Torsdag 19. juli 2018
Liverpool fullførte Alisson-overgang
Liverpool fullførte torsdag kveld kjøpet av Brasils landslagskeeper Alisson fra Roma. 25-åringen blir verdens dyreste målvakt.
Publisert: 19 Juli 23:24
Liverpool fullførte torsdag kveld kjøpet av Brasils landslagskeeper Alisson fra Roma. 25-åringen blir verdens dyreste målvakt.
Ifølge Roma kan overgangssummen nå en verdi på 72,5 millioner euro (695 millioner kroner). Tidligere var Gianluigi Buffon dyreste målvakt. Han kostet 53 millioner euro da Juventus hentet ham fra Parma i 2001.
– Alisson har signert en langtidskontrakt etter å ha bestått legesjekken og fullført de andre formalitetene i dag, melder Liverpool på sitt nettsted. Manager Jürgen Klopp beskriver ham som «en av verdens beste målvakter».
– Vi kan bekrefte at Alisson Becker har fullført sin overgang til Liverpool og at avtalen kan bli verdt inntil 72,5 millioner euro, tvitret Roma.
Alisson vil overta keeperplassen i klubben fra Loris Karius, som gjorde to kjempetabber i 1-3-tapet for Real Madrid i mesterligafinalen i mai.
– Jeg er veldig glad. Det er en drøm som blir virkelig å få spille for en klubb av denne størrelsen, som er vant til å vinne. Hva angår mitt liv og min karriere er dette et stort steg, og dere kan være trygge på at jeg vil gi alt, sa Alisson til Liverpools nettsted.
Liverpool har lagt ut mye penger på nye spillere i år. I januar ble Virgil van Dijk verdens dyreste forsvarsspiller da han ble hentet fra Southampton for 820 millioner kroner.
I sommer har klubben hentet Fabinho, Naby Keita og Xherdan Shaqiri.

(©NTB)
Lørdag 15. desember 2018
• Den norske offentligheten deler seg i synet på den franske protestbevegelsen som har fått navnet «de gule vestene». Er de voldelige opportunister som ødelegger for en flott president, eller småfolk som uttrykker legitim bekymring når nye...
Lørdag 15. desember 2018
Mens netthandel på bøker har tatt av i Sverige, foretrekker nordmenn fremdeles å handle bøker over disk.
Lørdag 15. desember 2018
ÅTVARAR: Mette Nord seier ho ikkje veit kor LO landar i EØS-spørsmålet i 2021, og vil sjølv ikkje garantera for avtalen.
Lørdag 15. desember 2018
VINNERSAK?: Kan en «Green New Deal» bli for Demokratene det «Make America Great Again» var for Donald Trump?
Lørdag 15. desember 2018
Livsvilje: I blandingen av liv og verk trer Anne Karin Elstad fram i Hilde Hagerups biografi.
Fredag 14. desember 2018
160 millioner kroner har det kostet å totalrenovere «Hestmanden». Nå må museumsskipet legge til kai fordi Kulturdepartementet ikke vil gi fem millioner kroner i økt støtte.
Fredag 14. desember 2018
LOV: Nav-kontorene mener innføringen av lovpålagt aktivitetsplikt hjelper ungdommen, men andelen unge på sosialhjelp er like høy som før loven kom.
Fredag 14. desember 2018
• Onsdag stemte folkevalgte i den svenske Riksdagen gjennom et nytt budsjettet for 2019. Med knapt flertall var det budsjettet fra de borgerlige partiene Moderaterna og Kristdemokraterna som vant, mot forslaget fra dagens rødgrønne...
Fredag 14. desember 2018
TRØBBEL: De fleste land vil ikke heve sine klimaambisjoner. Forhandlingene under klimatoppmøtet i Polen er i ferd med å gå seg fast.
Torsdag 13. desember 2018
Mange var sikre på at Amazon ville etablere seg i Sverige denne høsten. Men satsingen lar vente på seg.