Klassekampen.no
Mandag 11. juni 2018
Slett lune?

LITTERATUR-KRITIKK

Det er ikke det at jeg er i dårlig lune, Klassekampen, fordi om dere med viten og vilje overser min bok om forbryterlegenden Murukleiven. Jeg skjønner det slik at Klassekampens strategi er ikke å omtale selvpubliserte bøker. Flott, Klassekampen, da slipper dere å ta stilling til innholdet i slike bøker. Hold dere til de veletablerte kommersielle forlagene. De trenger sikkert avisomtale for å fremme salget de også.

Hundrevis av timer har jeg tilbrakt på statsarkiv, riksarkiv og Värmlandsarkiv for å fortelle en historie om hvordan fedrene på Eidsvold trakasserte underprivilegerte fattigfolk i årene før 1814.

Når det gjelder salget av Murukleiven, føler jeg meg egentlig litt i slekt med hvordan Klassekampen kom til, helt uten hjelp fra sterke kommersielle krefter. Og slik er det vel fortsatt – for vi er mange som støtter dere. Vel, vel, tilbakemeldingene jeg får om boka er at den er spennende, viktig og velskrevet, og jeg treffer mitt publikum på folkelige kulturarrangementer rundt omkring i landet. Skulle dere likevel velge å omtale boka, ville det glede forfatteren.

ovenrk@hotmail.com