Onsdag 11. juli 2018
Southgate: – Vi ga alt
Gareth Southgate så sitt unge England-lag ta ledelsen og holde den lenge, men finaledrømmen brast da Kroatia vendte til 2-1-seier.
Publisert: 11 Juli 23:49
Gareth Southgate så sitt unge England-lag ta ledelsen og holde den lenge, men finaledrømmen brast da Kroatia vendte til 2-1-seier.
– I første omgang var vi veldig gode, og kanskje kunne vi scoret et mål til da, sa landslagssjefen til ITV.
– Jeg kunne ikke bedt om noe mer fra spillerne. Utslagsrundene handler om små marginer, og i gode perioder må man utnytte sjansene sine. Vi greide ikke det i dag, men vi vil lære av det. Spillerne ga alt de hadde.
England måtte avslutte kampen med ti mann etter at målscorer Kieran Trippier måtte støttes ut i 2. ekstraomgang etter at alle fire bytter var oppbrukt.
England spilte semifinale i et mesterskap for første gang siden EM på hjemmebane i 1996, da Southgate misset det avgjørende straffesparket mot Tyskland. Ikke siden 1966, da Bobby Charlton avgjorde VM-semifinalen mot Portugal, har England vunnet en semifinale.
Likevel hylles det unge laget for sine prestasjoner i Russland.
– I øyeblikket føler vi alle nederlagets smerte. Vi trodde vel ikke at vi skulle nå så langt, men når vi har gjort det og spilt så godt som vi har, vil man utnytte muligheten, sa Southgate.
– Jeg er utrolig stolt av en spillergruppe som har vokst veldig, og jeg tror tilhengernes reaksjon forteller dem at opplevelser med landslaget kan være positive. Landet er stolt av dem, og det vil komme mye godt ut av dette mesterskapet.
Det var første gang siden 1998 at laget som scoret først tapte en VM-semifinale. Den gang var det Frankrike som vendte til 2-1-seier etter at Kroatia tok ledelsen på Stade de France. Søndag er det de to nasjonene som møtes i finalen.
(©NTB)
Lørdag 17. november 2018
• Samtidig som forslaget til brexit-avtale river og sliter i britene, blåser det opp til ny strid om EØS-avtalen i fagbevegelsen her hjemme. I går signerte lederne i Fellesforbundet og Norsk Transportarbeiderforbund en avtale om...
Lørdag 17. november 2018
VERRE: Theresa May mener hun har oppnådd en bedre avtale med EU enn det Norge har. Men brexit-avtalen ville vært grunnlovsstridig i Norge, fastslår Nupi-direktør Ulf Sverdrup.
Lørdag 17. november 2018
ANBUD: NSB var best på organisasjon og ledelse, mens SJ var best på kundetilfredsstillelse. Go-Ahead var kun best på pris i anbudskonkurransen om å få drifte Sørlandsbanen.
Lørdag 17. november 2018
Statlige teatre har økt sine egeninntekter, selv om de får mindre i offentlige tilskudd. Høyre jubler, mens SV mener tallene i rapporten gir et misvisende bilde.
Lørdag 17. november 2018
Å vite: Michelets bok er en undersøkelse formulert som en dom.
Fredag 16. november 2018
NÆR STUPET: Ministerflukt og mistillit sender Theresa Mays brexit-plan nærmere nederlag i parlamentet, sier britiske eksperter til Klassekampen.
Fredag 16. november 2018
– Det har aldri vært mindre grunn til å rehabilitere Alf Larsen, sier litteratur­forsker Tore Rem. Han reagerer på Forfatterforeningens unnskyldning til den omstridte poeten.
Fredag 16. november 2018
HEMMELIG: Etterretningstjenesten skal betale kilder svart – og kunne bryte norsk lov uten straff. Det er regjeringens forslag til ny etterretningslov.
Fredag 16. november 2018
• «Gratulerer! Theresa May har lyktes med å forene en dypt splittet nasjon. Alle er enige om at avtalen hun har kommet opp med er forferdelig», skriver Martin Wolf i Financial Times. Ambrose Evans-Pritchard i The Telegraph sammenlikner den...
Torsdag 15. november 2018
SATSER: Equinor bruker rekordmye penger på lobbyisme i Brussel. Målet er å sikre etterspørselen etter gass i lang tid framover.