Onsdag 22. august 2018
Stormy Daniels' advokat: – Bør åpne for spørsmål til Trump
Stormy Daniels' advokat mener det bør rettes spørsmål mot president Donald Trump etter at Michael Cohen erklærte seg skyldig i utbetaling av hysj-penger.
Publisert: 22 August 02:29
Stormy Daniels' advokat mener det bør rettes spørsmål mot president Donald Trump etter at Michael Cohen erklærte seg skyldig i utbetaling av hysj-penger.
Cohen (51) var tidligere Trumps personlige advokat og altmuligmann. Han inngikk tirsdag en avtale med føderale myndigheter og erklærte seg skyldig i blant annet å ha utbetalt hysj-penger i to omganger til to kvinner.
Påtalemyndigheten har etterforsket om utbetalingene utgjør brudd på reglene for finansiering av valgkamper.
Advokat Michael Avenatti mener den siste utviklingen i saken bør åpne døren for å stille spørsmål til presidenten om «hva han visste, når han visste det, og hva han gjorde med det».
Cohen sa i retten at han i 2016 betalte 130.000 og 150.000 dollar til to forskjellige kvinner for at de ikke skulle gå ut med informasjon som kunne være til skade for «kandidaten til et føderalt embete», uten å nevne Trump med navn. Summene ble utbetalt til tidligere Playboy-modell Karen McDougal og pornoskuespiller Stormy Daniels. McDougal hevder å ha hatt en affære med presidenten, mens Daniels hevder å ha hatt sex med ham én gang for flere år siden.
Daniels sier at hun og advokaten ser fram til unnskyldninger «fra folket som mente vi tok feil».
Avenatti flørter for øvrig med tanken på å stille som presidentkandidat for Demokratene i 2020. Han sier imidlertid at sannsynligheten for at det skjer reduseres om Trump trekker seg eller bestemmer seg for ikke å stille til gjenvalg.
(©NTB)
Tirsdag 13. november 2018
VISJON: Torgeir Knag Fylkesnes vil styrke SVs nærings- og distriktsprofil. – Mitt største ønske for SV er at vi skal bli mer ambisiøse og mindre flinke, sier han.
Tirsdag 13. november 2018
• I går skrev avisa Vårt Land om alkoholservering på styresamlinger i de statlige helseforetakene. På tre styresamlinger i Helse Nord drakk de frammøtte alkohol for nesten 60.000 kroner, viser tall avisa har hentet inn. Det er ikke ny...
Tirsdag 13. november 2018
25.000 abonnenter kan miste papir­avisa dersom regjeringen går for et kompromissforslag som mediebransjen selv har spilt inn.
Tirsdag 13. november 2018
ADVART: Allerede for ti år siden visste forskerne at klimaendringene ville gi flere og større skogbranner. Nå har det begynt å skje.
Mandag 12. november 2018
• Før helga meldte utenriksminister Ine Eriksen Søreide at Norge ikke vil inngå nye avtaler om eksport av forsvarsmateriell til Saudi-Arabia. I en e-post til NTB skrev hun at «[g]runnen for dette tiltaket er en helhetsvurdering av den siste...
Mandag 12. november 2018
Litteraturprofessor Marianne Egeland mener det er vanskelig å se hvem som fører ordet i høstens kjendis­bøker.
Mandag 12. november 2018
IKKE RØR! Stjørdal kommune har for mange barnehager, men på tross av støtte fra et enstemmig bystyre får de ikke lov å kutte antall plasser hos private. Nå drøfter Stortinget lovendring.
Mandag 12. november 2018
PÅ MARSJ: Migrantkaravanen fra Honduras fortsetter mot nord. Mange velger å bli i Mexico framfor et usikkert møte med den amerikanske grensa.
Lørdag 10. november 2018
• I den svært EU-positive boka «Vi som elsker Europa» legger forfatteren Stein Inge Jørgensen stor vekt på at EU nå har fått en tyngre sosial profil. Han viser til at det i EU-traktatens artikkel 3 står at EU skal jobbe for sosialt...
Lørdag 10. november 2018
SANKSJONER: EU vil gi Italia bøter om ikke regjeringen strammer inn statsbudsjettet. – Italia står overfor et fryktelig dilemma, sier professor emeritus Steinar Stjernø.