Torsdag 12. juli 2018
Uvær skaper trøbbel flere steder
Uvær skaper trøbbel flere steder torsdag. I Oppland ble Dovrebanen stengt etter kraftig regnvær, og i Akershus er nær 700 personer strømløse etter lynnedslag.
Publisert: 12 Juli 20:59
Uvær skaper trøbbel flere steder torsdag. I Oppland ble Dovrebanen stengt etter kraftig regnvær, og i Akershus er nær 700 personer strømløse etter lynnedslag.
Banen er nå åpnet for trafikk.
– Strekningen Hundorp-Ringebu er ryddet og gjenåpnet for trafikk. Følgeforsinkelser må påregnes en stund fremover. Blant annet som følge av redusert kjørehastighet på strekningen Tretten-Losna, skrev Bane Nor på Twitter klokken 20.45.
Dovrebanen ble torsdag ettermiddag stengt ved Frya i Oppland på grunn av kraftig regnvær, og 500 togpassasjerer ble da strandet på stedet.
– Det var fare for utglidning av masser, og derfor måtte vi stenge banen av sikkerhetsmessige grunner, sa pressevakt i Bane Nor, Harry Korslund, til NRK torsdag ettermiddag.
De 500 passasjerene var fordelt på tre ulike tog, ifølge pressevakt i NSB, Liv Eggebø.
NSB stilte opp busser for å frakte de ventende passasjerene videre, men veiforholdene førte til store forsinkelser.

Trøbbel på E6Regnet gjorde nemlig at det også ble vanskelige kjøreforhold på E6 ved Frya en periode. I tillegg til trøbbelet på toglinjen, gikk en grøft under skinnegangen tett. Det førte til oversvømmelse på veien, som måtte stenges en periode.
Ett felt ble senere åpnet, og det var ventet at det siste feltet også ville åpnes i løpet av kvelden.
Overingeniør i Vegvesenet, Vegar Antonsen, sier til NRK at de har fått spylt stikkrenner på stedet og at veien ikke har tatt større skade av oversvømmelsen.

Strømløse i AkershusI Sør-Norge har lynnedslag ført til en rekke skogbranner, og været skaper trøbbel også for strømnettet.
I Hurdal i Akershus er 677 personer strømløse på grunn av tordenvær, ifølge Hafslund Nett.
– Tordenvær og lynnedslag har skapt forskjellige typer feil flere steder i Oslo og Akershus, sier Morten Schau kommunikasjonssjef i Hafslund Nett til NRK.
Også i Trøndelag har det vært vanskelige værforhold. Mølabekken i Midtre Gauldal har flommet over. Det har ført til at et hus har fått vann inn i kjelleren. Brannvesenet er på stedet og bistår, opplyste politiet i Trøndelag på Twitter klokken 19.
– Det meldes om lettelse i været, så vi håper det bedrer seg, skriver politiet.
(©NTB)
Tirsdag 13. november 2018
• I går skrev avisa Vårt Land om alkoholservering på styresamlinger i de statlige helseforetakene. På tre styresamlinger i Helse Nord drakk de frammøtte alkohol for nesten 60.000 kroner, viser tall avisa har hentet inn. Det er ikke ny...
Tirsdag 13. november 2018
25.000 abonnenter kan miste papir­avisa dersom regjeringen går for et kompromissforslag som mediebransjen selv har spilt inn.
Tirsdag 13. november 2018
ADVART: Allerede for ti år siden visste forskerne at klimaendringene ville gi flere og større skogbranner. Nå har det begynt å skje.
Tirsdag 13. november 2018
VISJON: Torgeir Knag Fylkesnes vil styrke SVs nærings- og distriktsprofil. – Mitt største ønske for SV er at vi skal bli mer ambisiøse og mindre flinke, sier han.
Mandag 12. november 2018
• Før helga meldte utenriksminister Ine Eriksen Søreide at Norge ikke vil inngå nye avtaler om eksport av forsvarsmateriell til Saudi-Arabia. I en e-post til NTB skrev hun at «[g]runnen for dette tiltaket er en helhetsvurdering av den siste...
Mandag 12. november 2018
Litteraturprofessor Marianne Egeland mener det er vanskelig å se hvem som fører ordet i høstens kjendis­bøker.
Mandag 12. november 2018
IKKE RØR! Stjørdal kommune har for mange barnehager, men på tross av støtte fra et enstemmig bystyre får de ikke lov å kutte antall plasser hos private. Nå drøfter Stortinget lovendring.
Mandag 12. november 2018
PÅ MARSJ: Migrantkaravanen fra Honduras fortsetter mot nord. Mange velger å bli i Mexico framfor et usikkert møte med den amerikanske grensa.
Lørdag 10. november 2018
• I den svært EU-positive boka «Vi som elsker Europa» legger forfatteren Stein Inge Jørgensen stor vekt på at EU nå har fått en tyngre sosial profil. Han viser til at det i EU-traktatens artikkel 3 står at EU skal jobbe for sosialt...
Lørdag 10. november 2018
SANKSJONER: EU vil gi Italia bøter om ikke regjeringen strammer inn statsbudsjettet. – Italia står overfor et fryktelig dilemma, sier professor emeritus Steinar Stjernø.