Torsdag 14. juni 2018
Northug og Klæbo fikk ny trener
Lars Christian Aabol er ansatt som assistenttrener for Petter Northug og resten av løperne på herrelandslaget i langrenn.
Publisert: 14 Juni 22:50
Lars Christian Aabol er ansatt som assistenttrener for Petter Northug og resten av løperne på herrelandslaget i langrenn.
Han utgjør dermed trenerteamet i den kommende VM-sesongen sammen med Arild Monsen og Eirik Myhr Nossum.
41-åringen fra Stokke har 16 års erfaring som langrennstrener. Nå skal han bidra rundt både sprint- og allroundlaget.
– Det er utrolig spennende å få muligheten til å arbeide med de aller beste gutta i norsk langrenn, sier Aabol til Skiforbundets nettsted.
Aabol er utdannet adjunkt, hvilket blant annet involverer trenerstudiet i langrenn fra Norges idrettshøgskole. De siste fire årene har han vært trener for Team Veidekke Oslofjord. Her han trent utøvere som Amalie Håkonsen Ous, Johan Hoel, Magne Haga og ikke minst Kasper Stadaas.
Den tidligere langrennsløperen har også undervist som faglærer på Sandefjord videregående skole. Han har også erfaring som manager for det norske langdistanselandslaget.
– Han vil bidra med sin erfaring, fagkompetanse og arbeidskapasitet. Han vil dermed komplementere sprint- og allroundguttas trenerteam sammen med hovedtrenerne Arild Monsen og Eirik Myhr Nossum, sier landslagssjef Vidar Løfshus.
(©NTB)
Onsdag 19. desember 2018
Nasjonalmuseet gikk glipp av inntil 90 millioner kroner til kunstnerisk utsmykking. Finansdepartementet satte foten ned for samarbeid mellom museet og Kunst i offentlige rom.
Onsdag 19. desember 2018
KRAV: Sterke ­krefter i KrF jobber for at partiet skal kreve utviklingsministeren og et nytt ut­viklingsdepartement i ny regjering.
Onsdag 19. desember 2018
• Regjeringen, LO og NHO presenterte i går en ny avtale om inkluderende arbeidsliv, som skal gjelde de neste fire årene. Den nye avtalen er utvidet og skal gjelde hele arbeidslivet. Målet med avtalen er å kutte sykefraværet med ti prosent.
Onsdag 19. desember 2018
JULESTRID: Kan Donald Trumps lyssky forretningsimperium og valgkampanje tåle lyset fra USAs elite-aktorer?
Tirsdag 18. desember 2018
Svenske og danske historikere er ikke overrasket over temperaturen i Michelet-debatten. – Det handler om den klassiske friksjonen mellom journalister og historikere, sier Lars M. Andersson.
Tirsdag 18. desember 2018
• Ville du synes det var ubehagelig dersom du hadde en sønn eller datter som ville gifte seg med en innvandrer? Statistisk sentralbyrå (SSB) har stilt et representativt utvalg nordmenn dette og andre spørsmål om holdninger til innvandring i...
Tirsdag 18. desember 2018
UTÅLMODIGE: De er lettet over enighet i Polen, men Klassekampens klima­panel er også skuffet over resultatet.
Tirsdag 18. desember 2018
TILBAKE: Arbeiderpartiet i Troms og Finnmark går inn i fylkessammenslåingen med planene klare for en rask omgjøring.
Mandag 17. desember 2018
FRAMTIDSFRYKT: Nordmenn flest uroar seg mest for klimaendringar og svekka velferdsstat, ifølge eit notat frå tankesmia Agenda.
Mandag 17. desember 2018
HJEM IGJEN: Etter FNs klimatoppmøte i Katowice er det nå opp til hvert enkelt land å heve ambisjonene om utslippskutt.