Onsdag 23. mai 2018
Politiet: Har funnet våpenet Janne Jemtland ble skutt med
Politiet har funnet pistolen de mener Janne Jemtland (36) ble skutt med før hun ble senket i Glomma i vinter.
Publisert: 23 Mai 12:28
Politiet har funnet pistolen de mener Janne Jemtland (36) ble skutt med før hun ble senket i Glomma i vinter.
– Pistolen ble funnet utendørs i Vangsåsen 8. mai, sa politibetjent og etterforskningsleder Trond Blikstad i Innlandet politidistrikt på en pressekonferanse på Hamar onsdag.
Våpenet ble påvist av den drepte kvinnens 47 år gamle drapssiktede ektemann i et skogsområde øst for Brumunddal. Politiet har tidligere i vinter forsøkt å finne våpenet ved flere anledninger, men store snømengder i leteområdet gjorde letingen vanskelig. Først etter at snøen smeltet ble pistolen funnet.
– Vi mener med stor grad av sikkerhet at det er det rette våpenet. Det er sendt til Kripos for ytterligere undersøkelser. De har vi ikke fått noen resultater fra ennå. Vi har også funnet magasinet i det samme området, sa Blikstad.

Brukte batteriJemtland forsvant etter en fest 29. desember i fjor. Ektemann ble pågrepet og siktet for drap 12. januar. Dagen etter ble Jemtland funnet død på bunnen av Glomma i Våler kommune i Hedmark.
– Vår teori er at paret kom hjem sammen den aktuelle kvelden. Kort tid senere ble Janne Jemtland skutt i hodet. Hun ble påført én dødelig skuddskade i hodet, sier politiadvokat André van der Eynden.
På pressekonferansen onsdag sa politiet at etterforskningen nærmer seg slutten og at drapssaken snart kan sendes over til statsadvokaten for påtalemessig avgjørelse. Etterforskningen har vist at ektemannen etter å ha skutt kona, må ha ryddet snø som var tilsølt med blod og plasserte det ut på to sentrale steder i Brumunddal og at han kvittet seg med mobiltelefonen hennes. Janne Jemtland ble fraktet til Våler hvor hun ble senket i Glomma.
– Det er brukt vekt for å holde kroppen nede, det er brukt et batteri, sier van der Eynden.

Venter på dødsårsakPolitiadvokaten vil ikke kommentere selve dødsårsaken. Den endelige rapporten fra obduksjonen av den døde er ennå ikke klar. Forrige helg skrev VG at den foreløpige obduksjonsrapporten viser at Janne Jemtland døde av drukning, men dette har ikke blitt bekreftet av politiet.
– Vi har kun fått en foreløpig obduksjonsrapport. Inntil vi får den endelige, kommer vi ikke til å kommentere dødsårsaken noe nærmere enn at hun ble påført betydelige skuddskader, uttalte politiadvokat André van der Eynden til avisen.
Den drapssiktede ektemannen knyttet seg tidlig til «situasjonen» i avhørene med politiet, og forklarte at skuddet som drepte Jemtland, gikk av ved et uhell. Hans forsvarer Ida Andenæs sa til TV 2 tidligere denne måneden at klienten, som har sittet varetektsfengslet siden januar, står ved denne forklaringen.
Saken er forhåndsberammet i Hedmarken tingrett til 12. november. Det er satt av tre uker til behandlingen.
Torsdag 24. januar 2019
VOLD: Venezuela er i ferd med å gå tom for penger og opposisjonen mobiliserer i gatene. USA støtter åpent forsøket på å kaste sosialist­regjeringen.
Torsdag 24. januar 2019
• Et demonstrasjonstog for fri tilgang til fosterreduksjon ville ikke samlet mange. Likevel har protestene mot innskrenkningen av denne retten dominert den politiske debatten om regjeringsplattformen. Mange reagerer sterkt på måten endringen...
Torsdag 24. januar 2019
Vebjørn Sand vil reise fem lysende søyler i Holmen­kollen for å markere 75-års­dagen for frigjøringen. Kommunen har foreløpig ingen andre planer for kunstmarkeringer av jubileet.
Torsdag 24. januar 2019
KVOTER: Regjeringen har reservert 15 uker av for­eldrepermisjonen for fedrene. ­Mødrene synes er nok med 13 ukers fedrekvote, viser ny rapport fra Nav.
Onsdag 23. januar 2019
• For unge mennesker er det to ting som veier tungt når de vurderer å få barn: om forholdet går bra og økonomisk trygghet. Det svaret kan de fleste for så vidt tenke seg fram til selv, men det er også resultatet i en studie forskerne Anne...
Onsdag 23. januar 2019
En ny studie viser at vanlige arbeidsfolk er mindre synlige i dagens medie­bilde enn for 20 år siden. Norske journalister har «middelklasseblikk», mener forsker.
Onsdag 23. januar 2019
USIKKERHET: Nå kan alt skje i det britiske parlamentet. Den konservative veteranen, brexit-tilhengeren og baronen Peter Lilley tror britene kan forlate EU uten en avtale.
Onsdag 23. januar 2019
PÅ SIN POST: Knut Arild Hareide vil vokte KrFs primærpolitikk som leder for KrFs stortingsgruppe. Stortingsrepresentant Geir Jørgen Bekkevold mener ingen andre kan fylle rollen.
Tirsdag 22. januar 2019
Dagbladet vil søke om pressestøtte. Dersom avisa innlemmes i ordningen, kan den ende opp med å motta en rekordhøy sum på over 50 millioner kroner.
Tirsdag 22. januar 2019
FEIL PÅ FEIL: Lista over medieblundere knyttet til Russland-etterforskningen vokser. Her er noen av dem.