Torsdag 17. mai 2018
Røste: – Trodde det skulle bli jevnere
Skipresident Erik Røste måtte innse at det ikke ble den stemmethrilleren han hadde sett for seg da Trondheim tapte for Planica i dragkampen om ski-VM i 2023.
Publisert: 17 Mai 20:39
Skipresident Erik Røste måtte innse at det ikke ble den stemmethrilleren han hadde sett for seg da Trondheim tapte for Planica i dragkampen om ski-VM i 2023.
Trondheim fikk seks stemmer mot Planicas ni da FIS-styret kom fram til sin beslutning i greske Costa Navarino torsdag.
– Jeg hadde trodd det skulle bli jevnere til slutt. Det er ingen tvil om at vi hadde en god søknad, men vi må respektere at Planica var en god kandidat, sier Røste til NTB.
Planica ha søkt en rekke ganger uten å få VM i nordiske grener. I kampen mot Trondheim trakk slovenerne endelig det lengste strået. Røste og den norske delegasjonen fikk en tung 17. mai-kveld.
– Vi hadde definitivt håpet å få en annen beskjed, så nå er vi skuffet. Det er blitt lagt ned en enormt god jobb. Mange har jobbet på frivillig basis med dette, sier Røste.

Tre på rad i Mellom-EuropaEn del av den norske VM-argumentasjonen var at mesterskapet burde komme tilbake til Skandinavia i 2023. Nå skal det i stedet arrangeres i Mellom-Europa i tre strake VM. Neste år går det i østerrikske Seefeld, mens tyske Oberstdorf er vert i 2021.
To år senere går altså turen til Planica – ikke Trondheim.
– Jeg har respekt for at andre mener noe annet enn oss. At Planica har søkt flere ganger tidligere uten å lykkes kan ha vært utslaget, sier Røste.

Vil søke igjenNorges Skiforbund ser gjerne at Trondheim søker om 2025-VM. Mange mener trønderne da vil ha svært sterke kort på hånden. Røste er enig i det.
– Det vil de garantert gjøre. Vi ønsker at det blir søkt om VM i 2025, men nå må vi få litt avstand til det hele og deretter ta å evaluere.
Røste kunne torsdag trøste seg med at Vikersund blir arrangør av skiflygings-VM i 2022.
(©NTB)
Tirsdag 22. januar 2019
Dagbladet vil søke om pressestøtte. Dersom avisa innlemmes i ordningen, kan den ende opp med å motta en rekordhøy sum på over 50 millioner kroner.
Tirsdag 22. januar 2019
FEIL PÅ FEIL: Lista over medieblundere knyttet til Russland-etterforskningen vokser. Her er noen av dem.
Tirsdag 22. januar 2019
• Politikk kan iblant framstå som en dragkamp mellom fløyene, hvor én side får gjennomslag det ene året, før nye valg snur om på alt. I realiteten er det likevel slik at mye av det som vedtas blir stående, politiske skifter til tross. Det...
Tirsdag 22. januar 2019
SV I VINDEN: Medlemmene strømmer til opposisjonspartiene etter opprettelsen av den borgerlige firepartiregjeringen. Hos SV er veksten dobbelt så stor som hos Ap.
Mandag 21. januar 2019
• «Vi prøver å lure en hel befolkning, men mest oss selv, med å kalle dette en nærpolitireform.» Det skrev hovedverneombud for Sør-Øst politidistrikt, Bjørn Druglimo, på Politiforum denne helga. Han kommenterte funnene i en ny...
Mandag 21. januar 2019
MOTSTAND: Flere tusen ungarere protesterte lørdag mot regjeringens politikk og mot en ny, omstridt arbeidsmiljølov som åpner for 400 timer overtid per år.
Mandag 21. januar 2019
NY VEG: Regjeringa ventar på Statens vegvesen si eiga vurdering av kva oppgåver private kan få. – Me har ei oppleving om at Vegvesenet blir riven i bitar, seier tillitsvald Alf Edvard Masternes.
Mandag 21. januar 2019
Selvpubliserte bøker finner veien inn til forlagseide nettbokhandler. Kan gjøre det vanskeligere for leserne å navigere på nett, mener Anne Oterholm.
Lørdag 19. januar 2019
BYENS MANN: Eliten er ikke vegetarianere som sykler til jobb i Oslo, men rikinger som påvirker regjeringen, sier SV-leder Audun Lysbakken i sitt svar til Trygve Slagsvold Vedum.
Lørdag 19. januar 2019
UENIGE: Brexit-tilhengere i Nord-Irland hevder frykten for hard grense på den irske øya er overdrevet. Virkelighetsfjernt, mener Sinn Féin.