Søndag 27. mai 2018
Voldsom brann i Vestfold – Sivilforsvaret bistår
Sivilforsvaret hjelper brannvesenet med å slukke en brann hos gjenvinningsbedriften Revac på Revetal i Vestfold. Flere fikk helsehjelp, og naboer er evakuert.
Publisert: 27 Mai 12:57
Sivilforsvaret hjelper brannvesenet med å slukke en brann hos gjenvinningsbedriften Revac på Revetal i Vestfold. Flere fikk helsehjelp, og naboer er evakuert.
–Vi har ikke kontroll, sier brannsjef Per Olav Pettersen i brannvesenet i Vestfold til NRK.
Sivilforsvaret er på plass med telt og drikkevann til slokkemannskapene, og Re og Tønsberg kommuner har satt stab, opplyser brannvesenet på Facebook.
Fire personer er blitt evakuert fra hus i nærheten, for å unngå at de får i seg giftig røyk.
– Folk oppfordres til å holde vinduer og dører lukket og skru av varmepumper og annen ventilasjon. Røyken må ikke pustes inn, sier operasjonsleder Anne Meyer i Sørøst politidistrikt til NTB.
Røyken gikk søndag ettermiddag i sørvestlig retning. Dersom den snur, kan det bli aktuelt å evakuere flere, opplyser Meyer. Det er opprettet et evakueringssenter i Helsehuset på Revetal.
Meldingen om brannen kom rett etter klokka sju søndag morgen, ifølge Vestfold Interkommunale Brannvesen.

Giftig røykBrannen oppsto i et bygg der det var «oppkvernede hvitevarer» og mye plast, ifølge Pettersen. Det førte til svart og svært giftig røyk.
Det var fire personer på jobb på stedet da brannvesenet ankom. Ifølge brannvesenet var en eller flere inne og forsøkte å slokke brannen. Sprinkleranlegget ble utløst, men det klarte ikke å holde brannen i sjakk.
Det ble sendt 20 brannbiler til stedet. Det lokale brannvesenet får hjelp av kolleger fra Sandefjord, Larvik og Drammen, ifølge den vakthavende brannsjefen Einar Flogeland.
– Det pågår en massiv slokkeinnsats, sier han.
Det er satt inn et skogbrannvaktfly for å holde øye med om nedfall eller plastbiter utløser brann i terrenget. Men brannen har så langt vært begrenset til bygget der den startet. Bygget er på anslagsvis 3.200 kvadratmeter. Slokkingsarbeidet vanskeliggjøres av at taket er av betong. Dermed må røykdykkere sendes inn for å slukke innenfra.

ForurensingsfareSelskapet var også rammet av en storbrann i 2014. Den gang rant slukkevann ut i omgivelsene og forurenset drikkevann og lokale vassdrag. Forurensningen ødela dessuten avlingen for to gårdbrukere.
Vakthavende brannsjef Flogeland sier de har hatt fokus på avrenning av slokkevann fra første stund.
– Anlegget ligger på en platting, og utløpet ble stengt relativt raskt. Tre ganger har vi siden i morges kvalitetssikret dette, sier han.
Fylkesmiljøvernsjef Elisabet Rui opplyser at det har vært satt inn forebyggende tiltak etter den forrige brannen. Det er opprettet et basseng som tar imot avrenningsvann fra anlegget. Vannet herfra brukes til å slukke brannen, slik at det blir et lukket system.
– Det ser ut til å fungere. Vi tror ikke det blir noen vannforurensning denne gangen, sier Rui til NTB.
En ansatt fra Fylkesmannen er på plass for å overvåke, opplyser hun.
Etter den forrige brannen ble daværende daglig leder og to styremedlemmer dømt til mellom 60 og 90 dager fengsel. Selskapet fikk en bot på 2,8 millioner kroner.


(©NTB)
Torsdag 24. januar 2019
VOLD: Venezuela er i ferd med å gå tom for penger og opposisjonen mobiliserer i gatene. USA støtter åpent forsøket på å kaste sosialist­regjeringen.
Torsdag 24. januar 2019
• Et demonstrasjonstog for fri tilgang til fosterreduksjon ville ikke samlet mange. Likevel har protestene mot innskrenkningen av denne retten dominert den politiske debatten om regjeringsplattformen. Mange reagerer sterkt på måten endringen...
Torsdag 24. januar 2019
Vebjørn Sand vil reise fem lysende søyler i Holmen­kollen for å markere 75-års­dagen for frigjøringen. Kommunen har foreløpig ingen andre planer for kunstmarkeringer av jubileet.
Torsdag 24. januar 2019
KVOTER: Regjeringen har reservert 15 uker av for­eldrepermisjonen for fedrene. ­Mødrene synes er nok med 13 ukers fedrekvote, viser ny rapport fra Nav.
Onsdag 23. januar 2019
• For unge mennesker er det to ting som veier tungt når de vurderer å få barn: om forholdet går bra og økonomisk trygghet. Det svaret kan de fleste for så vidt tenke seg fram til selv, men det er også resultatet i en studie forskerne Anne...
Onsdag 23. januar 2019
En ny studie viser at vanlige arbeidsfolk er mindre synlige i dagens medie­bilde enn for 20 år siden. Norske journalister har «middelklasseblikk», mener forsker.
Onsdag 23. januar 2019
USIKKERHET: Nå kan alt skje i det britiske parlamentet. Den konservative veteranen, brexit-tilhengeren og baronen Peter Lilley tror britene kan forlate EU uten en avtale.
Onsdag 23. januar 2019
PÅ SIN POST: Knut Arild Hareide vil vokte KrFs primærpolitikk som leder for KrFs stortingsgruppe. Stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevold mener ingen andre kan fylle rollen.
Tirsdag 22. januar 2019
Dagbladet vil søke om pressestøtte. Dersom avisa innlemmes i ordningen, kan den ende opp med å motta en rekordhøy sum på over 50 millioner kroner.
Tirsdag 22. januar 2019
FEIL PÅ FEIL: Lista over medieblundere knyttet til Russland-etterforskningen vokser. Her er noen av dem.