Fredag 10. august 2018
Warholm endte sist på 400 meter
Karsten Warholm var tom for krefter og var sjanseløs på medalje på 400 meter under friidretts-EM i Berlin fredag.
Publisert: 10 August 22:18
Karsten Warholm var tom for krefter og var sjanseløs på medalje på 400 meter under friidretts-EM i Berlin fredag.
Torsdag løp Ulsteinvik-gutten inn til gull på favorittdistansen 400 meter hekk. Dagen derpå ble det en brutal finale på 400 meter.
Britiske Matthew Hudson-Smith var i egen klasse og tok EM-gullet med tiden 44,78. De belgiske brødrene Kevin og Jonathan Borleé fulgte nærmest og tok henholdsvis sølv og bronse,
Karsten Warholm på åttendeplass ble klokket inn til 46,68. Det er langt unna hans normale nivå.
– Det var steintungt. Jeg gikk ut for å ta gull og skulle se hvor det kunne ta meg. Men med 100 meter igjen kjente jeg at denne mannen er tom for krefter. Det var syre opp til ørene og det var ingen tvil om at gårsdagen kostet, sa Warholm til NTB.
Ulsteinvik-gutten hang ikke nevneverdig med hodet. Han var krystallklar på at gulløpet torsdag var en av karrierens største opplevelser.
– Jeg fikk det jeg kom for. Alt annet var egentlig bonus. Jeg gjorde det jeg kunne for å nullstille, men var rett og slett litt mett i dag, sa han.

Offensiv dobling22-åringen og trener Leif Olav Alnes har karakterisert beslutningen om å satse mot både 400 meter hekk og 400 meter i EM som dristig og risikabel. Fire løp på like mange dager kunne bli for krevende.
Warholm gikk offensivt ut fredag, men allerede i den siste svingen viste han tegn til at kreftene begynte å ebbe ut. Oppløpet ble blytungt.
22-åringen hadde ingen problemer med å sikre seg finalebillett på 400 meter onsdag. Warholm var best i sitt semifinaleheat uten å måtte tømme seg for krefter.
Fredag måtte han helt i kjelleren i finalen. Medalje ble det ikke.
(©NTB)
Tirsdag 22. januar 2019
Dagbladet vil søke om pressestøtte. Dersom avisa innlemmes i ordningen, kan den ende opp med å motta en rekordhøy sum på over 50 millioner kroner.
Tirsdag 22. januar 2019
FEIL PÅ FEIL: Lista over medieblundere knyttet til Russland-etterforskningen vokser. Her er noen av dem.
Tirsdag 22. januar 2019
• Politikk kan iblant framstå som en dragkamp mellom fløyene, hvor én side får gjennomslag det ene året, før nye valg snur om på alt. I realiteten er det likevel slik at mye av det som vedtas blir stående, politiske skifter til tross. Det...
Tirsdag 22. januar 2019
SV I VINDEN: Medlemmene strømmer til opposisjonspartiene etter opprettelsen av den borgerlige firepartiregjeringen. Hos SV er veksten dobbelt så stor som hos Ap.
Mandag 21. januar 2019
• «Vi prøver å lure en hel befolkning, men mest oss selv, med å kalle dette en nærpolitireform.» Det skrev hovedverneombud for Sør-Øst politidistrikt, Bjørn Druglimo, på Politiforum denne helga. Han kommenterte funnene i en ny...
Mandag 21. januar 2019
MOTSTAND: Flere tusen ungarere protesterte lørdag mot regjeringens politikk og mot en ny, omstridt arbeidsmiljølov som åpner for 400 timer overtid per år.
Mandag 21. januar 2019
NY VEG: Regjeringa ventar på Statens vegvesen si eiga vurdering av kva oppgåver private kan få. – Me har ei oppleving om at Vegvesenet blir riven i bitar, seier tillitsvald Alf Edvard Masternes.
Mandag 21. januar 2019
Selvpubliserte bøker finner veien inn til forlagseide nettbokhandler. Kan gjøre det vanskeligere for leserne å navigere på nett, mener Anne Oterholm.
Lørdag 19. januar 2019
BYENS MANN: Eliten er ikke vegetarianere som sykler til jobb i Oslo, men rikinger som påvirker regjeringen, sier SV-leder Audun Lysbakken i sitt svar til Trygve Slagsvold Vedum.
Lørdag 19. januar 2019
UENIGE: Brexit-tilhengere i Nord-Irland hevder frykten for hard grense på den irske øya er overdrevet. Virkelighetsfjernt, mener Sinn Féin.