Klassekampen.no
Lørdag 9. juni 2018
Ta en Trude Drevland.
Min kamp

Nå som sommern straks er over, er det på tide å tenke på tv-høsten.

Prins Fredrik Skavlan abdiserer fra statskanalen, og NRK mister den siste lokkematen for å beholde lisensmotstanderne (bortsett fra lottotrekninga). Svorsk pute-tv-talkshow med globalt kjente gjester erstattes med norsk pute-tv-talkshow med ukjente norske gjester.

Men det blir ikke bare endringer i tacofredag; også hvitløksdampa-scampi-lørdag. De nyutdanna, underbetalte Volda-studentene som har danka ut de utdaterte NRK-profilene, har nå klekka ut den neste tv-suksessen: Kjendis-Stjerne­kamp. Med deltakere folk faktisk veit hvem er, og nemlig de beste på å tråkke i salat: politikere.

Det medierådgivere har trodd er straka vegen til å bli svartelista på Aschehougs hagefest, er jo den sikreste måten å kare seg inn igjen i varmen på. Her er en teaser:

Sylvi Listhaug (tidligere forsvarsminister og aktmodell). Insisterer på at den første opptredenen skal skje på eget kontor i et hav av blomster, og kriteriet for å bli med er at hun ikke kan bli stemt ut. «Jeg nekter å la meg kneble, det er faktisk noe som heter ytringsfrihet», sa hu på pressekonferansen.

Låt: «Sorry seems to be the hardest word» av Elton John.

Trond Giske (hoffnarr for den urbane metoo-eliten og tidligere framtidig statsminister). Dette er Tronds store sjanse til å vise angrefjes og samtidig stå i det. Han lover karbonadesmørbrød og plastkannekaffe til alle i publikum.

Låt: «Paid my dues» av Anastacia.

Trine Skei Grande (bryllupsgjest). Trine har klart seg fint, hu, ministerpost og alt. Men mye vil som kjent ha mer, og hva er vel en stor, norsk kultursatsing uten en kulturminister i front?

Låt: «Fields of Gold» av Sting.

Siv Jensen (karnevalist). Kontroversielle artister er i vinden, og det er inspirerende å følge dem som ikke bikker under for presset og bare er seg sjøl, liksom.

Låt: «Lytt med hjertet» av Bestemor Piletre i Pocahontas-filmen.

Olemic Thommessen (tidligere spandabel byggherre). Vi ser ukjente sider ved Olaf Michael Thommessen (ja) når han står der med vindmaskin og buksedrakt og synger at han bare ville oss alle vel.

Låt: «Love Don’t Cost a Thing» av Jennifer Lopez.

Jan Bøhler fikk ikke lov til å bli med.

karoline.henanger@klassekampen.no

Artikkelen er oppdatert: 11. juni 2018 kl. 13.51