Mandag 20. august 2018
Ti døde i uvær i Vietnam
Minst ti mennesker har mistet livet og tre er savnet etter at stormen Bebcina traff det nordlige Vietnam.
Publisert: 20 August 07:24
Minst ti mennesker har mistet livet og tre er savnet etter at stormen Bebcina traff det nordlige Vietnam.
Seks personer omkom da de ble tatt av en styrtflod i provinsen Nghe An, opplyste den nasjonale komiteen for krisehåndtering mandag.
I provinsene Son La og Thanh Hoa mistet tre personer livet på grunn av styrtflod og jordskred. Her er i tillegg tre personer savnet.
Minst 38 hus er ødelagt, og rundt 3.500 hus står under vann.
Myndighetene mobiliserte i forrige uke over en halv million soldater i påvente av stormen. Den vietnamesiske kystvakten beordret i forkant over 36.000 fiskebåter vekk fra nedslagsområdet og nesten 140.000 mennesker ble evakuert.
Da stormen traff land fredag, hadde den vindkast på 25 meter per sekund, men deretter avtok vinden raskt.
Tropiske stormer er et årvisst fenomen i Vietnam, og uvær tar livet av hundrevis av mennesker og gjør skader for enorme summer.
(©NTB)
Mandag 19. november 2018
Ved å øke sine egeninntekter har de statseide teatrene kompensert for kutt i offentlig støtte. Men de kunstneriske ambisjonene vil snart bli skadelidende, hevder teatersjefer.
Mandag 19. november 2018
FINAL SAY: Verken tilhengere eller motstandere av brexit liker avtalen til Theresa May. People’s vote-leder mener en ny folkeavstemning er Mays eneste utvei.
Mandag 19. november 2018
HÅRDA BUD: Frisør­bransjen sliter med å rekruttere tillits­valgte. Elisabeth Landstad ble sagt opp kort tid etter konflikt med sjefen.
Mandag 19. november 2018
• Klassekampen skriver i dag om vilkårene for fagorganisering i frisørbransjen. Tillitsvalgt Elisabeth Landstad ble sagt opp kort tid etter en konflikt på jobben. Hun mener oppsigelsen var en straff for jobben hun gjorde som tillitsvalgt.
Lørdag 17. november 2018
Astrid Søgnens avgang som direktør for Utdanningsetaten i Oslo kan innvarsle et skolepolitisk regimeskifte. Søgnen har gjennom et par tiår vært den fremste premissleverandør på det utdanningspolitiske feltet.
Lørdag 17. november 2018
• Samtidig som forslaget til brexit-avtale river og sliter i britene, blåser det opp til ny strid om EØS-avtalen i fagbevegelsen her hjemme. I går signerte lederne i Fellesforbundet og Norsk Transportarbeiderforbund en avtale om...
Lørdag 17. november 2018
VERRE: Theresa May mener hun har oppnådd en bedre avtale med EU enn det Norge har. Men brexit-avtalen ville vært grunnlovsstridig i Norge, fastslår Nupi-direktør Ulf Sverdrup.
Lørdag 17. november 2018
ANBUD: NSB var best på organisasjon og ledelse, mens SJ var best på kundetilfredsstillelse. Go-Ahead var kun best på pris i anbudskonkurransen om å få drifte Sørlandsbanen.
Lørdag 17. november 2018
Statlige teatre har økt sine egeninntekter, selv om de får mindre i offentlige tilskudd. Høyre jubler, mens SV mener tallene i rapporten gir et misvisende bilde.
Lørdag 17. november 2018
Å vite: Michelets bok er en undersøkelse formulert som en dom.