Lørdag 11. august 2018
Golberg på vei tilbake etter kyssesyke
Langrennsløper Pål Golberg er på vei tilbake i trening etter å ha slitt med kyssesyke gjennom store deler av sommeren.
Publisert: 11 August 09:15
Langrennsløper Pål Golberg er på vei tilbake i trening etter å ha slitt med kyssesyke gjennom store deler av sommeren.
Golberg fikk konstatert sykdommen i kjølvannet av forrige sesong. Dermed har mye av den planlagte sommertreningen gått fløyten for hallingdølen.
– Han har ligget nede for telling og fått treningsforbud. Voksne folk og kyssesyken skal man ikke spøke med, men nå er han litt fint i gang igjen, sier sprintlandslagstrener Arild Monsen til NTB.
Sprintlandslaget har denne uken hatt treningssamling sammen med allrounderne i Steinkjer. Den kom for tidlig for Golberg, som ifølge Monsen trente minimalt i april, mai og juni.
– Vi var inne på å ta han med her, men han sa at han heller ville kontrollere opptreningen på egen hånd og ikke la seg friste til å bli med de andre. Det kommer tidsnok, sier landslagstreneren.
Planen er nå at Golberg skal være med på neste samling. Den finner sted på Lillehammer i neste måned.
Den lange sykdomsperioden medfører naturlig nok at Golberg må gjøre tilpasninger i opplegget for den kommende VM-sesongen.
– Det får den konsekvensen at vi må være flinke og ikke stresse. Det er ikke åpningshelgen som blir det viktigste skirennet for Pål. Han må ta det litt med ro. Heldigvis er Pål lett-trent, sier Monsen.

Golberg ble fjerdemann i sprintfinalen under OL i Pyeongchang sist sesong.
(©NTB)
Tirsdag 22. januar 2019
Dagbladet vil søke om pressestøtte. Dersom avisa innlemmes i ordningen, kan den ende opp med å motta en rekordhøy sum på over 50 millioner kroner.
Tirsdag 22. januar 2019
FEIL PÅ FEIL: Lista over medieblundere knyttet til Russland-etterforskningen vokser. Her er noen av dem.
Tirsdag 22. januar 2019
• Politikk kan iblant framstå som en dragkamp mellom fløyene, hvor én side får gjennomslag det ene året, før nye valg snur om på alt. I realiteten er det likevel slik at mye av det som vedtas blir stående, politiske skifter til tross. Det...
Tirsdag 22. januar 2019
SV I VINDEN: Medlemmene strømmer til opposisjonspartiene etter opprettelsen av den borgerlige firepartiregjeringen. Hos SV er veksten dobbelt så stor som hos Ap.
Mandag 21. januar 2019
• «Vi prøver å lure en hel befolkning, men mest oss selv, med å kalle dette en nærpolitireform.» Det skrev hovedverneombud for Sør-Øst politidistrikt, Bjørn Druglimo, på Politiforum denne helga. Han kommenterte funnene i en ny...
Mandag 21. januar 2019
MOTSTAND: Flere tusen ungarere protesterte lørdag mot regjeringens politikk og mot en ny, omstridt arbeidsmiljølov som åpner for 400 timer overtid per år.
Mandag 21. januar 2019
NY VEG: Regjeringa ventar på Statens vegvesen si eiga vurdering av kva oppgåver private kan få. – Me har ei oppleving om at Vegvesenet blir riven i bitar, seier tillitsvald Alf Edvard Masternes.
Mandag 21. januar 2019
Selvpubliserte bøker finner veien inn til forlagseide nettbokhandler. Kan gjøre det vanskeligere for leserne å navigere på nett, mener Anne Oterholm.
Lørdag 19. januar 2019
BYENS MANN: Eliten er ikke vegetarianere som sykler til jobb i Oslo, men rikinger som påvirker regjeringen, sier SV-leder Audun Lysbakken i sitt svar til Trygve Slagsvold Vedum.
Lørdag 19. januar 2019
UENIGE: Brexit-tilhengere i Nord-Irland hevder frykten for hard grense på den irske øya er overdrevet. Virkelighetsfjernt, mener Sinn Féin.