Torsdag 14. juni 2018
Hydro-sjefen innkalt til høring i Brasil om utslipp fra Alunorte
Norsk Hydros konsernsjef Svein Richard Brandtzæg blir kalt inn til høring i parlamentet i den brasilianske delstaten Pará, ifølge TV-kanalen Globo.
Publisert: 14 Juni 13:45
Norsk Hydros konsernsjef Svein Richard Brandtzæg blir kalt inn til høring i parlamentet i den brasilianske delstaten Pará, ifølge TV-kanalen Globo.
– Vi har ingen kommentar til dette utover at vi er kjent med informasjonen, sier assisterende kommunikasjonsdirektør Erik Brynhildsbakken i Hydro til E24.
Ifølge E24 kjenner ikke Hydros kommunikasjonsdirektør til noen formell henvendelse om høringen. Tirsdag ble det klart at en domstol i Brasil har avvist anken fra Norsk Hydro om å få gjenoppta full produksjon ved Alunorte-anlegget, skriver E24 som siterer brasilianske medier.
Driften ved Norsk Hydros alumina-anlegg Alunorte i Brasil har gått for halv maskin etter et ekstremt regnvær i februar - etter pålegg fra brasilianske myndigheter.
Regnværet førte til at drikkevannet ble forurenset, og myndighetene mener at kilden var Alunorte-anlegget. Dette på tross av at en intern og en ekstern gransking har konkludert med at det «ikke er indikasjoner på at Alunorte har forurenset lokalsamfunn eller hatt varig innvirkning på miljøet i elvene i nærheten etter det kraftige regnværet».
Tidligere i år har Hydro fremmet et forslag overfor brasilianske myndigheter for å løse krisen knyttet til Alunorte-anlegget. Forslaget skal inneholde tiltak mot lokalsamfunnet og grep for å garantere for sikkerheten ved rødslamdeponiet som tilhører Hydro-anlegget, ifølge E24.
Alumina er råstoff for produksjon av aluminium, og avfallet – rødslam – lagres i to deponier på anlegget.
Onsdag 19. desember 2018
Nasjonalmuseet gikk glipp av inntil 90 millioner kroner til kunstnerisk utsmykking. Finansdepartementet satte foten ned for samarbeid mellom museet og Kunst i offentlige rom.
Onsdag 19. desember 2018
KRAV: Sterke ­krefter i KrF jobber for at partiet skal kreve utviklingsministeren og et nytt ut­viklingsdepartement i ny regjering.
Onsdag 19. desember 2018
• Regjeringen, LO og NHO presenterte i går en ny avtale om inkluderende arbeidsliv, som skal gjelde de neste fire årene. Den nye avtalen er utvidet og skal gjelde hele arbeidslivet. Målet med avtalen er å kutte sykefraværet med ti prosent.
Onsdag 19. desember 2018
JULESTRID: Kan Donald Trumps lyssky forretningsimperium og valgkampanje tåle lyset fra USAs elite-aktorer?
Tirsdag 18. desember 2018
Svenske og danske historikere er ikke overrasket over temperaturen i Michelet-debatten. – Det handler om den klassiske friksjonen mellom journalister og historikere, sier Lars M. Andersson.
Tirsdag 18. desember 2018
• Ville du synes det var ubehagelig dersom du hadde en sønn eller datter som ville gifte seg med en innvandrer? Statistisk sentralbyrå (SSB) har stilt et representativt utvalg nordmenn dette og andre spørsmål om holdninger til innvandring i...
Tirsdag 18. desember 2018
UTÅLMODIGE: De er lettet over enighet i Polen, men Klassekampens klima­panel er også skuffet over resultatet.
Tirsdag 18. desember 2018
TILBAKE: Arbeiderpartiet i Troms og Finnmark går inn i fylkessammenslåingen med planene klare for en rask omgjøring.
Mandag 17. desember 2018
FRAMTIDSFRYKT: Nordmenn flest uroar seg mest for klimaendringar og svekka velferdsstat, ifølge eit notat frå tankesmia Agenda.
Mandag 17. desember 2018
HJEM IGJEN: Etter FNs klimatoppmøte i Katowice er det nå opp til hvert enkelt land å heve ambisjonene om utslippskutt.