Mandag 2. juli 2018
Israel nekter jødisk fredsaktivist adgang
Israel nekter den jødiske freds- og menneskerettighetsaktivisten Ariel Gold adgang og tvang henne søndag til å returnere til USA.
Publisert: 02 Juli 11:01
Israel nekter den jødiske freds- og menneskerettighetsaktivisten Ariel Gold adgang og tvang henne søndag til å returnere til USA.
Ariel Gold leder fredsorganisasjonen CODEPINK, som går inn for internasjonal boikott for å få slutt på den israelske okkupasjonen av palestinske områder.
Ifølge organisasjonen ble hun stanset da hun ankom Ben Gurion-flyplassen utenfor Tel Aviv søndag og holdt i forvaring i sju timer, før hun ble tvunget om bord i et fly tilbake til USA.
Den 42 år gamle tobarnsmoren er tidligere pågrepet under demonstrasjoner både i Israel og USA.
Israels sikkerhetsminister Gilad Erdan opplyser at Gold er nektet adgang fordi hun støtter den internasjonale BDS-kampanjen.
BDS oppfordrer til boikott av Israel og ber bedrifter om å trekke investeringer ut av landet. Formålet er å presse Israel til å etterleve FN-resolusjoner og folkeretten.
– Ingen som går inn for boikott av Israel og kommer hit for å forårsake skade, vil slippe inn i landet, skriver han på Twitter.
(©NTB)
Fredag 20. september 2019
HALVVEIS: President Macron legger om kursen. Nå skal han snakke om innvandring og sekularisme for å vinne høyresidevelgere i 2022.
Fredag 20. september 2019
DN-ansatte må belage seg på å flytte inn i medie­husets nye «bokser», men får ikke få vite hva det innebærer før sluttpakkevinduet lukkes. Ansatte er særlig bekymret for at lørdagsmagasinet blir pulverisert.
Fredag 20. september 2019
UTÅLMODIG: USAs ambassadør har møtt representanter fra utenrikskomiteen med klar beskjed: Norge må bruke mer penger på Forsvaret, eller risikere å stå alene.
Fredag 20. september 2019
• Den siste uka har det stormet rundt Venstre-politiker Abid Raja, etter at han anklaget Fremskrittsparti-leder Siv Jensens bruk av ordet snikislamisering for «brun skremselspropaganda». Bakgrunnen for Rajas utblåsing var Siv Jensens kronikk...
Torsdag 19. september 2019
Lydbøkene har inntatt skolen. Forsker Bjarte Reidar Furnes mener lærerne først og fremst må legge til rette for at elevene leser papir­bøker.
Torsdag 19. september 2019
HJELP: Høyreekstreme Avigdor Liebermann sitter med de beste kortene i den fastlåste regjeringskabalen i Israel.
Torsdag 19. september 2019
EKSTREMT: I kjølvannet av terrorangrepet mot moskeen i Bærum gikk antall tips til politiet om netthat og høyre­radikaliserte personer rett til værs.
Torsdag 19. september 2019
• Er det nå over for den lengst­sittende statsministeren i Israels historie, Benjamin Netanyahu? Det får vi antakeligvis ikke vite på en god stund. De jevne resultatene etter nyvalget på tirsdag viser at den politiske situasjonen i Israel er...
Onsdag 18. september 2019
• Lørdag for halvannen uke siden sto en gruppe foreldre viftende med flagget til Ukrainas marine på Boryspil lufthavn utenfor Kiev for å ta imot sine sønner. De hadde vært i fangenskap siden i fjor da Russland tok tre ukrainske fartøy i...
Onsdag 18. september 2019
VIL SNAKKE: Flere LO-forbund har kontant avvist å inkludere MDG i en rødgrønn koalisjon i 2021. Nå inviterer MDG fagbevegelsen til samtaler.