Torsdag 12. juli 2018
Statlige medier: Regjeringsstyrker har heist flagget over Daraa i Syria
Syriske regjeringsstyrker har tatt kontrollen over Daraa, byen kjent som den syriske revolusjonens vugge, melder statlige medier.
Publisert: 12 Juli 17:07
Syriske regjeringsstyrker har tatt kontrollen over Daraa, byen kjent som den syriske revolusjonens vugge, melder statlige medier.
Styrkene til president Bashar al-Assad rykket inn i Daraa torsdag etter at opprørere inngikk en avtale om å trekke seg tilbake.
Den statlige TV-kanalen Al-Ikhbariya viser bilder av regjeringsstyrker som heiser det syriske flagget over byen.
Både statlige medier og opprørere har opplyst at Russland og opprørerne onsdag forhandlet seg fram til en avtale om tilbaketrekning.
Opprørerne har gitt fra seg tyngre våpen i bytte mot fritt leide ut av byen og til Nord-Syria, der det i Idlib-provinsen fortsatt finnes områder som er opprørskontrollert.
Russland, som forhandlet fram avtalen på vegne av regjeringsstyrkene, er en nær alliert av Assad-regimet.
Daraa er kjent som den syriske revolusjonens vugge, ettersom det var der de første protestene mot Assad begynte i 2011 grunnet sikkerhetsstyrkers brutale mishandling av flere tenåringer.
Daraa ligger sør i Syria, i provinsen med samme navn som byen. Med russisk luftstøtte begynte syriske regjeringsstyrker 19. juni en massiv offensiv i provinsen, med mål om drive opprørerne ut av det som da var en av deres siste skanser.
Over 160 sivile er blitt drept i offensiven, ifølge eksilgruppa Syrian Observatory for Human Rights.
(©NTB)
Lørdag 17. november 2018
• Samtidig som forslaget til brexit-avtale river og sliter i britene, blåser det opp til ny strid om EØS-avtalen i fagbevegelsen her hjemme. I går signerte lederne i Fellesforbundet og Norsk Transportarbeiderforbund en avtale om...
Lørdag 17. november 2018
VERRE: Theresa May mener hun har oppnådd en bedre avtale med EU enn det Norge har. Men brexit-avtalen ville vært grunnlovsstridig i Norge, fastslår Nupi-direktør Ulf Sverdrup.
Lørdag 17. november 2018
ANBUD: NSB var best på organisasjon og ledelse, mens SJ var best på kundetilfredsstillelse. Go-Ahead var kun best på pris i anbudskonkurransen om å få drifte Sørlandsbanen.
Lørdag 17. november 2018
Statlige teatre har økt sine egeninntekter, selv om de får mindre i offentlige tilskudd. Høyre jubler, mens SV mener tallene i rapporten gir et misvisende bilde.
Lørdag 17. november 2018
Å vite: Michelets bok er en undersøkelse formulert som en dom.
Fredag 16. november 2018
NÆR STUPET: Ministerflukt og mistillit sender Theresa Mays brexit-plan nærmere nederlag i parlamentet, sier britiske eksperter til Klassekampen.
Fredag 16. november 2018
– Det har aldri vært mindre grunn til å rehabilitere Alf Larsen, sier litteratur­forsker Tore Rem. Han reagerer på Forfatterforeningens unnskyldning til den omstridte poeten.
Fredag 16. november 2018
HEMMELIG: Etterretningstjenesten skal betale kilder svart – og kunne bryte norsk lov uten straff. Det er regjeringens forslag til ny etterretningslov.
Fredag 16. november 2018
• «Gratulerer! Theresa May har lyktes med å forene en dypt splittet nasjon. Alle er enige om at avtalen hun har kommet opp med er forferdelig», skriver Martin Wolf i Financial Times. Ambrose Evans-Pritchard i The Telegraph sammenlikner den...
Torsdag 15. november 2018
SATSER: Equinor bruker rekordmye penger på lobbyisme i Brussel. Målet er å sikre etterspørselen etter gass i lang tid framover.