Torsdag 12. juli 2018
Kerber får sjansen til revansj mot rekordjagende Williams i Wimbledon-finalen
Angelique Kerber jager sin første Wimbledon-triumf. I finalen venter overkvinnen fra 2016-finalen, Serena Williams, som herjer etter fødselscomebacket.
Publisert: 12 Juli 17:53
Angelique Kerber jager sin første Wimbledon-triumf. I finalen venter overkvinnen fra 2016-finalen, Serena Williams, som herjer etter fødselscomebacket.
Dermed er det duket for revansjduell på Wimbledon-gresset. Kerber vant både Australian Open og US Open for to år siden, men snublet mot Williams i ærverdige Wimbledon.
Serena Williams gjør comeback etter at hun ble mamma. Den amerikanske tennisdronningen imponerer voldsomt i London. Med 6-2, 6-4 vant hun nokså enkelt torsdagens semifinale mot Julia Görges.
For tiende gang skal Williams spille Wimbledon-finale. Hun vil med seier lørdag tangere legendariske Margaret Courts rekord med 24 Grand Slam-titler. Mye står på spill på All England Club.
På grunn av fødselen er Williams bare rangert som nummer 181 i verden, men gamle mestertakter lar seg ikke stoppe av en liten pause. Mot Görges spilte Williams tidvis opp mot sitt meget solide nivå fra før hun ble mamma.
– Det er helt vilt. Jeg trodde ikke jeg skulle klare å gjøre det så bra i min fjerde turnering etter comebacket, jublet Serena Williams.

I Grafs fotsporWilliams er for tolvte sesong på rad klar for en Grand Slam-finale. Det sier litt om hva som venter for Kerber, som selv håper å følge i fotsporene til Steffi Graf, eneste tyske kvinne som har vunnet Wimbledon.
30 år gamle Kerber fikk en enkel vei til lørdagens finale med 6-3, 6-3 mot latviske Jelena Ostapenko.
Kerber tok seg til Wimbledon-finalen for første gang i 2016, men da ble det tap mot Serena Williams.
Det er kun Graf av tyske kvinnespillere som har vunnet Wimbledon i Open-æraen. Hun vant sju titler fra 1988 til 1996.
Kerber trengte bare en drøy time på å slå ut Ostapenko. De var seedet som nummer elleve og tolv i turneringen, men Ostapenko spilte med stor risiko og ble brutalt straffet av en nådeløs Kerber.

FormsviktTyskeren hadde matchball på 5-1 i andre sett, men måtte se at Ostapenko avverget den og heller brøt til 2-5. Den andre matchballen kunne den latviske spilleren ikke stoppe.
– Det er en fin følelse å være tilbake i finalen. Jeg er veldig spent, men veldig glad for at jeg klarte det. Jeg er stolt over å være tilbake i en Grand Slam-finale. Jeg har jobbet for dette siden barndommen, sa Kerber.
Hun vant både Australian Open og US Open i 2016, men fjoråret ble en tung sesong preget av formsvikt. Nå er Kerber åpenbart i godt slag igjen.

(©NTB)
Tirsdag 13. november 2018
• I går skrev avisa Vårt Land om alkoholservering på styresamlinger i de statlige helseforetakene. På tre styresamlinger i Helse Nord drakk de frammøtte alkohol for nesten 60.000 kroner, viser tall avisa har hentet inn. Det er ikke ny...
Tirsdag 13. november 2018
25.000 abonnenter kan miste papir­avisa dersom regjeringen går for et kompromissforslag som mediebransjen selv har spilt inn.
Tirsdag 13. november 2018
ADVART: Allerede for ti år siden visste forskerne at klimaendringene ville gi flere og større skogbranner. Nå har det begynt å skje.
Tirsdag 13. november 2018
VISJON: Torgeir Knag Fylkesnes vil styrke SVs nærings- og distriktsprofil. – Mitt største ønske for SV er at vi skal bli mer ambisiøse og mindre flinke, sier han.
Mandag 12. november 2018
• Før helga meldte utenriksminister Ine Eriksen Søreide at Norge ikke vil inngå nye avtaler om eksport av forsvarsmateriell til Saudi-Arabia. I en e-post til NTB skrev hun at «[g]runnen for dette tiltaket er en helhetsvurdering av den siste...
Mandag 12. november 2018
Litteraturprofessor Marianne Egeland mener det er vanskelig å se hvem som fører ordet i høstens kjendis­bøker.
Mandag 12. november 2018
IKKE RØR! Stjørdal kommune har for mange barnehager, men på tross av støtte fra et enstemmig bystyre får de ikke lov å kutte antall plasser hos private. Nå drøfter Stortinget lovendring.
Mandag 12. november 2018
PÅ MARSJ: Migrantkaravanen fra Honduras fortsetter mot nord. Mange velger å bli i Mexico framfor et usikkert møte med den amerikanske grensa.
Lørdag 10. november 2018
• I den svært EU-positive boka «Vi som elsker Europa» legger forfatteren Stein Inge Jørgensen stor vekt på at EU nå har fått en tyngre sosial profil. Han viser til at det i EU-traktatens artikkel 3 står at EU skal jobbe for sosialt...
Lørdag 10. november 2018
SANKSJONER: EU vil gi Italia bøter om ikke regjeringen strammer inn statsbudsjettet. – Italia står overfor et fryktelig dilemma, sier professor emeritus Steinar Stjernø.