Torsdag 14. juni 2018
Farevarsel om kraftig vind fra kysten av Trøndelag til Vestlandet
Meteorologene advarer mot full storm enkelte steder langs kysten av Vestlandet. Også Trøndelag og fjelltraktene østafjells kan vente svært kraftig vind.
Publisert: 14 Juni 13:39
Meteorologene advarer mot full storm enkelte steder langs kysten av Vestlandet. Også Trøndelag og fjelltraktene østafjells kan vente svært kraftig vind.
Et stormsenter, som nå ligger nordøst for Skottland, beveger seg mot Norskehavet og Norge. Meteorologisk institutt advarer mot at allerede kraftig vind og vindkast på Vestlandet, i fjellet i Sør-Norge, og sør i Trøndelag vil ta seg ytterligere opp og kan skape farlige situasjoner.
Allerede torsdag ettermiddag advarte Sørvest politidistrikt mot flygende gjenstander som hadde blitt tatt av vinden: «Politiet ber publikum om å sikre løse gjenstander med tanke på vinden. Vi har mottatt flere meldinger om båter som holder på å slite seg, trampoliner som flyr i vinden, osv.", skriver politiet i en tweet.

Full stormPå Vestlandet er vindstyrken ventet å øke til full storm ved Stad, og til liten storm i fjellet fra Jotunheimen og nordover. Det ventes kraftige vindkast også i lavlandet, understreker Meteorologisk institutt.
Fra torsdag ettermiddag er det ventet vindkast på mellom 25 og 35 sekundmeter i Sogn og Fjordane, Møre og Romsdal, Hordaland og sør i Trøndelag.
Faren på Vestlandet og sør i Trøndelag er vente å avta utover kvelden og skal være over natt til fredag. Da vil det usedvanlig kraftige lavtrykket bevege seg nordover og gi mye vind på kysten av Møre og Romsdal, Trøndelag og Nordland.

Avlyser brannfareSamtidig som både fuktighet og vind øker betraktelig i store deler av landet, ser det ut til at situasjonen med ekstrem skogbrannfare mange steder i landet begynner å ta slutt. Både fra Hordaland og Rogaland meldes det nå om at totalforbudet mot grilling oppheves: « Brannfaren er kraftig redusert, og fra og med fredag 15. juni opphever brannsjefen i Bergen totalforbudet mot bruk av åpen ild ute i Bergen, Osterøy, Samnanger og Vaksdal», opplyser Bergen kommune i en pressemelding
– Det vil fortsatt være lokalt meget stor skogbrannfare i Trøndelag, Møre og Romsdal og Østafjells. På Vestlandet sør for Stad kommer det mest nedbør, her vil skogbrannfaren være over i løpet av dagen, skriver Yr i en tweet.
(©NTB)
Onsdag 19. desember 2018
Nasjonalmuseet gikk glipp av inntil 90 millioner kroner til kunstnerisk utsmykking. Finansdepartementet satte foten ned for samarbeid mellom museet og Kunst i offentlige rom.
Onsdag 19. desember 2018
KRAV: Sterke ­krefter i KrF jobber for at partiet skal kreve utviklingsministeren og et nytt ut­viklingsdepartement i ny regjering.
Onsdag 19. desember 2018
• Regjeringen, LO og NHO presenterte i går en ny avtale om inkluderende arbeidsliv, som skal gjelde de neste fire årene. Den nye avtalen er utvidet og skal gjelde hele arbeidslivet. Målet med avtalen er å kutte sykefraværet med ti prosent.
Onsdag 19. desember 2018
JULESTRID: Kan Donald Trumps lyssky forretningsimperium og valgkampanje tåle lyset fra USAs elite-aktorer?
Tirsdag 18. desember 2018
Svenske og danske historikere er ikke overrasket over temperaturen i Michelet-debatten. – Det handler om den klassiske friksjonen mellom journalister og historikere, sier Lars M. Andersson.
Tirsdag 18. desember 2018
• Ville du synes det var ubehagelig dersom du hadde en sønn eller datter som ville gifte seg med en innvandrer? Statistisk sentralbyrå (SSB) har stilt et representativt utvalg nordmenn dette og andre spørsmål om holdninger til innvandring i...
Tirsdag 18. desember 2018
UTÅLMODIGE: De er lettet over enighet i Polen, men Klassekampens klima­panel er også skuffet over resultatet.
Tirsdag 18. desember 2018
TILBAKE: Arbeiderpartiet i Troms og Finnmark går inn i fylkessammenslåingen med planene klare for en rask omgjøring.
Mandag 17. desember 2018
FRAMTIDSFRYKT: Nordmenn flest uroar seg mest for klimaendringar og svekka velferdsstat, ifølge eit notat frå tankesmia Agenda.
Mandag 17. desember 2018
HJEM IGJEN: Etter FNs klimatoppmøte i Katowice er det nå opp til hvert enkelt land å heve ambisjonene om utslippskutt.