Torsdag 17. mai 2018
Stoltenberg tilbringer 17. mai i Det hvite hus 
Det blir en nasjonaldag noe utenom det vanlige for NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg. Han skal nemlig møte USAs president Donald Trump. 
Publisert: 17 Mai 12:45
Det blir en nasjonaldag noe utenom det vanlige for NATOs generalsekretær Jens Stoltenberg. Han skal nemlig møte USAs president Donald Trump. 
Stoltenberg besøker presidenten i Det hvite hus torsdag kveld norsk tid.
Nasjonaldagen er blitt en arbeidsdag for NATO-sjefen etter at han flyttet til Brussel. Også i Washington blir det tett program, men Stoltenberg forteller at han likevel kommer til å sende varme tanker hjem til Norge.
– Uansett hvor jeg er i verden, blir det tid til en liten markering av dagen og noen tanker om hva 17. mai betyr for landet vårt, sier Stoltenberg til NTB.

Markering i AfghanistanDet er første gang Stoltenberg er i Det hvite hus på 17. mai.
– Men det er ikke første gang jeg markerer dagen i utlandet, påpeker NATO-sjefen.
Han trekker spesielt fram 17. mai 2010. Stoltenberg var da statsminister og markerte han nasjonaldagen sammen med norske soldater i Afghanistan.
– Møtet med dem og historiene deres gjorde sterkt og varig inntrykk. Det gjelder både verdiene de kjemper for, risikoen de utsetter seg for, og belastningen det påfører familie og kjære, sier han.

Kong Harald bodde derStoltenberg trekker også fram at Det hvite hus har en spesiell betydning i norsk historie, ettersom kong Harald bodde der en kort periode som barn da kongefamilien var i eksil under annen verdenskrig.
Det er heller ikke første gang en nordmann besøker den amerikanske presidenten på 17. mai. Statsminister Gro Harlem Brundtland var nemlig på besøk i Det hvite hus 17. mai 1994 for å møte president Bill Clinton.
(©NTB)
Tirsdag 22. januar 2019
Dagbladet vil søke om pressestøtte. Dersom avisa innlemmes i ordningen, kan den ende opp med å motta en rekordhøy sum på over 50 millioner kroner.
Tirsdag 22. januar 2019
FEIL PÅ FEIL: Lista over medieblundere knyttet til Russland-etterforskningen vokser. Her er noen av dem.
Tirsdag 22. januar 2019
• Politikk kan iblant framstå som en dragkamp mellom fløyene, hvor én side får gjennomslag det ene året, før nye valg snur om på alt. I realiteten er det likevel slik at mye av det som vedtas blir stående, politiske skifter til tross. Det...
Tirsdag 22. januar 2019
SV I VINDEN: Medlemmene strømmer til opposisjonspartiene etter opprettelsen av den borgerlige firepartiregjeringen. Hos SV er veksten dobbelt så stor som hos Ap.
Mandag 21. januar 2019
• «Vi prøver å lure en hel befolkning, men mest oss selv, med å kalle dette en nærpolitireform.» Det skrev hovedverneombud for Sør-Øst politidistrikt, Bjørn Druglimo, på Politiforum denne helga. Han kommenterte funnene i en ny...
Mandag 21. januar 2019
MOTSTAND: Flere tusen ungarere protesterte lørdag mot regjeringens politikk og mot en ny, omstridt arbeidsmiljølov som åpner for 400 timer overtid per år.
Mandag 21. januar 2019
NY VEG: Regjeringa ventar på Statens vegvesen si eiga vurdering av kva oppgåver private kan få. – Me har ei oppleving om at Vegvesenet blir riven i bitar, seier tillitsvald Alf Edvard Masternes.
Mandag 21. januar 2019
Selvpubliserte bøker finner veien inn til forlagseide nettbokhandler. Kan gjøre det vanskeligere for leserne å navigere på nett, mener Anne Oterholm.
Lørdag 19. januar 2019
BYENS MANN: Eliten er ikke vegetarianere som sykler til jobb i Oslo, men rikinger som påvirker regjeringen, sier SV-leder Audun Lysbakken i sitt svar til Trygve Slagsvold Vedum.
Lørdag 19. januar 2019
UENIGE: Brexit-tilhengere i Nord-Irland hevder frykten for hard grense på den irske øya er overdrevet. Virkelighetsfjernt, mener Sinn Féin.