Torsdag 14. juni 2018
Rolls-Royce kutter 4.600 jobber
Den britiske motorprodusenten Rolls-Royce skal kvitte seg med 4.600 ansatte.
Publisert: 14 Juni 13:13
Den britiske motorprodusenten Rolls-Royce skal kvitte seg med 4.600 ansatte.
Selskapet opplyser at nedskjæringene er en del av omorganiseringsarbeidet hos flymotorprodusenten. Nedbemanningene skal gjennomføres innen 2020.
De siste årene har Rolls-Royce hatt utfordringer på grunn av lav etterspørsel etter selskapets flymotorer og andre produkter. Flere tusen ansatte har mistet jobbene også i tidligere nedbemanningsrunder.
55.000 mennesker jobber i Rolls-Royce på verdensbasis, 22.000 av disse i Storbritannia.
I Norge har det vært usikkerhet rundt 1.600 arbeidsplasser i Ålesund og Ulsteinvik fordi selskapet har vurdert å selge mesteparten av sin maritime virksomhet. Selskapet opplyser at kuttet som ble offentliggjort torsdag, ikke påvirker virksomheten til Rolls-Royce Marine AS i Norge.
(©NTB)
Onsdag 19. desember 2018
Nasjonalmuseet gikk glipp av inntil 90 millioner kroner til kunstnerisk utsmykking. Finansdepartementet satte foten ned for samarbeid mellom museet og Kunst i offentlige rom.
Onsdag 19. desember 2018
KRAV: Sterke ­krefter i KrF jobber for at partiet skal kreve utviklingsministeren og et nytt ut­viklingsdepartement i ny regjering.
Onsdag 19. desember 2018
• Regjeringen, LO og NHO presenterte i går en ny avtale om inkluderende arbeidsliv, som skal gjelde de neste fire årene. Den nye avtalen er utvidet og skal gjelde hele arbeidslivet. Målet med avtalen er å kutte sykefraværet med ti prosent.
Onsdag 19. desember 2018
JULESTRID: Kan Donald Trumps lyssky forretningsimperium og valgkampanje tåle lyset fra USAs elite-aktorer?
Tirsdag 18. desember 2018
Svenske og danske historikere er ikke overrasket over temperaturen i Michelet-debatten. – Det handler om den klassiske friksjonen mellom journalister og historikere, sier Lars M. Andersson.
Tirsdag 18. desember 2018
• Ville du synes det var ubehagelig dersom du hadde en sønn eller datter som ville gifte seg med en innvandrer? Statistisk sentralbyrå (SSB) har stilt et representativt utvalg nordmenn dette og andre spørsmål om holdninger til innvandring i...
Tirsdag 18. desember 2018
UTÅLMODIGE: De er lettet over enighet i Polen, men Klassekampens klima­panel er også skuffet over resultatet.
Tirsdag 18. desember 2018
TILBAKE: Arbeiderpartiet i Troms og Finnmark går inn i fylkessammenslåingen med planene klare for en rask omgjøring.
Mandag 17. desember 2018
FRAMTIDSFRYKT: Nordmenn flest uroar seg mest for klimaendringar og svekka velferdsstat, ifølge eit notat frå tankesmia Agenda.
Mandag 17. desember 2018
HJEM IGJEN: Etter FNs klimatoppmøte i Katowice er det nå opp til hvert enkelt land å heve ambisjonene om utslippskutt.