Søndag 27. mai 2018
Totalforbud mot ild flere steder i Hordaland og Rogaland
I en rekke kommuner i Hordaland og Rogaland er det innført totalforbud mot åpen ild utendørs. Det kan bli aktuelt å nekte folk å grille i hagen.
Publisert: 27 Mai 13:42
I en rekke kommuner i Hordaland og Rogaland er det innført totalforbud mot åpen ild utendørs. Det kan bli aktuelt å nekte folk å grille i hagen.
Skogbrannfaren er for øyeblikket stor i flere kommuner i Hordaland og indeksen er økende, skrev Bergen kommune i en pressemelding søndag. Da ble det innført forbud mot åpen ild i Samnanger, Osterøy, Vaksdal og Bergen.
En påminnelse om at all bruk av åpen ild, engangsgriller og fastmonterte griller nå er forbudt i alle 13 kommuner i Haugaland og Sunnhordland 110-distrikt. Dette gjelder Haugesund, Karmøy, Tysvær, Sveio, Vindafjord, Etne, Sauda, Suldal, Bokn, Utsira, Stord, Bømlo og Fitjar.

Flere kommunerSenere på dagen kom meldingen om at også Austevoll, Fjell, Sund og Øygarden omfattes av forbudet.
– De siste dagene har brannvesenet rykket ut til flere gress- og lyngbranner i Hordaland. Når det er så tørt som nå skal det svært lite til før det begynner å brenne, sier brannsjef Leif Linde.
– I disse dager er det imidlertid så tørt i vegetasjonen at all bruk av ild i naturen representerer en brannfare – derfor innfører vi totalforbud, fortsetter brannsjefen.
Forbudet gjelder inntil det kommer nedbør av betydning, og brannvesenet kommer til å gå ut med informasjon om dette. Forbudet gjelder for øvrig ikke grilling i egen hage, men brannvesenet varsler at også det kan bli aktuelt.

EngangsgrillSøndag morgen brøt det ut en gress- og krattbrann ved Sikthaugen i Bergen. Den ble raskt slukket. Årsaken var ifølge brannvesenet bruk av engangsgrill. Ifølge Bergens Tidende rykket mannskapene ut omtrent i samme øyeblikk som meldingen om totalforbud mot ild kom.
Også i områdene som inngår i Haugaland og Sunnhordland 110-distrikt, er all bruk av åpen ild, engangsgriller og fastmonterte griller nå forbudt. Dette omfatter de 13 kommunene Haugesund, Karmøy, Tysvær, Sveio, Vindafjord, Etne, Sauda, Suldal, Bokn, Utsira, Stord, Bømlo og Fitjar.
Også ellers i landet har en rekke kommuner innført forbud mot åpen ild på grunn av den store skogbrannfaren.
(©NTB)
Torsdag 24. januar 2019
VOLD: Venezuela er i ferd med å gå tom for penger og opposisjonen mobiliserer i gatene. USA støtter åpent forsøket på å kaste sosialist­regjeringen.
Torsdag 24. januar 2019
• Et demonstrasjonstog for fri tilgang til fosterreduksjon ville ikke samlet mange. Likevel har protestene mot innskrenkningen av denne retten dominert den politiske debatten om regjeringsplattformen. Mange reagerer sterkt på måten endringen...
Torsdag 24. januar 2019
Vebjørn Sand vil reise fem lysende søyler i Holmen­kollen for å markere 75-års­dagen for frigjøringen. Kommunen har foreløpig ingen andre planer for kunstmarkeringer av jubileet.
Torsdag 24. januar 2019
KVOTER: Regjeringen har reservert 15 uker av for­eldrepermisjonen for fedrene. ­Mødrene synes er nok med 13 ukers fedrekvote, viser ny rapport fra Nav.
Onsdag 23. januar 2019
• For unge mennesker er det to ting som veier tungt når de vurderer å få barn: om forholdet går bra og økonomisk trygghet. Det svaret kan de fleste for så vidt tenke seg fram til selv, men det er også resultatet i en studie forskerne Anne...
Onsdag 23. januar 2019
En ny studie viser at vanlige arbeidsfolk er mindre synlige i dagens medie­bilde enn for 20 år siden. Norske journalister har «middelklasseblikk», mener forsker.
Onsdag 23. januar 2019
USIKKERHET: Nå kan alt skje i det britiske parlamentet. Den konservative veteranen, brexit-tilhengeren og baronen Peter Lilley tror britene kan forlate EU uten en avtale.
Onsdag 23. januar 2019
PÅ SIN POST: Knut Arild Hareide vil vokte KrFs primærpolitikk som leder for KrFs stortingsgruppe. Stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevold mener ingen andre kan fylle rollen.
Tirsdag 22. januar 2019
Dagbladet vil søke om pressestøtte. Dersom avisa innlemmes i ordningen, kan den ende opp med å motta en rekordhøy sum på over 50 millioner kroner.
Tirsdag 22. januar 2019
FEIL PÅ FEIL: Lista over medieblundere knyttet til Russland-etterforskningen vokser. Her er noen av dem.