Lørdag 23. juni 2018
Zucca med liten tro på NHL-kamp på norsk jord
Mats Zuccarello skulle gjerne sett at NHL Global Series kom til norsk jord, men ser ikke for seg at en stor nok arena vil være bygget før han selv har lagt opp.
Publisert: 23 Juni 09:36
Mats Zuccarello skulle gjerne sett at NHL Global Series kom til norsk jord, men ser ikke for seg at en stor nok arena vil være bygget før han selv har lagt opp.
– Når Norge som land får ut finger'n og bygger noen idrettsanlegg, har nok jeg lagt opp, for å si det sånn, sier den 30 år gamle New York Rangers-stjernen til NTB.
11. august har han med seg en hel haug av NHL-stjerner for å spille veldedighetskamp på Ullevaal stadion i «Summer Classic», men noen NHL-kamp på norsk jord ser han på som svært lite sannsynlig i løpet av sin aktive spillerkarriere.
I november 2017 ble to grunnspillkamper i NHL spilt i Globen i Sverige. I år skal Global Series innom finske Helsinki, men det aldri har blitt arrangert i Norge.
Zucca mener det må større haller til for at det ypperste selskap innen ishockey vil forflytte seg til Norge for noen dager.
– Det er nok noen år unna, ja. Vi må ha noen større arenaer enn det vi har her. Vi er ganske sent utviklet på det med å lære å bygge, virker det som. Det går jo fortere nede i Tanzania, sier han og legger til.
– Ikke for å være slem, men vi har ikke noen store nok haller, og det virker ikke som det er blitt prioritert å bygge store idrettsanlegg i Norge de siste årene. At det kommer kunstgressbaner er kanskje det viktigste, men det er også viktig å ha en arena som vi kan vise fram som et stolt møtepunkt på enten landslagskamper eller hva det måtte være. Det har vi ikke.

Bygger laget på nytt30-åringen er en stor stjerne i verdens beste ishockeyliga. 1. januar i år deltok han i årets NHL Winter Classic da hans New York Rangers møtte Buffalo Sabres i New York.
Hans New York-lag gjennomført en meget svak fjorårssesong og gikk glipp av en plass i sluttspillet. Flere store profiler er borte fra klubben, som nå ønsker å bygge på nytt med unge stortalenter.
– Vi har masse unge spillere, men vi må få noen andre også, hvis ikke blir det en veldig tung sesong igjen. Det er klart det vil ta noen år før vi er tilbake i toppen når vi skal bygge opp laget på nytt, men klubben har sagt at det skal være en kort gjenoppbyggingsperiode, forteller han.

Kan forlate RangersVeteranen har, i likhet med flere andre Rangers-profiler, vært linket vekk fra klubben i lang tid.
Rangers-laget hadde i natt tre valg i den første runden av draften, og kunne i realiteten byttet bort Zuccarello mot et høyere eller flere draftvalg.
Nordmannen er imidlertid fortsatt under kontrakt med klubben fra New York, men ryktene vil fortsette utover sommeren.
1. juli har 30-åringen mulighet til å signere en kontraktsforlengelse med Rangers ettersom det da er under ett år til hans nåværende går ut.
Aller helst ønsker han å bli i klubben som spiller i det han omtaler som sitt andre hjem.
– Det er det jeg har lyst til, men skjer det (å bli tradet), så er det nye utfordringer, og det får man bare ta på strak arm. New York er mitt andre hjem og det er med fansen og i den klubben jeg trives best. Jeg blir jo veldig lei meg om jeg må dra, men samtidig handler det da om å se fram mot nye utfordringer.
(©NTB)
Tirsdag 13. november 2018
• I går skrev avisa Vårt Land om alkoholservering på styresamlinger i de statlige helseforetakene. På tre styresamlinger i Helse Nord drakk de frammøtte alkohol for nesten 60.000 kroner, viser tall avisa har hentet inn. Det er ikke ny...
Tirsdag 13. november 2018
25.000 abonnenter kan miste papir­avisa dersom regjeringen går for et kompromissforslag som mediebransjen selv har spilt inn.
Tirsdag 13. november 2018
ADVART: Allerede for ti år siden visste forskerne at klimaendringene ville gi flere og større skogbranner. Nå har det begynt å skje.
Tirsdag 13. november 2018
VISJON: Torgeir Knag Fylkesnes vil styrke SVs nærings- og distriktsprofil. – Mitt største ønske for SV er at vi skal bli mer ambisiøse og mindre flinke, sier han.
Mandag 12. november 2018
• Før helga meldte utenriksminister Ine Eriksen Søreide at Norge ikke vil inngå nye avtaler om eksport av forsvarsmateriell til Saudi-Arabia. I en e-post til NTB skrev hun at «[g]runnen for dette tiltaket er en helhetsvurdering av den siste...
Mandag 12. november 2018
Litteraturprofessor Marianne Egeland mener det er vanskelig å se hvem som fører ordet i høstens kjendis­bøker.
Mandag 12. november 2018
IKKE RØR! Stjørdal kommune har for mange barnehager, men på tross av støtte fra et enstemmig bystyre får de ikke lov å kutte antall plasser hos private. Nå drøfter Stortinget lovendring.
Mandag 12. november 2018
PÅ MARSJ: Migrantkaravanen fra Honduras fortsetter mot nord. Mange velger å bli i Mexico framfor et usikkert møte med den amerikanske grensa.
Lørdag 10. november 2018
• I den svært EU-positive boka «Vi som elsker Europa» legger forfatteren Stein Inge Jørgensen stor vekt på at EU nå har fått en tyngre sosial profil. Han viser til at det i EU-traktatens artikkel 3 står at EU skal jobbe for sosialt...
Lørdag 10. november 2018
SANKSJONER: EU vil gi Italia bøter om ikke regjeringen strammer inn statsbudsjettet. – Italia står overfor et fryktelig dilemma, sier professor emeritus Steinar Stjernø.