Torsdag 17. mai 2018
Sverige møter USA i VM-semifinalen – Finland ute etter skrell
Sverige gikk lett gjennom gruppespillet, men mot Latvia strevde tittelforsvareren fælt. «Tre Kronor» klarte likevel å sikre semifinaleplass med 3-1-seier.
Publisert: 17 Mai 23:10
Sverige gikk lett gjennom gruppespillet, men mot Latvia strevde tittelforsvareren fælt. «Tre Kronor» klarte likevel å sikre semifinaleplass med 3-1-seier.
Etter sju strake seirer hanglet det plutselig i det svenske spillet i torsdagens kvartfinale. Latvia holdt effektivt unna Sverige i første periode, og etter den første pausen pådro de gul- og blåkledde seg mange utvisninger.
Filip Forsberg ordnet svensk ledelse etter 26.36 minutter, men bare fem minutter senere utlignet Teodors Bulgers etter en latvisk kontring. Sverige klare å holde unna tross flere spillere i utvisningsboksen. På et tidspunkt måtte de spille tre mot fem.
Viktor Arvidsson styrte inn 2-1 på volley tidlig i tredje periode, mens Oliver Ekman-Larsson la på til 3-1 i overtall. Latvia ga seg ikke så lett, og med knapt ti minutter igjen reduserte Rudolf Balcers til 2-3.
Sverige holdt unna og unngikk en ny kvartfinalefiasko. For tre måneder siden ble «Tre Kronor» sendt hjem fra OL av Tyskland. I semifinalen skal svenskene bryne seg på USA.
Finland gikk på en skikkelig VM-smell torsdag. Sveits snudde 0-1 og vant svært overraskende 3-2 i Herning. Sveitserne scoret alle sine mål i midtperioden.

GigantduellTidligere på dagen ble det en målrik kvartfinale mellom Canada og Russland. Nordamerikanerne vant til slutt gigantmøtet 5-4 etter forlengning.
Russland var ikke i ledelsen en eneste gang, men kom flere ganger tilbake. I sudden death måtte imidlertid de russiske OL-gullvinnerne gi tapt. I canadisk overtall ble Ryan O'Reilly matchvinner.
Torsdagens kvartfinaleduell gikk mellom de to landene som har vunnet suverent flest VM-titler. Russland har i alt blitt verdensmester i ishockey 27 ganger dersom man teller med de 22 titlene som ble vunnet av daværende Sovjetunionen. Canada kan vise til 26 VM-gull.
Kampen var knapt fem minutter gammel da canadierne tok ledelsen. Superstjernen Connor McDavid sendte pucken til Colton Parayko, som hamret den forbi Russlands sisteskanse til 1-0. Scoringen kom i overtallsspill.
Canada slo til igjen i overtall i annen periode. Nok en gang noterte 21-årige McDavid seg for en assist. Han spilte på tvers til Ryan Nugent-Hopkins.

Ga ikke oppDe russiske OL-mesterne var ikke helt rystet, og bare et minutt senere reduserte de til 1-2. Ilja Mikhejev sto for målet som brakte spenningen tilbake i kvartfinalen. Aleksander Barabanov gjorde så 2-2 mot slutten av perioden.
I tredje periode gjorde russerne flere comeback. Kyle Torris ordnet canadisk 3-2-ledelse, men Sergej Andronov utlignet kjapt til 3-3. Canada var foran igjen da Pierre-Luc Dubois gjorde 4-3. Nok en gang svarte Russland raskt og fikk 4-4 ved Anisimov, men i sudden death var det slutt.
Også USA er klar for VM-semifinale. Det ble klart etter 3-2-seieren over Tsjekkia. Patrick Kane gjorde oppgjørets avgjørende scoring et snaut kvarter før slutt. Tsjekkerne snudde 0-2 til 2-2 med to scoringer i midtperioden, men kom ikke lenger enn det.
Semifinalene spilles i København lørdag, mens bronsekampen og finalen går søndag.

(©NTB)
Tirsdag 22. januar 2019
Dagbladet vil søke om pressestøtte. Dersom avisa innlemmes i ordningen, kan den ende opp med å motta en rekordhøy sum på over 50 millioner kroner.
Tirsdag 22. januar 2019
FEIL PÅ FEIL: Lista over medieblundere knyttet til Russland-etterforskningen vokser. Her er noen av dem.
Tirsdag 22. januar 2019
• Politikk kan iblant framstå som en dragkamp mellom fløyene, hvor én side får gjennomslag det ene året, før nye valg snur om på alt. I realiteten er det likevel slik at mye av det som vedtas blir stående, politiske skifter til tross. Det...
Tirsdag 22. januar 2019
SV I VINDEN: Medlemmene strømmer til opposisjonspartiene etter opprettelsen av den borgerlige firepartiregjeringen. Hos SV er veksten dobbelt så stor som hos Ap.
Mandag 21. januar 2019
• «Vi prøver å lure en hel befolkning, men mest oss selv, med å kalle dette en nærpolitireform.» Det skrev hovedverneombud for Sør-Øst politidistrikt, Bjørn Druglimo, på Politiforum denne helga. Han kommenterte funnene i en ny...
Mandag 21. januar 2019
MOTSTAND: Flere tusen ungarere protesterte lørdag mot regjeringens politikk og mot en ny, omstridt arbeidsmiljølov som åpner for 400 timer overtid per år.
Mandag 21. januar 2019
NY VEG: Regjeringa ventar på Statens vegvesen si eiga vurdering av kva oppgåver private kan få. – Me har ei oppleving om at Vegvesenet blir riven i bitar, seier tillitsvald Alf Edvard Masternes.
Mandag 21. januar 2019
Selvpubliserte bøker finner veien inn til forlagseide nettbokhandler. Kan gjøre det vanskeligere for leserne å navigere på nett, mener Anne Oterholm.
Lørdag 19. januar 2019
BYENS MANN: Eliten er ikke vegetarianere som sykler til jobb i Oslo, men rikinger som påvirker regjeringen, sier SV-leder Audun Lysbakken i sitt svar til Trygve Slagsvold Vedum.
Lørdag 19. januar 2019
UENIGE: Brexit-tilhengere i Nord-Irland hevder frykten for hard grense på den irske øya er overdrevet. Virkelighetsfjernt, mener Sinn Féin.