Fredag 20. juli 2018
Russisk UD ber om løslatelse av spionsiktet student
Det russiske utenriksdepartementet startet torsdag en internettkampanje for spionsiktede Maria Butina (29) hvor de oppfordrer til hennes løslatelse.
Publisert: 20 Juli 01:22
Det russiske utenriksdepartementet startet torsdag en internettkampanje for spionsiktede Maria Butina (29) hvor de oppfordrer til hennes løslatelse.
Russisk UD oppdaterte torsdag kveld sin Twitter-konto med et bilde av den spionsiktede studenten med emneknaggen #FreeMariaButina. Bildet brukes nå som kontoens profilbilde.
Butina ble pågrepet i Washington få timer etter toppmøtet mellom president Donald Trump og hans russiske motpart Vladimir Putin i Helsingfors mandag.
Samme dag ble 29-åringen siktet for å ha samlet informasjon om amerikanske tjenestemenn og organisasjoner og for å ha forsøkt å etablere en bakkanal for kommunikasjon mellom USA og Russland. I et rettsmøte onsdag erkjente ikke Butina skyld, men fengslingen opprettholdes av frykt for at hun kan rømme landet.
Utenriksdepartementets talskvinne Maria Zakharova sa onsdag at den åpenbare grunnen til å pågripe Butina, var å svekke det positive inntrykket av mandagens toppmøte.
Kvinnen anklages for å ha brukt sitt medlemskap i National Rifle Association (NRA) og kontakt med NRAs ledelse til å opprette kontakt med ledere i Det republikanske partiet, politikere og forretningsfolk.
Den russiske ambassaden i Washington skulle torsdag kveld lokal tid møte og bistå Butina. På sin Facebook-side skriver de at de skal gi henne all nødvendig hjelp.
(©NTB)
Lørdag 15. desember 2018
• Den norske offentligheten deler seg i synet på den franske protestbevegelsen som har fått navnet «de gule vestene». Er de voldelige opportunister som ødelegger for en flott president, eller småfolk som uttrykker legitim bekymring når nye...
Lørdag 15. desember 2018
Mens netthandel på bøker har tatt av i Sverige, foretrekker nordmenn fremdeles å handle bøker over disk.
Lørdag 15. desember 2018
ÅTVARAR: Mette Nord seier ho ikkje veit kor LO landar i EØS-spørsmålet i 2021, og vil sjølv ikkje garantera for avtalen.
Lørdag 15. desember 2018
VINNERSAK?: Kan en «Green New Deal» bli for Demokratene det «Make America Great Again» var for Donald Trump?
Lørdag 15. desember 2018
Livsvilje: I blandingen av liv og verk trer Anne Karin Elstad fram i Hilde Hagerups biografi.
Fredag 14. desember 2018
160 millioner kroner har det kostet å totalrenovere «Hestmanden». Nå må museumsskipet legge til kai fordi Kulturdepartementet ikke vil gi fem millioner kroner i økt støtte.
Fredag 14. desember 2018
LOV: Nav-kontorene mener innføringen av lovpålagt aktivitetsplikt hjelper ungdommen, men andelen unge på sosialhjelp er like høy som før loven kom.
Fredag 14. desember 2018
• Onsdag stemte folkevalgte i den svenske Riksdagen gjennom et nytt budsjettet for 2019. Med knapt flertall var det budsjettet fra de borgerlige partiene Moderaterna og Kristdemokraterna som vant, mot forslaget fra dagens rødgrønne...
Fredag 14. desember 2018
TRØBBEL: De fleste land vil ikke heve sine klimaambisjoner. Forhandlingene under klimatoppmøtet i Polen er i ferd med å gå seg fast.
Torsdag 13. desember 2018
Mange var sikre på at Amazon ville etablere seg i Sverige denne høsten. Men satsingen lar vente på seg.