Søndag 24. juni 2018
Fotballgleden tilbake i Drammen – feide Ranheim av banen
Det er for tidlig å friskmelde Strømsgodset, men med 3-0-seieren mot Ranheim fortsetter oppturen etter at Bjørn Petter Ingebretsen kom tilbake som trener.
Publisert: 24 Juni 20:22
Det er for tidlig å friskmelde Strømsgodset, men med 3-0-seieren mot Ranheim fortsetter oppturen etter at Bjørn Petter Ingebretsen kom tilbake som trener.
Smilene er tilbake på Marienlyst stadion. Særlig det offensive samspillet gleder både spillere og tilskuerne etter en trang sesonginnledning. Tor Ole Skullerud trakk seg som Godset-trener i starten av juni.
Flere av spillerne har innrømmet at de savnet friere tøyler offensivt. Ingebretsen på sin side har vært veldig opptatt av at SIF skal være mer fremoverrettet. «BP» har hatt flere individuelle samtaler med spillerne etter at han ble vikarmanager.
En kunne se både lettelsen og gleden i Ingebretsens ansikt der han koste seg på sidelinjen mot slutten av kampen.
– Jeg er fornøyd med gjennomføringen. Jeg føler vi har kontroll. Det var deilig å se noen av målene vi scoret. Det er slik vi ønsker å fremstå, sa Ingebretsen til Eurosport.
Helt fornøyd var han likevel ikke.
– Vi må angripe med balanse. Det blir viktig, for vi tømmer oss litt og det gjør at det er mulig å kontre på oss, sa SIFs vikartrener.

Som NorthugSøndagens 3-0-seier mot overraskelseslaget Ranheim fortsatte den gode trenden for Strømsgodset. Nylig slo SIF ut trønderne i cupen.
– Det ble blytungt etter hvert. Vi hang ikke helt sammen verken offensivt eller defensivt. Vi fikk en tung start og slet med å komme oss etter det.
– Det er litt som Petter Northug når han ikke har en sjanse. Han gir fullstendig opp når han ikke har en mulighet. Vi må nok justere bortebanespillet, sa Ranheims ettertraktede Mads Reginiussen.
Han takket nylig nei til byrival Rosenborg.

Eggen-tabbeMarcus Pedersen befestet sin rolle som toppscorer i Eliteserien ta han iskaldt satte inn 1-0 fra 17-18 meter etter ni minutter. Ranheim så ut til å ha god kontroll da forsvarer Christian Eggen Rismark skulle bygge opp et angrep bakfra, men han gikk seg fast i en våken Bassel Jradi.
Og plutselig kunne en umarkert Pedersen skyte inn scoring nummer elleve for sesongen.
Ranheims Michael Karlsen skjøt i tverrliggeren etter 39 minutter, men det var ikke trøndernes dag i varmen. For bare minutter senere kunne Jradi legge på til 2-0 fra kort hold etter glimrende SIF-samspill på venstrekanten. Jonathan Parr og Eirik Ulland Andersen spilte seg gjennom før Jradi scoret sitt første mål for sesongen.

Selges?Det kan ha vært Jradis siste mål for Godset. Han er sterkt ønsket av klubber i utlandet i sommervinduet. Playmakeren skjøt i stolpen etter at timen var spilt og viste flere reprise av de fine taktene fra i fjor høst.
– Det var godt. Vi spiller veldig godt. Vi kontrollerte kampen, presset godt og spilte ballen rundt, sa Jradi.
– Det tror jeg ikke. Jeg har kontrakt til vinteren. Kommer det et bud som klubben aksepterer, forsvinner jeg. Jeg vet ikke om det var min siste kamp, jeg tror ikke det, sa dansken videre til Eurosport om overgangsspekulasjonene.
Kampen ble punktert da Ulland Andersen curlet inn 3-0 oppe i hjørnet fire minutter etter Jradis stolpetreff.
Med seieren har Strømsgodset fem poeng ned til Stabæk på kvalifiseringsplassen. Sensasjonslaget Ranheim henger fortsatt med i toppen. Fem poeng skiller opp til ledende Brann (spiller mandag). Og selv med tapet i Drammen, er Ranheim hele ti poeng foran SIF, som før sesongen var spådd å kjempe i toppen.
(©NTB)
Tirsdag 13. november 2018
• I går skrev avisa Vårt Land om alkoholservering på styresamlinger i de statlige helseforetakene. På tre styresamlinger i Helse Nord drakk de frammøtte alkohol for nesten 60.000 kroner, viser tall avisa har hentet inn. Det er ikke ny...
Tirsdag 13. november 2018
25.000 abonnenter kan miste papir­avisa dersom regjeringen går for et kompromissforslag som mediebransjen selv har spilt inn.
Tirsdag 13. november 2018
ADVART: Allerede for ti år siden visste forskerne at klimaendringene ville gi flere og større skogbranner. Nå har det begynt å skje.
Tirsdag 13. november 2018
VISJON: Torgeir Knag Fylkesnes vil styrke SVs nærings- og distriktsprofil. – Mitt største ønske for SV er at vi skal bli mer ambisiøse og mindre flinke, sier han.
Mandag 12. november 2018
• Før helga meldte utenriksminister Ine Eriksen Søreide at Norge ikke vil inngå nye avtaler om eksport av forsvarsmateriell til Saudi-Arabia. I en e-post til NTB skrev hun at «[g]runnen for dette tiltaket er en helhetsvurdering av den siste...
Mandag 12. november 2018
Litteraturprofessor Marianne Egeland mener det er vanskelig å se hvem som fører ordet i høstens kjendis­bøker.
Mandag 12. november 2018
IKKE RØR! Stjørdal kommune har for mange barnehager, men på tross av støtte fra et enstemmig bystyre får de ikke lov å kutte antall plasser hos private. Nå drøfter Stortinget lovendring.
Mandag 12. november 2018
PÅ MARSJ: Migrantkaravanen fra Honduras fortsetter mot nord. Mange velger å bli i Mexico framfor et usikkert møte med den amerikanske grensa.
Lørdag 10. november 2018
• I den svært EU-positive boka «Vi som elsker Europa» legger forfatteren Stein Inge Jørgensen stor vekt på at EU nå har fått en tyngre sosial profil. Han viser til at det i EU-traktatens artikkel 3 står at EU skal jobbe for sosialt...
Lørdag 10. november 2018
SANKSJONER: EU vil gi Italia bøter om ikke regjeringen strammer inn statsbudsjettet. – Italia står overfor et fryktelig dilemma, sier professor emeritus Steinar Stjernø.