Tirsdag 17. juli 2018
Seks menn skutt og drept på en knapp måned i Malmö
Siden trippeldrapet ved en nettkafé 18. juni er ytterligere tre menn drept i skyteepisoder i Malmö. Den siste ble drept på åpen gate mandag kveld.
Publisert: 17 Juli 14:13
Siden trippeldrapet ved en nettkafé 18. juni er ytterligere tre menn drept i skyteepisoder i Malmö. Den siste ble drept på åpen gate mandag kveld.
Politiet fikk melding om skytingen klokken 21.28 mandag, og hadde første patrulje på stedet tre minutter senere. Mannen lå på et fortau og døde på stedet.
Ingen er foreløpig pågrepet, men politiet har avhørt flere personer. Politiet har også festet interesse for en oppbrent moped og ønsker publikums hjelp til å få vite hvordan den ble brukt før og etter drapstidspunktet.
– Vi er meget interesserte i den rundt disse tidene, og vi tar gjerne imot informasjon om den, sier Erik Jansåker, områdesjef for politiet i Malmö sør.
– Vi vet jo at det har vært mopeder i tidligere saker, så den er virkelig interessant, sier politiets pressetalskvinne Ewa-Gun Westford.

Fire etterlystIfølge Aftonbladet søkte politiet mandag kveld etter fire personer som forsvant på mopeder.
De fire dødsskytingene etterforskes hver for seg, men politiet forsøker også å løfte blikket for å se om det finnes noen koblinger mellom drapene. Håpet er at noen fra de aktuelle miljøene skal ta kontakt og hjelpe politiet videre.
– Vi håper og tror det, når man innser at dette ikke er holdbart. Det er jo tross alt mennesker som dør med alt hva det innebærer for slektninger og allmennheten, sier Jansåker til nyhetsbyrået TT.

Krever mye ressurserForeløpig håndterer politiet i Malmö drapsetterforskningene selv.
– Vi har en meget anstrengt situasjon i Malmö med alle forbrytelser som har skjedd. Det tar mye ressurser, men vi vurderer at vi har det vi trenger for å håndtere dette på en god nok måte, sier Jansåker.
Han innrømmer samtidig at situasjonen har ført til at mindre alvorlig kriminalitet blir nedprioritert.
(©NTB)
Tirsdag 11. desember 2018
I medienes dekning av selvmord blir helsevesenet ofte utpekt som syndebukker, mener psykiatrisk sykepleier Rita Småvik. Hun frykter at det kan gjøre forebygging vanskeligere.
Tirsdag 11. desember 2018
HØYT SPILL: En ordkrig om FNs klimaforskning vekker harme og bekymring idet Polen-toppmøtet går inn i sin siste, avgjørende uke. Diplomatene jobber på spreng for å unngå tilbakeslag.
Tirsdag 11. desember 2018
FORSLAG: Venstrevridde eksperter vil lage et nytt europeisk parlament og la institusjonen rå over et kjempebudsjett på 4 prosent av Europas BNP.
Tirsdag 11. desember 2018
• Hvordan redde Europa fra EU-kritiske populister? Blant dem som har forsøkt å svare på det spørsmålet, er Frankrikes president Emmanuel Macron. Han kom til makten med en ambisiøs reformplan for unionen, som skulle sikre økonomisk stabilitet...
Mandag 10. desember 2018
MDG-politiker og forfatter Eivind Trædal har fått politiske motstandere på døra. Han mener grensa for aktivisme, også den kunstneriske, går ved dørstokken til folks privatliv.
Mandag 10. desember 2018
Syv kvelder med Bob Dylan i New York, tretti år etter at hans fortsatt pågående Never Ending Tour startet. Vi var der.
Mandag 10. desember 2018
SPRES: Mens De gule vestene fortsetter sine protester i Frankrike, sprer bevegelsen seg. – De har blåst liv i Basra-protester, sier irakisk analytiker.
Mandag 10. desember 2018
BARNEFRI: Fødselsraten i 2017 var den laveste som er målt. I 2018 ligger vi an til sette ny bunnrekord.
Mandag 10. desember 2018
• «Kanskje må vi søke i genene for å finne svar på Solvangs oppførsel i disse debattene.» Setningen er hentet ut av en klage til Kringkastingsrådet på programleder for NRKs «Debatten» Fredrik Solvang. Solvang og andre profilerte journalister...
Lørdag 8. desember 2018
Debatt: Hvorfor venstresida bør begynne å argumentere, og det litt brennkvikt.