Søndag 27. mai 2018
Flere drept i israelske angrep på Gazastripen
Tre palestinske menn er drept i et israelsk granatangrep på Gazastripen, opplyser lokale sykehuskilder.
Publisert: 27 Mai 14:31
Tre palestinske menn er drept i et israelsk granatangrep på Gazastripen, opplyser lokale sykehuskilder.
De tre palestinske mennene var alle i 20-årene og ble drept av en granat som ble avfyrt fra en israelsk stridsvogn søndag. Granaten ble skutt mot en observasjonspost som tilhører den militante gruppen Islamsk jihad like utenfor byen Rafah helt sør på Gazastripen.
Ifølge al-Quds-brigaden, som er Islamsk jihads væpnede fløy, er to av de drepte var deres medlemmer. Det er ikke kjent om den tredje mannen som ble drept også tilhørte den militante gruppen.
Islamsk jihad er den nest største væpnede gruppen på Gaza etter Hamas.
Det israelske militæret har bekreftet angrepet og sier det var en gjengjeldelse for en sprengladning som en gruppe palestinere plasserte nær grensegjerdet på Gazastripen. De opplyser videre at gjenstanden detonerte uten at israelske soldater ble såret.
Lørdag kveld angrep israelske kampfly angrep to Hamas-mål på Gazastripen, ifølge palestinske sikkerhetskilder. Ett av målene var et anlegg i Rafah som tilhører Ezzedine al-Qassam-brigadene, den islamistiske Hamas’ væpnede gren, ifølge kilden. Det andre angrepet skal ha vært rettet mot et mål i midten av Gazastripen.
Det israelske militæret har i en uttalelse sagt at deres kampfly «traff militære mål i en bygning tilhørende terrororganisasjonen Hamas sør på Gazastripen», og de nevnte kun det ene angrepet.
(©NTB)
Torsdag 24. januar 2019
VOLD: Venezuela er i ferd med å gå tom for penger og opposisjonen mobiliserer i gatene. USA støtter åpent forsøket på å kaste sosialist­regjeringen.
Torsdag 24. januar 2019
• Et demonstrasjonstog for fri tilgang til fosterreduksjon ville ikke samlet mange. Likevel har protestene mot innskrenkningen av denne retten dominert den politiske debatten om regjeringsplattformen. Mange reagerer sterkt på måten endringen...
Torsdag 24. januar 2019
Vebjørn Sand vil reise fem lysende søyler i Holmen­kollen for å markere 75-års­dagen for frigjøringen. Kommunen har foreløpig ingen andre planer for kunstmarkeringer av jubileet.
Torsdag 24. januar 2019
KVOTER: Regjeringen har reservert 15 uker av for­eldrepermisjonen for fedrene. ­Mødrene synes er nok med 13 ukers fedrekvote, viser ny rapport fra Nav.
Onsdag 23. januar 2019
• For unge mennesker er det to ting som veier tungt når de vurderer å få barn: om forholdet går bra og økonomisk trygghet. Det svaret kan de fleste for så vidt tenke seg fram til selv, men det er også resultatet i en studie forskerne Anne...
Onsdag 23. januar 2019
En ny studie viser at vanlige arbeidsfolk er mindre synlige i dagens medie­bilde enn for 20 år siden. Norske journalister har «middelklasseblikk», mener forsker.
Onsdag 23. januar 2019
USIKKERHET: Nå kan alt skje i det britiske parlamentet. Den konservative veteranen, brexit-tilhengeren og baronen Peter Lilley tror britene kan forlate EU uten en avtale.
Onsdag 23. januar 2019
PÅ SIN POST: Knut Arild Hareide vil vokte KrFs primærpolitikk som leder for KrFs stortingsgruppe. Stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevold mener ingen andre kan fylle rollen.
Tirsdag 22. januar 2019
Dagbladet vil søke om pressestøtte. Dersom avisa innlemmes i ordningen, kan den ende opp med å motta en rekordhøy sum på over 50 millioner kroner.
Tirsdag 22. januar 2019
FEIL PÅ FEIL: Lista over medieblundere knyttet til Russland-etterforskningen vokser. Her er noen av dem.