Mandag 18. juni 2018
Koepka vant US Open for andre året på rad
Amerikanske Brooks Koepka ble søndag den sjuende spilleren til å vinne golfturneringen US Open to år på rad.
Publisert: 18 Juni 02:34
Amerikanske Brooks Koepka ble søndag den sjuende spilleren til å vinne golfturneringen US Open to år på rad.
Koepka slo britiske Tommy Fleetwood med ett slag. Amerikaneren avsluttet med en 68-runde. Dermed ble fasiten for 28-åringen 75-66-72-68 etter de fire dagene på golfklubben Shinnecock Hills og totalt ett slag over banens par.
Koepka lå sju slag over par etter de 25 første hullene i begynnelsen av sin jakt på å forsvare fjorårets tittel før han startet storspillet.
Fleetwood satte press på Koepka med å gå siste runden på 63 slag og tangerte US Open-rekorden for lavest antall slag på en runde, men Koepka holdt roen og havnet til slutt ett slag foran Fleetwood.
Amerikanske Dustin Johnson tok 3.-plassen alene med to slag mer enn Koepka.

– Utrolig– Det føles så godt å holde denne igjen! sa Koepka med Major-trofeet i hendene.
– Det har ikke sunket inn ennå. Det er utrolig. Jeg tror ikke jeg kunne drømme om å vinne to år på rad.
Koepka spilte sin første Major-turnering for året etter å ha mistet Masters i april på grunn av en alvorlig skade i vristen.
Søndagens avsluttende runde begynte med 15 golfere som var fire slag unna ledelsen. Men da det var over, var det kun fire spillere fire slag unna Koepka. Kun 24 spillere kom innenfor 10 slag unna vinneren.

Reitan historiskUnge Kristoffer Reitan ble den første nordmannen til å kvalifisere seg til turneringen. Han fikk en stor, men vanskelig opplevelse under de tøffe forholdene. Etter to runder havnet han på 158 slag – 10 slag bak cuten og de 67 spillerne som fikk gå lørdag og søndag.
– Jeg og treneren min prøver alltid å sammenligne meg med verdensklassespillerne. Det finnes ingen bedre måte å gjøre det på enn å komme inn i US Open og spille på samme bane og i samme turnering som dem, sa den 19 år gamle amatøren til NTB før turneringen.
(©NTB)
Tirsdag 13. november 2018
VISJON: Torgeir Knag Fylkesnes vil styrke SVs nærings- og distriktsprofil. – Mitt største ønske for SV er at vi skal bli mer ambisiøse og mindre flinke, sier han.
Tirsdag 13. november 2018
• I går skrev avisa Vårt Land om alkoholservering på styresamlinger i de statlige helseforetakene. På tre styresamlinger i Helse Nord drakk de frammøtte alkohol for nesten 60.000 kroner, viser tall avisa har hentet inn. Det er ikke ny...
Tirsdag 13. november 2018
25.000 abonnenter kan miste papir­avisa dersom regjeringen går for et kompromissforslag som mediebransjen selv har spilt inn.
Tirsdag 13. november 2018
ADVART: Allerede for ti år siden visste forskerne at klimaendringene ville gi flere og større skogbranner. Nå har det begynt å skje.
Mandag 12. november 2018
• Før helga meldte utenriksminister Ine Eriksen Søreide at Norge ikke vil inngå nye avtaler om eksport av forsvarsmateriell til Saudi-Arabia. I en e-post til NTB skrev hun at «[g]runnen for dette tiltaket er en helhetsvurdering av den siste...
Mandag 12. november 2018
Litteraturprofessor Marianne Egeland mener det er vanskelig å se hvem som fører ordet i høstens kjendis­bøker.
Mandag 12. november 2018
IKKE RØR! Stjørdal kommune har for mange barnehager, men på tross av støtte fra et enstemmig bystyre får de ikke lov å kutte antall plasser hos private. Nå drøfter Stortinget lovendring.
Mandag 12. november 2018
PÅ MARSJ: Migrantkaravanen fra Honduras fortsetter mot nord. Mange velger å bli i Mexico framfor et usikkert møte med den amerikanske grensa.
Lørdag 10. november 2018
• I den svært EU-positive boka «Vi som elsker Europa» legger forfatteren Stein Inge Jørgensen stor vekt på at EU nå har fått en tyngre sosial profil. Han viser til at det i EU-traktatens artikkel 3 står at EU skal jobbe for sosialt...
Lørdag 10. november 2018
SANKSJONER: EU vil gi Italia bøter om ikke regjeringen strammer inn statsbudsjettet. – Italia står overfor et fryktelig dilemma, sier professor emeritus Steinar Stjernø.