Klassekampen.no
Lørdag 30. juni 2018
Alt er konsept.
Parti­sommer

NRKs sommerplaner ble visst lagt akkurat da alle av kanalens kritiske hoder satt og drakk øl i streikeskjorter, så i år blir det sommer­studio hjemme hos Lars Monsen i ei myr i skogen.

Heldigvis tar herværende avis ansvar og kjører på med sommerbåtbesøk til de bitte små stedene med like mange innbyggere som vi har abonnenter til sammen.

Og selv om det ikke er valgår, så sover bjørnen aldri. Sommeren er den perfekte tida å hanke inn stemmer fra samfunnets dødkjøtt på, og partiene må kaste seg på konseptenes kunst nå som ingen egentlig bryr seg om hva som skjer der borte på Stortinget. Alle døser rundt i heteslag og bakrus, og før du veit ordet av det sitter du på Hard Rock Café og bælmer mimosas med Bjørn Hoksrud.

I sommer tar Frp seg en samla segway-tur nedover langs svenskegrensa for å spise lakrispiper, grille svinepølser og drikke Tuborg Gold med campingsofavelgerne. Men når de kommer på at det er ulovlig å kjøre Segway med promille, må Ketil Solvik-Olsen og Tor Mikkel Wara ta på hjelm og forte seg tilbake til byen igjen for å gjøre om loven før noen andre merker det.

MDG steller i stand sykkelpiknik midt på Hardangervidda for å oppleve naturen i sin flotteste prakt før den blir ødelagt ;( Men på grunn av at alle skal ha med hvert sitt dynamodrevne håndbrygg-kaffesett og sammenbrettbare vindmølle får de ikke plass på syklene, og siden ingen har lappen heller må de ta taxi. Men karaoketaxi er jo gøy, og glede gir mer #energi til å tenke på #miljøet.

SV kjører buss for tog-turné nå som alle landets togskinner har sommeroppussing. For hvert bussbytte legger de ut bilde på Instagram av Audun Lysbakken med Bergans-jakke og alvorlig fjes. Hans Olav Lahlum har heldigvis høytlesning fra alle bøkene sine hele veien.

Høyre har deala til seg en rimelig russebuss fra egne ungdomspartimedlemmer og lager festival på Tryvann med store plakater av Erna med peacetegn og hologram av Kåre Willoch som dj-er. Torbjørn Røe Isaksen er some-ansvarlig.

Rødt skaffer interrailbilletter på finn.no og drar på korrupsjonsjakt nedover Europa med hvert sitt gopro-kamera på huet, men glemte at det ikke er noen å verve utafor landegrensene, så de er like langt.

Ap stikker på hytta til Jonas.

karoline.henanger@klassekampen.no

Artikkelen er oppdatert: 25. september 2018 kl. 11.44