister risikerer dødsstraff i Saudi-Arabia, ifølge Human Rights Watch.
En av de fem aktivistene er Israa al-Ghomgham som har sittet fengslet siden 2015. Hun skal være den første kvinnen som risikerer dødsstraff for rettighetsrelatert arbeid. Hun er blant annet anklaget for å ha oppfordret til protester og å gi moralsk støtte til opprørere, ifølge Reuters.
Påtalemyndigheten skal ifølge HRW ha bedt om dødsstraff for alle de fem aktivistene, i rettssaken som pågår mot dem.
– Enhver henrettelse er forferdelig, men det å be om dødsstraff for aktivister som al-Ghomgham, som ikke engang er anklaget for voldelig oppførsel, er avskyelig, sier Sarah Leah Whitson, direktør for Human Rights Watch (HRW) i Midtøsten.
Siden mai har et tosifret antall saudiarabiske kvinnelige aktivister blitt fengslet, ifølge FN. Flere anklages for å samarbeide med «fiender av landet», mens enkelte er blitt løslatt.
(©NTB)
Onsdag 14. november 2018
VIND I SEGLA: Produksjonen av kraft frå vindturbinar vert meir enn firedobla innan 2020. Nasjonal ramme for vindkraft skal opne for endå meir, men ikkje på Smøla.
Onsdag 14. november 2018
Er 10.000 kroner i statsstøtte per avisabonnement for mye? Nei, sier sjefredaktøren i Helgelendingen, og får støtte fra KrF og Senterpartiet på Stortinget.
Onsdag 14. november 2018
ØST OG VEST: Ledere fra ulike deler av Libya møttes i Italia, men strides ennå om hvem som skal ha ansvar for landets væpnede styrker.
Onsdag 14. november 2018
• Under markeringen for avslutningen av første verdenskrig i Paris søndag gikk Frankrikes president Emmanuel Macron til kraftig angrep på nasjonalisme. I talen han holdt for de frammøtte, omtalte han nasjonalisme som et svik og «en...
Tirsdag 13. november 2018
VISJON: Torgeir Knag Fylkesnes vil styrke SVs nærings- og distriktsprofil. – Mitt største ønske for SV er at vi skal bli mer ambisiøse og mindre flinke, sier han.
Tirsdag 13. november 2018
• I går skrev avisa Vårt Land om alkoholservering på styresamlinger i de statlige helseforetakene. På tre styresamlinger i Helse Nord drakk de frammøtte alkohol for nesten 60.000 kroner, viser tall avisa har hentet inn. Det er ikke ny...
Tirsdag 13. november 2018
25.000 abonnenter kan miste papir­avisa dersom regjeringen går for et kompromissforslag som mediebransjen selv har spilt inn.
Tirsdag 13. november 2018
ADVART: Allerede for ti år siden visste forskerne at klimaendringene ville gi flere og større skogbranner. Nå har det begynt å skje.
Mandag 12. november 2018
• Før helga meldte utenriksminister Ine Eriksen Søreide at Norge ikke vil inngå nye avtaler om eksport av forsvarsmateriell til Saudi-Arabia. I en e-post til NTB skrev hun at «[g]runnen for dette tiltaket er en helhetsvurdering av den siste...
Mandag 12. november 2018
Litteraturprofessor Marianne Egeland mener det er vanskelig å se hvem som fører ordet i høstens kjendis­bøker.