Søndag 19. august 2018
Djokovic og Federer møtes i finalen i Cincinnati
Novak Djokovic kan bli den første som vinner alle ATP Masters 1000-turneringene når han møter Roger Federer til finalen i Cincinnati.
Publisert: 19 August 03:09
Novak Djokovic kan bli den første som vinner alle ATP Masters 1000-turneringene når han møter Roger Federer til finalen i Cincinnati.
Lørdag spilte Djokovic seg fram til finale i Cincinnati med seier over Marin Cilic. Turneringen i Cincinnati er den eneste Masters 1000-turneringen serberen har til gode å vinne. Søndag kan han bli den første med triumf i alle ni.
Han beseiret Cilic 6-4, 3-6, 6-3 og er klar for finale. Han skulle enten møte Federer eller David Goffin, avhengig av utfallet av kampen natt til søndag. Men da Goffin måtte trekke seg i semifinalen på grunn av en skulderskade, er det klart for stjernemøte.
Federer og Djokovic har ikke har møtt hverandre siden januar 2016. De to har stått for en av tennissportens største rivaliseringer i nyere tid. Hele 45 ganger har de spilt mot hverandre, men det er 2,5 år siden sist.

Vanskelig comebackDjokovic fullførte sitt vanskelige comeback etter albueoperasjon da han forrige måned vant Wimbledon for fjerde gang. Siden har han konsentrert seg om å få skikk på hardcourtspillet innen US Open, men på veien dit tar han mer enn gjerne med seg en triumf i Cincinnati. Han har vært i finale der fem ganger tidligere, men har tapt alle sammen.
– Det har vært en berg-og-dalbane-uke, med mange regnavbrudd og andre problemer, sa Djokovic, som tidligere i turneringen slet med dårlig mage.
Tidlig i semifinalen slet han med å få spillet til å fungere, og på ett tidspunkt slengte han racketen i banedekket så den gikk i stykker. Det ble et vendepunkt, for deretter spilte han betydelig bedre.
I kvartfinalen slo Federer sin sveitsiske landsmann Stan Wawrinka med 6-7 (2-7), 7-6 (8-6), 6-2. Tidligere på dagen vant tennislegenden åttedelsfinalen mot Leonardo Mayer. Det gjorde han med 6-1, 7-6 (8-6).

Bertens møter HalepI kvinneklassen tok Kiki Bertens seg til finale med seier over 8.-seedede Petra Kvitova i tre sett. Nederlenderen har overrasket stort på sin vei til finale i en turnering der hun tidligere hadde vunnet bare én kamp.
Hun er mest kjent som grusspesialist og har aldri tidligere vært i en finale på hardcourt.
– En nøkkel er at jeg er mindre stresset enn jeg pleide. Tidligere ble jeg nervøs om jeg skulle spille på centercourten foran mange mennesker, men nå tar jeg det som det kommer, sa Bertens etter å ha vunnet 3-6, 6-4, 6-2.
I finalen møter hun topprankede Simona Halep, som tok seg av hviterussiske Aryna Sabalenka med 6-3, 6-4. Halep har vært i finale i Cincinnati to ganger før, men aldri vunnet turneringen.
(©NTB)
Onsdag 21. november 2018
• Kan sykepleiere streike? Det spørsmålet ble presserende i går etter at regjeringen grep inn med tvungen lønnsnemnd i konflikten mellom Norsk Sykepleierforbund og NHO Service og Handel. Sykepleierne hadde allerede streiket i noen uker ved...
Onsdag 21. november 2018
Bærum Kulturhus trekker invitasjonen til den metoo-anklagede koreo­grafen Jan Fabre. Aktører i dansefeltet er kritiske til begrunnelsen.
Onsdag 21. november 2018
KONTROLL: Frankrike og Tyskland vil ha et felles EU-forsvar, men er uenige om hvem som skal ha styringa.
Onsdag 21. november 2018
KAN SNU: Få vil stå opp for EØS i LO. Lederne i Handel og Kontor og Arbeidsmandsforbundet åpner for at deres forbund også kan snu.
Tirsdag 20. november 2018
Spartacus-sjef Per Nordanger mener vi har hatt en overproduksjon av sakprosa de siste årene, og at flere forlag kan bli nødt til å kutte titler.
Tirsdag 20. november 2018
SAMLING I BÅNN: Venstresida i Latin-Amerika samles for å finne ut hvordan de kan stanse høyresida og diktaturhyllere som Jair Bolsonaro.
Tirsdag 20. november 2018
VRAKET: Rogaland KrF vil ha Kjell Ingolf Ropstad som ny KrF-leder – ikke Olaug Bollestad. Flere fylker peker på Hans Olav Syversen etter rå maktkamp.
Tirsdag 20. november 2018
• I går lanserte Klassekampen i samarbeid med Nationen og Landslaget for lokalaviser en kampanje for å bevare norsk mediemangfold. Til nå har mer enn 80 norske avisredaktører signert et opprop, hvor vi krever at avisa skal fram, også i...
Mandag 19. november 2018
Ved å øke sine egeninntekter har de statseide teatrene kompensert for kutt i offentlig støtte. Men de kunstneriske ambisjonene vil snart bli skadelidende, hevder teatersjefer.
Mandag 19. november 2018
FINAL SAY: Verken tilhengere eller motstandere av brexit liker avtalen til Theresa May. People’s vote-leder mener en ny folkeavstemning er Mays eneste utvei.