Lørdag 23. juni 2018
Mann pågrepet for grovt skadeverk mot Stovner politistasjon
En mann er tatt på fersk gjerning etter å ha knust vinduer og et overvåkingskamera på Stovner politistasjon. Politiet fant også skytevåpen i nærheten.
Publisert: 23 Juni 05:32
En mann er tatt på fersk gjerning etter å ha knust vinduer og et overvåkingskamera på Stovner politistasjon. Politiet fant også skytevåpen i nærheten.
– Vi fikk melding litt over klokka 4 i natt om at en person var utenfor Stovner politistasjon og gjorde skadeverk ved å knuse vinduer og et overvåkingskamera, sier operasjonsleder Gjermund Stokkli til NTB klokka 5 natt til lørdag.
Mannen i 20-årene ble oppdaget av politiet og ble raskt pågrepet etter å ha løpt fra stedet.
– I etterkant ble det funnet et våpen som mistenkte antakelig hadde hatt med seg til politistasjonen, men vi har ikke helt oversikt om dette har blitt brukt.
Stokkli sier ingen er skadd og at teknikere er på stedet for å undersøke nærmere hva som har skjedd.
– Vi undersøker om skadeverket er gjort kun ved bruk av stein eller om det også er blitt skutt mot stasjonen.
Til VG sier han at det ble funnet patroner og tomhylster, men at det er uklart om de passer med våpenet, og om våpenet eventuelt kan ha blitt avfyrt et annet sted.
Operasjonslederen sier det er for tidlig å si noe om motivet bak ugjerningen. Han vil heller ikke si om mannen er en kjenning av politiet.
(©NTB)
Tirsdag 13. november 2018
VISJON: Torgeir Knag Fylkesnes vil styrke SVs nærings- og distriktsprofil. – Mitt største ønske for SV er at vi skal bli mer ambisiøse og mindre flinke, sier han.
Tirsdag 13. november 2018
• I går skrev avisa Vårt Land om alkoholservering på styresamlinger i de statlige helseforetakene. På tre styresamlinger i Helse Nord drakk de frammøtte alkohol for nesten 60.000 kroner, viser tall avisa har hentet inn. Det er ikke ny...
Tirsdag 13. november 2018
25.000 abonnenter kan miste papir­avisa dersom regjeringen går for et kompromissforslag som mediebransjen selv har spilt inn.
Tirsdag 13. november 2018
ADVART: Allerede for ti år siden visste forskerne at klimaendringene ville gi flere og større skogbranner. Nå har det begynt å skje.
Mandag 12. november 2018
• Før helga meldte utenriksminister Ine Eriksen Søreide at Norge ikke vil inngå nye avtaler om eksport av forsvarsmateriell til Saudi-Arabia. I en e-post til NTB skrev hun at «[g]runnen for dette tiltaket er en helhetsvurdering av den siste...
Mandag 12. november 2018
Litteraturprofessor Marianne Egeland mener det er vanskelig å se hvem som fører ordet i høstens kjendis­bøker.
Mandag 12. november 2018
IKKE RØR! Stjørdal kommune har for mange barnehager, men på tross av støtte fra et enstemmig bystyre får de ikke lov å kutte antall plasser hos private. Nå drøfter Stortinget lovendring.
Mandag 12. november 2018
PÅ MARSJ: Migrantkaravanen fra Honduras fortsetter mot nord. Mange velger å bli i Mexico framfor et usikkert møte med den amerikanske grensa.
Lørdag 10. november 2018
• I den svært EU-positive boka «Vi som elsker Europa» legger forfatteren Stein Inge Jørgensen stor vekt på at EU nå har fått en tyngre sosial profil. Han viser til at det i EU-traktatens artikkel 3 står at EU skal jobbe for sosialt...
Lørdag 10. november 2018
SANKSJONER: EU vil gi Italia bøter om ikke regjeringen strammer inn statsbudsjettet. – Italia står overfor et fryktelig dilemma, sier professor emeritus Steinar Stjernø.