Torsdag 12. juli 2018
Brann i gjenvinningsstasjon ved Larvik slukket
Det brøt ut brann i Grinda gjenvinningsstasjon ved Larvik natt til torsdag. Brannen spredde seg til skogen rundt, men på morgenen fikk brannvesenet kontroll.
Publisert: 12 Juli 06:38
Det brøt ut brann i Grinda gjenvinningsstasjon ved Larvik natt til torsdag. Brannen spredde seg til skogen rundt, men på morgenen fikk brannvesenet kontroll.
– Brannvesenet meldte om at de hadde kontroll på brannen rundt klokka 4.30, og klokka 5.30 avsluttet politiet sin tilstedeværelse der, sier operasjonsleder Merete Kvaal i Sørøst politidistrikt til NTB torsdag morgen.
Det ble vurdert å sette inn helikopter da det begynte å lysne, men det ble ikke aktuelt. Politiet oppfordrer imidlertid beboere i nærheten om å holde vinduene stengt for å unngå røyk.
Ved 5.30-tiden drev brannmannskapene med etterslukking på stedet.
Brannvesenet hadde store styrker på stedet, og fikk også hjelp av Sivilforsvaret og et politihelikopter.
Politiet fikk melding om brannen klokken 1.29 og opplyste kort tid senere på Twitter at det var full fyr i bygningsmassen. Det var ikke fare for spredning til annen bebyggelse. Det var også vindstille i området og det ble aldri aktuelt med evakuering.
Det var heller ingen personer på området da nødetatene ankom stedet.
(©NTB)
Tirsdag 13. november 2018
• I går skrev avisa Vårt Land om alkoholservering på styresamlinger i de statlige helseforetakene. På tre styresamlinger i Helse Nord drakk de frammøtte alkohol for nesten 60.000 kroner, viser tall avisa har hentet inn. Det er ikke ny...
Tirsdag 13. november 2018
25.000 abonnenter kan miste papir­avisa dersom regjeringen går for et kompromissforslag som mediebransjen selv har spilt inn.
Tirsdag 13. november 2018
ADVART: Allerede for ti år siden visste forskerne at klimaendringene ville gi flere og større skogbranner. Nå har det begynt å skje.
Tirsdag 13. november 2018
VISJON: Torgeir Knag Fylkesnes vil styrke SVs nærings- og distriktsprofil. – Mitt største ønske for SV er at vi skal bli mer ambisiøse og mindre flinke, sier han.
Mandag 12. november 2018
• Før helga meldte utenriksminister Ine Eriksen Søreide at Norge ikke vil inngå nye avtaler om eksport av forsvarsmateriell til Saudi-Arabia. I en e-post til NTB skrev hun at «[g]runnen for dette tiltaket er en helhetsvurdering av den siste...
Mandag 12. november 2018
Litteraturprofessor Marianne Egeland mener det er vanskelig å se hvem som fører ordet i høstens kjendis­bøker.
Mandag 12. november 2018
IKKE RØR! Stjørdal kommune har for mange barnehager, men på tross av støtte fra et enstemmig bystyre får de ikke lov å kutte antall plasser hos private. Nå drøfter Stortinget lovendring.
Mandag 12. november 2018
PÅ MARSJ: Migrantkaravanen fra Honduras fortsetter mot nord. Mange velger å bli i Mexico framfor et usikkert møte med den amerikanske grensa.
Lørdag 10. november 2018
• I den svært EU-positive boka «Vi som elsker Europa» legger forfatteren Stein Inge Jørgensen stor vekt på at EU nå har fått en tyngre sosial profil. Han viser til at det i EU-traktatens artikkel 3 står at EU skal jobbe for sosialt...
Lørdag 10. november 2018
SANKSJONER: EU vil gi Italia bøter om ikke regjeringen strammer inn statsbudsjettet. – Italia står overfor et fryktelig dilemma, sier professor emeritus Steinar Stjernø.