Torsdag 12. juli 2018
Nedgangen fortsatte på Oslo Børs
En svak oljepris og nedgang for de store selskapene bidro til nok en rød dag på Oslo Børs. Torsdag falt hovedindeksen 0,68 prosent, til 884,99 poeng.
Publisert: 12 Juli 17:24
En svak oljepris og nedgang for de store selskapene bidro til nok en rød dag på Oslo Børs. Torsdag falt hovedindeksen 0,68 prosent, til 884,99 poeng.
DNB var dagens mest omsatte selskap, men aksjen falt med 4 prosent. Deretter fulgte Equinor (-1,4) og Telenor (-3,1).
Norwegian var eneste selskap av de fem mest omsatte som gikk opp, med 1,9 prosent. Det skjer etter at flyselskapet torsdag leverte overraskende gode resultater for andre kvartal, og knuste markedsforventningene.
Resultatet før skatt i andre kvartal var på 369,6 millioner kroner, i motsetning til resultatet samme tid i 2017, på 909 millioner kroner i minus.
Konsernsjef i flyselskapet, Bjørn Kjos, var likevel ikke fornøyd med resultatet.
– Vi er på rett vei, men det er ikke godt nok hvis vi ser det fra et litt lenger perspektiv, sa Kjos til NTB etter kvartalspresentasjonen på Fornebu torsdag.
Også på listen over de mest omsatte selskapene var Aker BP, som endte ned 0,8 prosent. Dagens børstaper ble derimot Oceanteam, som etter å ha gått opp 20 prosent onsdag, endte ned 10 prosent torsdag.
Onsdag ettermiddag sank oljeprisen drastisk på få timer, for både nordsjøolje og amerikansk lettolje.
Nedgangen fortsatte torsdag, og ved 17-tiden torsdag ble et fat lettolje ble omsatt for 73,04 dollar – ned 1,4 prosent. På samme tid ble amerikansk lettolje solgt for 69,67 dollar fatet, ned 0,7 prosent.
(©NTB)
Lørdag 17. november 2018
• Samtidig som forslaget til brexit-avtale river og sliter i britene, blåser det opp til ny strid om EØS-avtalen i fagbevegelsen her hjemme. I går signerte lederne i Fellesforbundet og Norsk Transportarbeiderforbund en avtale om...
Lørdag 17. november 2018
VERRE: Theresa May mener hun har oppnådd en bedre avtale med EU enn det Norge har. Men brexit-avtalen ville vært grunnlovsstridig i Norge, fastslår Nupi-direktør Ulf Sverdrup.
Lørdag 17. november 2018
ANBUD: NSB var best på organisasjon og ledelse, mens SJ var best på kundetilfredsstillelse. Go-Ahead var kun best på pris i anbudskonkurransen om å få drifte Sørlandsbanen.
Lørdag 17. november 2018
Statlige teatre har økt sine egeninntekter, selv om de får mindre i offentlige tilskudd. Høyre jubler, mens SV mener tallene i rapporten gir et misvisende bilde.
Lørdag 17. november 2018
Å vite: Michelets bok er en undersøkelse formulert som en dom.
Fredag 16. november 2018
NÆR STUPET: Ministerflukt og mistillit sender Theresa Mays brexit-plan nærmere nederlag i parlamentet, sier britiske eksperter til Klassekampen.
Fredag 16. november 2018
– Det har aldri vært mindre grunn til å rehabilitere Alf Larsen, sier litteratur­forsker Tore Rem. Han reagerer på Forfatterforeningens unnskyldning til den omstridte poeten.
Fredag 16. november 2018
HEMMELIG: Etterretningstjenesten skal betale kilder svart – og kunne bryte norsk lov uten straff. Det er regjeringens forslag til ny etterretningslov.
Fredag 16. november 2018
• «Gratulerer! Theresa May har lyktes med å forene en dypt splittet nasjon. Alle er enige om at avtalen hun har kommet opp med er forferdelig», skriver Martin Wolf i Financial Times. Ambrose Evans-Pritchard i The Telegraph sammenlikner den...
Torsdag 15. november 2018
SATSER: Equinor bruker rekordmye penger på lobbyisme i Brussel. Målet er å sikre etterspørselen etter gass i lang tid framover.