Du kan bla til neste sideBla med piltastene

Allsidig: Det Norske Solistkoret vant nylig pris for sine Bach-tolkninger, og snart synger de Saariaho på Sentralen i Oslo.

Korstyreren

EN KJEMPE I NORSK MUSIKKLIV: Grete Pedersen – kordirigent, organist og lærer – som bruker hverdagen til å undervise studenter. John Trygve Tollefsen

Dirigent Grete Pedersen og Solistkoret når stadig nye høyder, både med tidligmusikken og samtidsmusikken, og er «veldig lite opptatt av båser».

Grete Pedersen, Det Norske Solistkor og Ensemble Allegria fikk nettopp utmerkelsen Diapason d’Or av det franske musikkmagasinet Diapason, for tolkninger av motetter av Bach. Og tatt i betraktning at ingen av de medvirkende er spesialister på den tidlige musikkens framføringspraksis, er utmerkelsen oppsiktsvekkende. Pedersen er en kjempe i norsk musikkliv. Hun har femten plateinnspillinger sammen med Solistkoret på samvittigheten, og hun er professor i kordireksjon ved Norges musikkhøgskole. En viktig del av hennes skapende virksomhet er den nye musikken, og i slutten av mai framfører hun og Solistkoret musikk av den finske mesterkomponisten Kaija Saariaho på Sentralen. Musikkmagasinet møter Pedersen på kontoret en helt vanlig tirsdag.