Onsdag 23. mai 2018
Emery erstatter Wenger i Arsenal
Unai Emery blir Arsène Wengers arvtaker som Arsenal-manager. Spanjolens første oppgave blir å prøve å ta London-klubben tilbake til mesterligaen.
Publisert: 23 Mai 11:21
Unai Emery blir Arsène Wengers arvtaker som Arsenal-manager. Spanjolens første oppgave blir å prøve å ta London-klubben tilbake til mesterligaen.
46-åringen har de to siste sesongene vært trener i franske Paris Saint-Germain. Før det ledet han Sevilla til tre strake europaligatitler mellom 2014 og 2016. Han har også vært trener i Valencia.
– Jeg er spent når jeg nå går til en av de største klubbene i bransjen. Arsenal er kjent og elsket over hele verden for sin spillestil, bruk av unge spillere, sitt fantastiske stadion og måten klubben er drevet på. Jeg ser veldig fram til å gå løs på et viktig kapittel i Arsenals historie, sier Emery til Arsenals nettsted.
Det er ikke klart hvor lang kontrakt Emery har fått.

Vil tilbakeArsène Wenger ga seg ved sesongslutt etter 22 år som Arsenal-manager. London-laget var i to tiår et fast innslag i mesterligaen, men denne sesongen sto den utenfor Europas gjeveste klubbturnering. Det kommer Arsenal også til å gjøre neste sesong.
Det håper klubbledelsen Emery kan gjøre noe med. Arsenal endte i fjor på 5.-plass i Premier League, mens det i år gikk enda litt svakere med en 6.-plass.
– Unai har en fantastisk merittliste og har hatt suksess gjennom hele sin karriere. Han har utviklet noen av de beste talentene i Europa. Spillestilen hans er underholdende og progressiv, og den passer perfekt med Arsenal, sier klubbdirektør Ivan Gazidis.
Ifølge Gazidis ble det gjort en grundig prosess i managerjakten. Arsenals valg av Emery var enstemmig.
– Vi er glade for å kunne ønske Unai velkommen til Arsenal. Han har bevist at han er en vinner, og vi er sikre på at han er riktig mann til jobben, sier Arsenals majoritetseier Stan Kroenke.

Droppet ArtetaDenne sesongen vant PSG samtlige tre titler i Frankrike, men Emerys periode i klubben blir likevel av mange betraktet som litt skuffende. Monaco endte foran den styrtrike Paris-klubben i spanjolens første sesong ved roret. I tillegg ble det farvel i mesterligaens åttedelsfinale to år på rad.
Mikel Arteta var inntil helt nylig ansett som den største favoritten til å ta over den ledige managerjobben i Arsenal, men slik ble det ikke. Arteta spilte for Arsenal mellom 2011 og 2016. Han har de to siste sesongene vært assistenttrener for Pep Guardiola i Manchester City, men har ingen erfaring som manager.
Arsenal har ikke vunnet Premier League siden 2003/04. Laget gikk da ubeseiret gjennom hele ligasesongen.
(©NTB)
Torsdag 24. januar 2019
VOLD: Venezuela er i ferd med å gå tom for penger og opposisjonen mobiliserer i gatene. USA støtter åpent forsøket på å kaste sosialist­regjeringen.
Torsdag 24. januar 2019
• Et demonstrasjonstog for fri tilgang til fosterreduksjon ville ikke samlet mange. Likevel har protestene mot innskrenkningen av denne retten dominert den politiske debatten om regjeringsplattformen. Mange reagerer sterkt på måten endringen...
Torsdag 24. januar 2019
Vebjørn Sand vil reise fem lysende søyler i Holmen­kollen for å markere 75-års­dagen for frigjøringen. Kommunen har foreløpig ingen andre planer for kunstmarkeringer av jubileet.
Torsdag 24. januar 2019
KVOTER: Regjeringen har reservert 15 uker av for­eldrepermisjonen for fedrene. ­Mødrene synes er nok med 13 ukers fedrekvote, viser ny rapport fra Nav.
Onsdag 23. januar 2019
• For unge mennesker er det to ting som veier tungt når de vurderer å få barn: om forholdet går bra og økonomisk trygghet. Det svaret kan de fleste for så vidt tenke seg fram til selv, men det er også resultatet i en studie forskerne Anne...
Onsdag 23. januar 2019
En ny studie viser at vanlige arbeidsfolk er mindre synlige i dagens medie­bilde enn for 20 år siden. Norske journalister har «middelklasseblikk», mener forsker.
Onsdag 23. januar 2019
USIKKERHET: Nå kan alt skje i det britiske parlamentet. Den konservative veteranen, brexit-tilhengeren og baronen Peter Lilley tror britene kan forlate EU uten en avtale.
Onsdag 23. januar 2019
PÅ SIN POST: Knut Arild Hareide vil vokte KrFs primærpolitikk som leder for KrFs stortingsgruppe. Stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevold mener ingen andre kan fylle rollen.
Tirsdag 22. januar 2019
Dagbladet vil søke om pressestøtte. Dersom avisa innlemmes i ordningen, kan den ende opp med å motta en rekordhøy sum på over 50 millioner kroner.
Tirsdag 22. januar 2019
FEIL PÅ FEIL: Lista over medieblundere knyttet til Russland-etterforskningen vokser. Her er noen av dem.